hacettepe bilgisayar mühendisliğinde okuyan ya da mezun olan var mı?

süslüler kardeşim bilgisayar mühendisliği istiyor. sıralaması 3.700 aslında odtü ya da bilkent %50 burslu istiyordu ama ikisi de gelmiyor gibi. ankarada yaşadığımız için ankara düşünüyoruz. hacettepe hakkında bilgisi olan ya da farklı önerisi olan var mı?

1. Biraz yuzeysel ve konu disinda bir bilgi olacak ama lisedeki en iyi arkadasim hacettepe bilgisayar muhendisligine girdi. ilk yilin sonunda notlarini yuksek tutup odtu bilgisayar’a transfer oldu. Kardesiniz de boyle bir yol izleyebilir.

27 temmuz 2020 17:08

2. A1 süslü bilgisayarda sıralamalar o kadar değişik ki 3700le bilkent %50den sonra bir anda hacettepeye geçiyor ve 11.000le almış o da. Arada istanbuldaki vakıflar var ama ankara için maalesef başka seçenek yok.

A2 süslü teşekkür ederim böyle bir imkandan  haberim yoktu, ne kadar kontenjan açılıyor acaba araştıralım

27 temmuz 2020 17:14

3. Türkçe değil hacettepe bilgisayar

27 temmuz 2020 17:18

4. hacettepe bilgisayar da bilkent gibi ingilizce, tabii ki ismen odtü ve bilkent kadar forslu değil, ama gayet bilindik ve iş garantisi yüksek. mezunlardan tanıdığım arkadaşlarım güzel yerlerdeler. bence yukarıda dendiği gibi sırf vakıf olacak diye atılım ufuk gibi yerlere gitmesin. geçen sene kontenjanının tamamı bile dolmamış okullar bunlar. bilkent odtü olmuyorsa en iyi seçenek hacettepe'dir.

27 temmuz 2020 17:27

5. teşekkürler son süslü biz de yazmayı dşünüyoruz ama bilgisayar sürekli yükseliş eğilimde son dönemde o yüzden geleceğinden çok umudumuz yok gibi keşke olsa.. ee yi de bugün düşünmeye başladı biraz. sıralamayı daha yüksek düşündüğümüzden bilkent bilgisayar, belki olursa odtü olur fikrindeydik hep.

size tobb mu hacettepe mi daha iyi ?

27 temmuz 2020 19:18

6. Kuzenim okuyor. Akademik kadro olsun eğitim olsun aşırı iyi hacettepe’de bilgisayar. Öğrencilerinin çoğu okul daha bitmeden işe başlamış oluyor. Tobb gibi daha temeli bile oturmamış şişirilmiş marka üniversitelerdense, odtü ve bilkentten sonra ankarada yazabileceği en iyi seçenek bence bilg müh için hacettepe. Tr’de bulunan en köklü bilg mühendisliği bölümlerinden birisini tobb ile karşılaştırmak bile anlamsız. Birçok ilke imza atmış bir bölüm.

27 temmuz 2020 20:30

7. ben bilgisayar muhendisiyim, arkadaslar alan disi olduklarindan bilmiyorlar, ama zaten turkiye'de gidebilecegin en iyi bilgisayar bolumlerinden biri hacettepe. cocugum olsa su siralamayla asla bilkent'de parali okutmam.

28 temmuz 2020 01:59

8. son anonim nereden mezunsunuz ve mesleğinizden memnun musunu biraz yazabilirseniz çok seviniriz

28 temmuz 2020 02:51

9. a8'in fikrine saygı duymakla birlikte katılmıyorum. hukuk'ta ilk 10'u saysan hacettepe yer almaz. hacettepe hukuk diye bir tamlama bile nadir rastlanılır, ankara hukuk, bilkent hukuk, koç hukuk daha çok bilinir. hacettepe mühendislik anlamında hukukta olduğundan çok daha ileride. gazi falan eskidi artık, 2000'lerin başı ile şimdiki süreç aynı değil ne yazık ki. ayrıca ingilizce eğitim çok önemli artık.

tobb'u da sormuşsunuz. tobb çok yeni ve henüz hakkında çok fazla yargıya varmak mümkün değil. fakat yine ingilizce eğitim vermesi ve bilinir olması öne çıkarıyor. yine de tobb-hacettepe arası kalırsanız, hacettepe derim. kampüs olanakları, dil, isim olarak artısı var.

28 temmuz 2020 11:46

10. Ben de odtü ee mezunuyum rahatlıkla övüyorum hacettepenin mühendisliklerini çünkü beraber çalışıyoruz ?

Sektörden haberi olmayanların şurda gelip özel üni övmelerine de ayrı ayar oluyorum. Kimse bilkent’in eğitimi kötü demedi. Odtü, bilkent olmuyorsa tobb falan gibi sektörde parayla şişirilmiş bina üniversitelerindense türkiye’deki en eski bilgisayar mühendisliklerinden birine sahip olan hacettepe’ye gitmesi daha iyi denildi. Paranız varsa tabi ki gönderin bilkent’e çünkü kadrosu çok iyi. Onun dışında gelip sektörden parayla staj satın alan tobb’u övmeyin bana şurda ya. Eğitimi bile türkçe, hacettepe dururken ne alaka tobb.

28 temmuz 2020 11:46