hangi tektaş modeli daha zarif ve şık duruyor ?

fikirlerinizi almak istedim, sizin tercihiniz hangi model olurdu? (link: https://www.google.com/search?safe=strict&biw=1440&bih=789&tbm=isch&sa=1&ei=lehnxlitd8zxkwxxyreycg&q=diamond+ring+shapes&oq=diamond+ring+shapes&gs_l=img.3..0i19l3j0i8i30i19l7.5022.7572..7644...0.0..0.159.712.0j6......1....1..gws-wiz-img.......35i39j0.ham8ylneerc#imgrc=favgxwjidh36um: link ) benim farklı kesimlerde olan yüzükler daha çok hoşuma gidiyo ama çevremde gördügüm çoğu kişi bu tarz almış tektaş yüzüğü (link: https://www.altinbas.com/urun/pirlanta-tektas-yuzuk-skp032-14k tık tık) sizce klasik model mi iyi yoksa değişik kesimler mi? mesela sizin tektaşınız hangi model süslüler? :)

1. Benim tektaşım klasik model minik sade bir pırlanta. Ellerim de küçük diğer modeller ne kadar beğensem de yakışıkmadı bana.

Ellerine ve giyim tarzına uyuyorsa farklı kesim bir tektaş tercih edebilirsin bence, ben bir ara baget kesimleri çok begeniyordum mesela.

Beştaş yüzükler hariç çoğu çok hoş bence zaten

27 ocak 2019 09:24

2. Ben de arayis icindeyim. Klasikler uzaktan hos ama elimde begenemedim.

27 ocak 2019 10:26

3. bageti beğeniyorum süslü dikdörtgen ama köşeleri hafif pahlı olanları. markiz de hoş.

27 ocak 2019 11:43

4. henüz bir tektaşım yok ancak oval kesimleri çok beğeniyorum.

ek olarak burcu okut'un tasarımları çok zarif bence.

27 ocak 2019 16:08

5. ben de burcu okut demeye geldim. klasik tektaş sevmiyorum.

27 ocak 2019 16:36

6. Klasiklerin montürleri bana estetik gelmiyor. Kenarlarına taşı büyük göstersin diye o koskocaman tırnakları koyuyorlar ve taş parmaktan resmen 1 cm yukarda duruyor. Kuyumculara “niye böyle neredeyse taştan büyük tırnakları var ki” diye sorduğumda aldığım cevap taşın büyük görünmesi, yüzüğün gösterişli durması için o şekilde yapıldıkları oldu. Gösterişten ziyade zerafet peşinde olduğum için o tarzlar bana hitap etmedi. Benimki (link: https://goo.gl/images/oYdoF5 bunun) neredeyse aynısı. Oval taşlı yüzük ararken gezdiğim her kuyumcu beni yuvarlak kesime ikna etmeye çalıştı, sebebi de yuvarlak kesimin taşı daha parlak göstermesiymiş, zaten çoğunun elinde oval taşlı yüzük yoktu. Özel yaptırdım sonunda. Tabii taşı seçme kısmı zor oldu. “Halo” yani etrafında küçük pırlantalarla yapılmış bir çember olan yüzükler ortadaki taş çok büyük olmasa da yüzüğün parmakta hoş durmasını sağlıyor, taş ufakçanaysa bile zayıf durmuyor. Fikir almak için gilan’a bakmıştım ve orada benimki gibi ama taşı tabii çok daha büyük olan bir yüzükle (link: https://goo.gl/images/PTNGb7 Meghan markle’ınki) gibi ortada büyük, iki yanda daha küçük birer taş olan 3 taşlı bir yüzüğü çok beğenmiştim, o üç taşlı yüzük hala ara ara aklıma düşer :) Bir büyük, iki küçük taş olayı baguette kesim taşlara da çok yakışıyor. Bence farklı modeller deneyin ve elinizde duruşlarına bakın, giyim tarzınızla uygun mu diye düşünün.

Yalnız bu tip farklı kesim ve modellerde yüzükler genelde alyansla birlikte takılınca iyi durmuyor, onu aklınızda bulundurun. İlla ikisini aynı parmağıma takarım, alyansımı hiç çıkarmam derseniz klasik yuvarlak kesim, halo’suz modellere yönelmeyi düşünebilirsiniz, yuvarlak dışında cushion cut pırlantalı sade bir model de güzel olabilir.

28 ocak 2019 02:05

7. anonim 4 ne güzel anlatmışssın. teşekkür ederiz. bu arada yüzükle ilgili epey bilginiz varmış süslü kızları aferin size :))

28 ocak 2019 09:11

8. benimde klasik sade pırlanta süslü. yuvarlak değil kare sadece taşı. her şekilde giyimime uyum sağlıyor

28 ocak 2019 12:30