hamilelikte daflon kullanımı?????

internette net birşey bulamadım, hamilelikte basur için daflon kullanabilir miyim? hamileliğim de kesin değil, evde hızlı testlerde henüz çıkacak kadar olmadı, perşembe doktora gideceğim, ama sancım çok fazla, hamimelikte kullanan oldu mu?

1. Daflonun gebelik kategorisi B yani; hayvan deneylerinde teratojenik etkisi olmamış ama insanlarda yeterli çalışma yok. Güvenli sınıfta diye geçse de yeterli çalışmanın olmaması bemi düşündürür bir de ilk üç ayı geçmemişsiniz bence riske atmayın yada doktorunuzla görüşün.

15 ağustos 2023 01:22

2. Süslü a ve b kategorisi zaten hamilelerin kullanabileceği en iyi kategorilerdir. Yeterli çalışma yok diyorsun da zaten hiçbir zaman hamileliği bilinen bir insana deney yapılmaz böyle bir şey mümkün değil. Hamile insanlar toplanıp hadi bu ilacı vericez size bakalım çocuğunu sakat doğacak mı deneyi yapılamaz. Hamilelik için ancak hayvanlar kullanılır. insan deneyi yapılamadığı için de çoğunlukla güvenli olan ilaçlar b grubuna girer. öyle endişe edilecek bir durum yok yani bu ilacı kullanmanda ss.

15 ağustos 2023 01:40

3. Teşekkür ederim cevaplar için, normalde 3-4 ayda bir ihtiyaç duyuyorum bu ilaca, şimdi hamilelik riski var ve aklım karıştı. Biraz daha beklicem, gece krem kullandım geçmezse içeceğim :(

15 ağustos 2023 10:21