hacettepe psikoloji hakkında ?

merhabalar, seneye merkezi yatay geçişle bu bölüm ve üniversiteye geçmeyi düşünüyorum. diğer seçeneklerim boğaziçi pdr, ankara hukuk, boğaziçi felsefe gibi seçenekler. yurtdışında bir kariyer istiyorum genel olarak, psikolojide hayalim klinik psikokoji ile sınırlı değil yani. hacettepe psikolojinin türkçe eğitim vermesi yurtdışı için önümü keser mi? bu üniversitenin yurtdışı imkanları nelerdir? bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. diğer seçenekler hakkında görüşü olan varsa onları da dinlemeyi çok isterim.

1. Süslü bence türkçe psikoloji eğitimi türkiyede de yurtdışında da işe yaramaz. İsim yapmış bir vakıf üniversitesinde ingilizce eğitim alsanız sizin için hacettepeden daha iyi olur. Yurtdışında kariyer yapmak istiyorum demeseydiniz bu üçlü arasında tartışmasız ankara hukuk diyorum. Pdr boğaziçi de olsa önü kapalı ve arada kalmış bir bölüm. Eğer ben atanırım kpss ile demiyorsanız boşuna okumayın. Hem eğitim olarak 4 sene okunacak kadar dolu değil hem de fırsat olarak yetersiz. Boğaziçi felsefe ise gözünüz karaysa işsiz kalsam da sorun değil diyorsanız güzel bir kampüs hayatı için okuyun kendinizi geliştirirsiniz ama stajdı networktü kovalamazsanız yine bir yere varamayacağınız bir bölüm. Nihai cevabım ankara hukuk. İsterseniz sığ diyin şu anda bir meslek sahibi olmanın önemli olduğunu düşünüyorum ve hukuk gibi geçerli bir fakülteden mezun olursanız boğaziçi felsefedeki birinin girebileceği her yere girersiniz. Üstelik ankara hukuk bir ekoldür. Hukuk hakkındaki yanlı söylemlerimden anlayacağınız üzere hukuk okuyorum ama istanbuö hukuktayım akskdlslslsk

27 ekim 2019 12:46

2. Cevap verdiğiniz için teşekkürler süslüler. Vakıf üniversitelerine merkezi yatay geçiş biraz sıkıntılı. Puanınız tam bursluya yetse bile burs verip vermemek onların elinde oluyor diye biliyorum. Psikoloji dalında iyi diye bildiğiniz vakıf üniversiteleri varsa onları da öğrenmek isterim.Ankara hukuk gelecek kaygısı anlamında bana da mantıklı geliyor fakat yurtdışı kısmında kararsızım. Şuanda da odtüde uluslararası ilişkiler hazırlıktayım süslüler. 3000 civarı bir sıralamam var sizlere daha çok fikir verebilir diye bunları da ekliyorum.

27 ekim 2019 13:33

3. Süslü neden odtü uluslararası ilişkileri bırakmak istiyorsun? Bir arkadaşım çok istiyor bu bölümü biraz aydınlatır mısın lütfen <3 mesaj atsan da olur buradan yazsan da olur

27 ekim 2019 16:09

4. Süslü özel değilse bana da neden bölümü bırakmak istediğini yazabilir misin?

27 ekim 2019 18:38