gyeongseong creature izleyen var mı?

dizinin olayını, ortamını pek anlayamadım. bir yandan japonlar, bir yandan koreliler, hastane olayı o bu pek oturtamadım açıkçası. spoilerlı bi şekilde düz dizideki olayları anlatır mısınız?

1. :d tarihle alakaaam. diziyi izlemedim ama o dönemde japonlar koreyi asimile edip fethetmeye çalışıyordu. insanları kaçırıp üstlerinde deneyler yapıyorlardı çünkü japonlar üstün olduklarını, etrafındaki milletlerin tabiri caizse böcek olduğunu düşünüyordu. ayrıca kadınlarını kaçırıp seks işçisi, köle yapıyordu

4 ocak 2024 21:14

2. bilmediğim ve alakam olmadığı için üzgünüm a1 :) teşekkürler

4 ocak 2024 22:07

3. Ben diziyi çok beğendim.

Anonim 1 haklı. O dönemde kore japon sömürgesiydi. İnsanların ismini değiştirmiş, dilini yasaklamış, asimile etmiş, kadınlarını kendi askerleri gönül eğlendirsin diye kullanmış, erkeklerini ağır sanayide çalıştırmışlar. Tarihi yerlerini yıkıp, ülkede kıymetli ne varsa çalmışlar. Japonların Korelilere yaptıkları tarihte çok büyük bir ayıp ve hala iki ülkenin arası iyi değil.

Diziye gelince. Dizi kurgu tabii ama tarihi gerçeklerden etkilenmiş. Dizide bir hastane var orada deneyler yapılıyor işte. Manyak bi adam var insanlara bir şey enjekte edip yaratık elde etmeye çalışıyor.  İnsanlar bu deney sürecinde ölüyorlar genelde. Hep de joseonlu yani koreli denekler kullanıyorlar.

Esas oğlanın rehine dükkanı var. Japon emniyet müdürü bunu çağırıp eğer metresimi bulmazsan her şeyini elinden alırım diyor. Esas kız da bu metresi bulma karşılığında esas oğlana ressam bir adamı bulmasını istiyor. Çünkü o ressam annesinin resmini mi ne çizmiş, kız ve babası kayıp annesini arıyorlar. Esas oğlan kız birbirine yardım ediyorlar işte bu aradıkları kişileri arama meselesinde.

Fazlası spoiler olur diye yazmıyorum.

5 ocak 2024 02:48

4. a3 ben de çok beğenerek izliyorum 6. bölümdeyim. sadece bilinmesi gereken tarihi şeylerin olduğu belli böyle boş boş izlemek istemedim o yüzden sorayım dedim, açıkladığın için teşekkürler

5 ocak 2024 16:40