hem parlayan yağlanan hem de pul pul dökülen cilt

Kızlar böyle garip bir durum yaşıyorum. Cildim kesinlikle nemli degil. Ama karma şekilde yağlanıyor. Oralar tabi sivilce oluyor. Ama aynı bölgeler 2 gün sonra bir bakıyorum pul pul olmuş. Ortası yok yani . Doktora gidecegim tabi ama randevu gününe kadar da biraz merakımı gidermek istedim. Yaşayan var mı bu durumu ?

1. ben de ayni sikintiyi yasiyordum gidip gosterdigimde cildimi sebebibini soyle anlatti doktor.

gozeneklerim dolmus ve cildimde cok fazla birikmis bu olu deri ve kalintilari ve artik ne kullanirsam kullanayim urunler yetmiyormus o olu tabakayi atmaya bu yuzden pul pul dokulerek bir kismi adeta kuru cilde sahipmisim gibi bir durum oluyormus . su an cildim bebek gibi :) bu yuzden moralinizi bozmayin,caresi var yani

ben once cilt temizligi yaptirdim arkasindan dermalogicanin su toz gibi temizleyici var ya ondan kullanmaya basladim.

elbette siz once doktorunuza gosterin :)

14 şubat 2017 14:42

(yazar: vanilladreams) ben de aynı nemlendiriciyi kullanıyorum , yağa mutlaka bakacagım cok tesekkur ederim :)

Sevgili anonim , cok heyecanlandım acıkcası cevabını okudugumda , yalnız cilt temizligini nerede yaptırdınız ?

14 şubat 2017 14:46

3. @soffiola izmirdeyim ben, heraderma da yaptirmistim. :) simdi banyoya gidip urunun de tam adina da baktim dermalogica daily microfoliant.

pahali bir urun ama bir sene rahat gidiyor hele de oncesinde cilt bakimi yaptirip bunu duzenli kullanirsaniz ayni temizlikle koruyor cildi, ilk aylar neredeyse sagol dermalogica diye tisort yaptirip giyecek kadar sevindirmisti beni hahaha cok takigim su cilt meselesine :) hahaha

14 şubat 2017 15:02

4. cilt rahatsızlığınız olup olmadığını bilmeden öneri yapmak doğru değil ama yeterince eksfoliasyon yapmıyorsanız da başınıza gelebilir. benim de eskiden aşırı yağlı fakat pul pul dökülen bir alnım vardı, kimyasal eksfoliasyonla (salisilik asitli ürünler) tamamen geçti.

14 şubat 2017 15:14

5. elbette siz once doktorunuza gosterin dedim zaten bir onceki yazdigim yorumda :)

14 şubat 2017 15:32

6. @anonim 15:32 size yönelik yazmamıştım, kendi söylediğime şerh düşmek istedim. yanlış anlama olmasın :)

14 şubat 2017 15:58

7. (yazar: karmacilt) tesekkur ederim , benim bir şey dememe gerek olmaksızın doktorum bunu gerekli görürse dile getirir degil mi ? Ayrıca tavsiyeler konusunda da sorun yok kızlar :) başta dedigim gibi randevu günüm gelene kadar tecrübeleri dinlemek istedim biraz da tavsiye almak istedim. Mesela ben pul pul dökülme sorunumun bir ölü deriyi atma şekli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Aynı zamanda kanımdaki asit oranının fazla olmasıyla da ilgili ciltte bozulma olabilecegini okudum bir makalede , bu tarz bir durum yaşayan olduysa da dinlemek isterim.

Anonim , ben de cildimin eski halini özlüyorum acıkcası . Umarım her şey yolunda gider :)

14 şubat 2017 16:02 14 şubat 2017 16:02

8. valla bilemiyorum, benim başarılı olarak aknelerimi tedavi eden dermatologum hiç açıklama yapmamıştı, zamanla kendim okuyarak öğrendim kimyasal eksfoliasyon nedir, neden gereklidir, cilt ph'ı nedir gibi şeyleri. tc'de doktorlar hiçbir açıklama yapmıyor nedense. sormaya da çekiniyorum, ukalalık gibi görebiliyorlar. sizde belki seboreik dermatit ya da onun gibi bir şey de olabilir, ona göre ilaç verir.

14 şubat 2017 16:11

9. (yazar: karmacilt) benim kasinti veya kizarikligim yok, sadece soguktan kurumus gibi bir goruntu oluyor. Dedigim gibi kanimdaki asitlesmenin cildimin ph dengesini bozma ihtimali var sanirim,bu da sizin dediginize çıkıyor yani. o yuzden bu kez bana zaman ayirabilecek ilgili bir doktora gitmeye calisicam. Tesekkur ederim tekrar

14 şubat 2017 16:16