hem sigara içip hem doğum kontrol hapı kullanan var mı?

fizyolojik bir sorun nedeniyle spiral taktıramıyorum. en azından kısa bir süre korunmam gerek ancak sigara içiyorum. üç aylık iğne sigara içenler için güvenli diyor hekimler ancak onun da başka yan etkileri var. bu konuda tecrübeli süslülerden yardım istiyorum bu yüzden :/

1. Ben 4 yıl boyunca hem sigara hem dkh kullandım. Sonra sigarayı bıraktım, herhangi bir etkisi olmadı bende. Bırakalı da 7 8 sene oldu nerdeyse sigarayı, dkh de 2 yıldır kullanmıyorum. Yaşım gençti tabi o zaman 23-27 yaş arasıydı şimdi olsa daha kötü olabilir belki bilemiyorum.

12 ağustos 2020 15:04

2. 35 yaş üstü ve sigara kullanıyorsanız verilmez ama östrojen içeren haplar için geçerli bunlar progesteron haplarını ya da enjeksiyonları için en güvenilir bilgiyi yine en iyi doktorunuz verecektir :)

12 ağustos 2020 15:09

3. teşekkür ederim cevaplarınız için. tek sadece progesteron içeren hap için doktor koruyuculuğu olmaz dedi emziren kadınlar için öneriyoruz sadece diye söyledi. onun dışında da üç aylık iğne kalıyor geriye sadece. çevremde çok var hem sigara içip hem dkh kullanan ama riske atmak istemiyorum kendimi. en iyisi korunma kısmını karşı tarafa bırakmak sanırım :)

12 ağustos 2020 15:38

4. Ben kullandım 20-24 yaş arası. 35 üstü için tehlikeli olduğunu biliyorum

13 ağustos 2020 02:10

5. Süslü ben yasmin kullanıyordum 3 ayda bir kan tahlili yaptırıp kontrole gitmem gerekiyordu her kontrolde doktorum "sigara kullanmıyorsun bak değil mi? Kullanma" dedi bana.

Zaten kullanmıyordum 20-21 yaşındaydım o sırada, riske atmamak için kullanıyorsanız da azaltmanız faydanıza olur diye düşünüyorum.

Dkh pıhtı riskini arttırıyor sigara da arttırıyor o sebeple büyük ihtimalle. bol su içip hareketli yaşamak da Olumsuz etkileri azaltabilir

13 ağustos 2020 16:21