guinea pig'i olan var mi bir sey sorcam onemli?

1. Sorun ne süslü?

27 temmuz 2020 01:54

2. Disi ginepigimde tuy dokulmesi fark ettim. Altinda ve bacaginin bi kismindaki tuyleri tamamen dokulmus. Internete yazdim hamilelik belirtisi olabilir diyo ama tabii bir suru kotu sey de var cok korktum. Herhangi bi fikrin var mi, basina geldi mi acaba? Bi disi bi erkek birlikte besliyorum 1.5 aydir.

27 temmuz 2020 02:00

3. Öncelikle süslüm kaç aylıklar? Birlikte olduklarını hiç gördün mü? Eğer kısırlaştırmadıysan mutlaka hamiledir zaten. Ama ondan mi emin değilim stresten de olabilir parazit de olabilir. Fotoğraf atarsan bebişi belki daha iyi fikrim olabilir. Bu arada benim de iki dişim var ama hamile olduklarında tüyleri dökülmedi hamile olup da tüyü dökülen pigcik de tanımıyorum ama stresten döken biliyorum.

27 temmuz 2020 02:05

4. 1.5 yasindalar ikisi de. Evet birlikte olduklarini gordum ama erkegi sahiplendigim kisi o konuda biraz basarisiz oldugunu soylemisti :) o yuzden ihtimal vermedim ama belki de hamiledir evet. Stresten olabilir ama gayet mutlu gozukuyodu yedigi onunde yemedigi arkasinda cok uzulurum strestense. Fotografi da yarin atacagim bakarsaniz cok sevinirim. Eger duzelmezse istanbulda ginepigler konusunda uzmanlasmis bir veteriner varmis ona goturcem en son care baya bi tuyu dokulmus cunku.

27 temmuz 2020 02:11

5. Süslü ne kadardır birlikte yaşıyor bu tatlış çiftler? Çünkü ben de eskiden besledim, hemen hamile kalmıştı ve sürekli üçer beşer doğuruyordu :) doğumdan hemen kısa süre sonra bile yine hamile kalabiliyordu, öyle bir üreme potansiyeli var bunlarda 😅

27 temmuz 2020 02:16

6. Birkac gun sonra 1.5 ay olcak :) ya ben seyi merak ediyorum surekli ciftlesmelerini engellemek icin dogumdan sonra ayirmam mi gerekiyor ikisini?

27 temmuz 2020 02:19

7. Süslüm eğer dişi olan pigcik daha önceden hiç hamile kalmadıysa (ilk 7 ay) çok geç hamile kalmış ve bu onun için çok riskli. Benim dişilerim de 7 aydan sonra kaldı ve malesef ki 9 ay bile çok geçmiş seni korkutmak istemem ancak hamilelikleri ne kadar normal gibi geçse de 6 ölü ginepig doğurdular. Ve kendilerine bir şey olmadı allahtan ama çok korktum. Çünkü ikisi de erken doğum yaptı. Büyük ihtimal rahmi ve kemikleri zamanında hamile olmadılar diye yeteri kadar geniş olmadığı için doğumda büyük olurlarsa kendilerine zarar gelmesin diye erken doğurdular.

(Bunları hep internette yabancı forumlarda vs okuyarak öğrendim bu arada)

27 temmuz 2020 02:19

8. Disiler ve erkekler diye iki ayri kafes yapmam gerekicek sanirim ciftlesmeleri engellemek icin :d

27 temmuz 2020 02:20

9. İstanbuldaki dediğiniz veterineri biliyorum açıkçası ben çok pahalı buluyorum kendisini ama tekel olduğu için el mecbur götürün bence de eğer geçmezse tabi onun sağlığı daha önemli. Ben bir kere götürmüştüm sonra telefondan bir şey danışmam istemiştim hiç ilgilenmemişti o veteriner. Ben açıkçası memnun kalmamıştım.

27 temmuz 2020 02:22

10. Yok allahtan onceden bir hamileligi var. Ya ben de o veterinere cok goturme taraftari degilim ama dokulmeyi gorunce sok oldum umarim goturmeme gerek kalmaz. Internette sey yaziyodu sedie agacindan elde edilen talas kullanimi da tuy dokuyomus. Ben de ilk kez talas kullanmaya basladim 2-3 gun once o yuzden mi acaba

27 temmuz 2020 02:26