harley botlar gerçekten söylendiği kadar ağır mı? parasını hak ediyor mu? hangi mağazalarda bulabilirim?

süslüler yıllardır hevesleniyorum ama alamamıştım, sağlam bir bot istiyorum ve çok ağır dendiğini duydum. neye göre ağır? ve hangi mağazalarda bulabilirim acaba? spor markaları sneaks up tarzı yerlerde topluca satılıyor ama harley görmedim, trendyoldaki botlar da çakma hep :/

1. Uzunlar agir da new worker gibi kisa postallar degil. Bambi boyner yesil kundura kirkayak gibi magazalard adeneyebilirsin.

29 ocak 2023 02:40

2. Bence o ağırlık ve ağırlığın hissedilişi modeline göre değişiyor, bende minimum 5 yıldır giydiğim rose, laconia ve laconia high var. Laconia tepeden ayağa geçirmeli, diğer ikisi fermuarlı. Rose bildiğiniz normal bot ağırlığında, o incelik botumsular gibi hafif değil ama ağırlığını hissettirmiyor, bacağı tam sarıyor. Laconia high da sanırım bacağı tam sardığından biraz daha ağır hissettirse de kütük gibi değil, rahat hareket edip uzun saatler giyebiliyorum. Laconia ise bence en ağır hissettireni, bacağı sarmadığından ve tepeden giymeli olduğu için her adım attığımda beni aşağı çekiyor gibi hissediyorum, topuk yüksekliğine rağmen bileği destekleyecek bir şey bulunmadığından uzun süreler giyilecek bir bot değil.

Onun dışında gibson, worker ve tums modellerini denedim yakın zamanda. Uzun süreli giyimde nasıl olur bilmem ancak worker ve tums, rose modeliyle aynı ağırlıkta ama tums biraz daha ağır hissettiriyor, ince bilekleriniz varsa çok rahat değil. Worker ise uzun saatler giyilecek esnekliğe sahip gibi. Gibson ise bence bariz şekilde ağır. Laconia gibi yere çeken bir ağırlık değil ama alışana kadar ayak öldürebilir büyük ihtimalle.

Bu botlarda ağırlığı etkileyen en büyük etken topuk yüksekliği ve topuğun neyden yapıldığı bence. Buna göre 1-2 model deneyip sonrasında ona göre rahat hissettiğiniz topuk modellerine bakın. Onun dışından bence bacağı tam saran, bilekten kesmeyen modeller adım atarken daha dengeli ve rahat hissettiriyor

29 ocak 2023 03:10

3. 2016 senesinde aldigim gibson modelini birkac kere giyebilmistim sadece. Oyle agirlardi ki, giydigim gunun sonrasinda ilk defa agir spor yapmisim da ertesi gun hasat olmusum gibi bacaklarim kopuyordu gercekten. o kadar zorlamisti beni. o zamanlar 43 kilo falandim ama onunla da alakasi olabilir, benim agirligima gore o botlar cok cok fazlaydi yani :d

gecen sene tums modelini aldim magazada deneyip. gayet normal bir bot agirlik olarak. cok fazla kullaniyorum, hic yormadi su ana kadar

29 ocak 2023 03:18

4. Caterpillar tarzı olanlar daha hafif ama diğer modelleri o kadar ağır ki iki ay her gün giyince bacaklarınız sekillenip güzelleşiyor

29 ocak 2023 10:44

5. Ben de şu an laconia modelini kullanıyorum. Cat, Timberland gibi markaların farklı farklı modellerini giydim. Ağırlık olarak çok büyük bir farklılık yok bence, özellikle eski catleri düşününce. Ama bence Harleydeki esas fark üstteki bir süslünün dediği gibi taban. Bağcıklı modellerde taban daha yumuşak ve ince. Ama çizmelerde böyle değil. Taban sert ve esnek olmadığı için ağırlık, zor yürüme hissi veriyor. Muhakkak jel tabanlık ile giyin eğer çizme tipinde olanlardan alacaksanız. Jel tabanlıktan sonra o ağırlık çok da hissedilmeyecek.

29 ocak 2023 10:56

6. Süslü bende tums modeli var 5-6 yıldır kışın giydiğim tek bot, gerçekten dayanıklı bir bot kolay kolay eskiyen yıpranan bir ayakkabı değil.  Ağır bir ayakkabı ama ben alıştığım için sorun olmuyor, eğer ağır ayakkabılar sizi yoruyorsa bence almayın. İlk giydiğimde ayağımı deli dehşet vurmuştu. Hala kışın ilk giydiğim zamanlarda hafif vurma yapıyor. Ama ben en çok her şeyle uyumlu olmasını seviyorum yaşım şu an 22 ve genelde giydiğim şeyler belli kot pantolon sweatshirt vs. Bu tür şeylere çok rahat uyum sağlıyor.

Bir de şunu söyleyeyim bence o kadar da sıcak tutan bir bot değil, kışın çok sert geçtiği bir yerde yaşıyorsanız belki farklı modellerine bakabilirsiniz.

29 ocak 2023 16:13