geri çekilme ile gebe kalmayan biri infertil olabilir mi?

süslüler 7 senedir evli ve geri çekilme kullanıp gebe kalmadığını iddia eden bir tanıdığım var. bu mümkün mü ya? çok riskli değil mi? 7 sene nasıl gebe kalmaz şans mı yani?

1. Ben bir yöntem olarak değil bilinçli bir biçimde korunmadım.3,5 yıl olmadı.

29 temmuz 00:24

2. 4 yıldır bu şekilde korunuyoruz olmadı.

29 temmuz 00:34

3. Belki doğurganlık günlerine dikkat ediyorlardır. Aslında bu yöntemi başarıyla uygularsa erkek koruyuculuğu çok da düşük değil. Benim için oluru olan bir yöntem olmasa da.

29 temmuz 00:41

4. biz de 6 yil geri cekilme ile birlikteydik. ama olursa da olsundu, isimiz gucumuz yerinde, evli barkliyiz modunda. gecen yil gercekten cocuk istedigimize karar verdikten sonra 3. ayda hamile kaldim.

bizim icin "risk" degildi durum yani. bebemiz 5 aylik, ellerinizden oper.

benim reglimin duzenli olmasi da yumurtlama gunlerini es gecmeyi kolaylastirdi, cocuk isteyince de gunu tutturmak kolay oldu.

bizim icin de "ay yazik kisirlar herhalde" diyen vardi biliyorum.

29 temmuz 00:46

5. Ben bunu sözlükte birkaç kez yazdım ve linç edildim sen kısırsın demek ki diye shjahaha cybh şüphesi olmayan ilişkimde aylarca yıllarca bu şekilde gebe kalmadım. Doğum kontrol hapı kullandığı halde geri çekilme ile hamile kalan arkadalım var. Kimin yumurtası/spermi ne durumda bilemeyiz ama olmayınca olmuyor.

29 temmuz 00:49

6. Geri çekilme yönteminin tek riski vaktinde dışarıya çıkmama sadece. Erkek bu konuda dikkatli ise bı sorun falan yok. En son yapılan çalışmada %97 gibi bir koruyuculuk hatırlıyorum hatta

29 temmuz 00:54

7. icine bosalmadan hamile kalinmasi imkansiz oldugu icin cok da sans diyemeyiz. precum ile hamile kalindigini iddia edenlerin bu isi nasil yaptiklarini bilmiyoruz yatak odalarina girmiyoruz. kondom taktim hamile kaldim diyen bile var ona bakarsan... geri cekilmeyi dogru anlamislar dogru uygulamislar diyebiliriz.

29 temmuz 01:03

8. Geri cekilme burada müthiş aşağılanan bir korunma yöntemi olmasına ve yöntem olmadığı savunulmasina rağmen biraz arastirinca aslında geri cekilmenin gerçekten bir korunma yöntemi olduğuna ve hatta prezervatife yakın oranda bir koruma sağladığına ulaşmak mümkün.

Biz 9 sene bu şekilde korunduk. Onuncu senemizde bebek istedigimiz için bıraktık ve ben ilk aydan hamile kaldım.

Ancakkkk bu cevap genç kızlar için tavsiye niteliği taşımıyor. Çünkü bu yöntemde kontrol sizde olmuyor, vaktinde çıkmak tamamen erkeğin dikkati ve hassasiyetine bagli.

29 temmuz 01:10

9. Cinsel hayatım başladıgından beri bu şekilde korundum hamile kalmadım. Bebek istediğimizde 1. Aydan hamile kaldım 10 aylık şuan halen aynı yöntemle korunuyoruz. Korunma tavsiyesi değildir 🙏🏼

29 temmuz 10:56

10. evet mümkün biz de aynı şekildeyiz.

birinci çocuktan sonra olursa doğururum dedik bu yönteme geçtik.

olmadı henüz.

29 temmuz 11:56