hayatımdaki hiçbir şeyden memnun olmuyorum ? kronik mutsuzluk ve kıskançlıktan nasıl kurtulunur?

diyeceksiniz sosyal medya influencerlar bizi böyle yaptı falan yok ben onlara bakarak böyle düşünmüyorum. zaten story başına bilmem kaç bin kazanan biriyle maaşlı çalışan kendimi bir tutup deli edecek değilim. ben benimle aynı seviyede olup daha mutlu,daha durumu iyi, parayı daha akıllı kullanan, ne yapsa her işi başaran, bir işi yapıyorsa mutlaka mükemmel yapan kişilerden bahsediyorum. bu insanlara baktıkça özgüvenim çok düşüyor mutsuz oluyorum kendimi yetersiz hissediyorum hayatım daha da boka sarıyor. kendi hayatıma bakmak ve bu hayatı iyileştirmek için çabalamak istiyorum ama kronik mutsuz ve kıskançlıktan kurtulamıyorum bana ne başkasından demek istiyorum

1. Kimsenin hayatını kıstas almayın, demesi kolay biliyorum ama değiştiremeyeceğiniz şeyler için kendinizi sonsuz döngüde bir mutsuzluğa hapsediyorsunuz. Benim kardeşim de böyle. onunla aynı okuldan mezun olanların şansı yaver gitti, onun gitmedi, iş anlamında çok mutsuz, haklı ama haklı olması sürekli mutsuz olmasını gerektirmiyor.

Bence sahip olduğumuz her şey çok kıymetli, hele ki ülkenin şu anki durumunda.. rutinlerimiz nimet gerçekten. Kimsenin hayatını, şansını, işini, aşkını takip etmeyin. Sizi mutsuz eden herkesten uzak durun.

30 ekim 2024 11:03