hep unutulan, önemsenmeyen insan olmak, arkadaşlık?

iyi geceler süslüler, hem soru hem de iç dökme olacak bu galiba ama hayatım boyunca hep arkadaş grupları içinde bulundum. ama bu grupların hepsinin -ilkokuldan üniversiteye kadar- kaderi aynı oldu. herkesle genel olarak iyi anlaşırım ama grupta her zaman birbirleriyle daha yakın olan insanlar olur (normali de bu bence) ve bir grupta herkes kendi kafasına uygun "daha yakın" olduğu birini bulurken ben mal gibi ortada kalırım. yani asla biri için "olmazsa olmazım" diyemedim bu samimiyete gelemedim. (gizlinot: gelmemi istemediklerini düşünüyorum artık ) kısaca örnek vermek gerekirse üniversitede 6-7 kişilik bir arkadaş grubum var ve bu grupta herkes 2li 3lü alt gruplara ayrıldı. her gün birbirleriyle konuşup gorusuyorlar sürekli görüntülü konuşmalar vs.. ben de bir iki insana kendimi yakın hissediyorum (gizlinot: daha doğrusu öyle saniyorum) çünkü bir bakıyorum sohbetler konuşmalar yapılıyor ve özellikle ben cagrilmiyorum veya tatil dönüşü okula gitmek için aynı yol üzerinde bir ilde (gizlinot: ankara) aktarma yapıyoruz, benimle aynı gün orada aktarma yapan arkadaşlarım bütün gün gezip tozuyor ama bana haber verme inceliğini bile göstermiyor,ben diğer otobüsüme binip gidiyorum habersiz, sanırım akıllarına bile gelmiyor. yılbaşı gecesi aynı grup içinde biriyle tartistigimda herkes o kişiyle gidip bütün gece eğlenmişti ve o gece yatağımda yalnız kalıp ağlayarak uyumuştum (gizlinot: mükemmel bir giriş oldu 2020ye) tabi ki sonraki günler bile gelip ne olduğunu sormamışlardı. anlam veremiyorum bu nasıl arkadaşlık, neyi eksik yapıyorum?

1. Suslum uzgunum ama bu arkadaslik degil. Sen onlarin arkadasi degilsin.

Ortak noktalariniz pek yok bence ki akillarina gelmiyorsunuz. Ama bu demek degil ki arkadasiniz olmayacak ;)

Simdi oncelikle kendinize bir ozelestiri yapin. Buraya yazmak zorunda degilsiniz. Acaba insanlari irite eden bir hareketiniz sozunuz oluyor mu ? Sohbetiniz nasil? Genel kultur anlaminda siz mi onlardan ustunsunuz onlar mi sizden? Cok cekingen mi duruyorsunuz? Onlardan bagimsiz etkinliklere katiliyor musunuz?

Eger sizde belirgin bir hata yoksa demekki onlar uygun degiller. Aranjzi bozmayin, trip atmayin suan ;) politik davranin. Ve cevre yapabileceginiz ne kadar baska ortam kulup vs varsa gidin. Hos simdi pandemi donemi ama.. ilerisi icin bu oneriler.. kendinizi gelistirin. Hedefler koyun. Dersleriniz iyi olsun not istemeye gelirler ;) kendinize guvenin. Pozitif bir auraniz olsun. Ben size muhtac degilim modunda takilin. Simdilik aklima gelenler bunlar

31 ağustos 2020 02:08

2. Süslü bence sen ortamda silik ve çekingen kalıyorsun. Sen onlardan birine falam diyor musun gel buluşalım gel bunu yapalım falan diye teklif ediyor musun? Yoksa etrafını mı izliyorsun onlardan mı bekliyorsun? Bir süre sen onlara hep teklifte bulun zamanla sende onlar gibi olursun

31 ağustos 2020 02:29

3. Sinir olurum tek bir kisinin lafina uyanlara ya. O grupta yapamazsiniz suslu.

Iki kisiyi cagiriyosunuz bahane uyduruyolar sonra digeri cagiriyo. Lider dediginiz kisi mi hatirliyor sizi bir tek?

Yani sevilseniz tartisma yasadiginiz gun onlar eglenmeye gitmis siz kalip aglamissiniz biri bile sormadi mi ? Siz mi belli etmediniz ya da uzuldugunuzu? Yeni arkadaslar bakin bunlarla da arayi bozmadan

31 ağustos 2020 03:57

4. Süslü son cevaplarına göre o gruptan ayrıl. Böyle arkadaşlık olmaz, inan onlardan uzaklaşıp bırakırsan kafan o kadar rahat olucak ki. Pat diye değil ama ilgilenme araya soğukluk girsin onlardan başka arkadaşın yoksa bile boşver bu dönemde böyle kendin takıl yeni arkadaşlar edinirsin sonra. İnan onların peşinde kendini yer etmeye çalışmak insanı daha strese sokuyor amaam boş insanlardansa kaliteli yalnızlık daha iyi.

Benim de grubum vardı seninle benzer şeyleri yaşadım son zamanlarda hep arada ben yazardım nasılsınız falan diye onlar bir kere bile yazmıyorlardı, onlar bensiz bulışunca falan üzülüp kötü hissediyorum neden böyle diye. Sonra bağımı kopardım şuan her gün buluşsalar bile 1 gram umrumda değil kafam o kadar rahat ki boşuna kendimi strese sokup üzülüyormuşum yemin ederim insan mı yok sankii.

31 ağustos 2020 11:36

5. Kız insan mı yok allah askına gel benle arkadaş ol. Benimde arkadaşlarım böyleydi yazıp sormuyorum hiç umrumda değil. Demekki seni istemiyorlar. İnsan görüşmek istediği arkadaşına yazar yani. Boşver sal gitsin. Onlar aradığında işim var de. Boşuna biyerlerini kaldırma onların

31 ağustos 2020 16:27

6. Suslu sen biraz kendine yogunlas farkli cevrelere gir. Onlardan daha iyi oldugunu onlarsiz daha cok eglendiginizi gorsunler aha suraya yaziyorum iletisime gececekler ;) yazarsiniz buraya da.

Eger yuzunuze bakmayip sonra omzunuzda agliyolarsa da yuzeysel davranin.  Ileride isinize yarayacak olanlarla selam sabahi kesmeyin yeter.

Siz degersiz degilsiniz. Bunu hissettiren herseyden hekesten uzaklasin.

31 ağustos 2020 17:53

7. ay suslu ben de hic sevmem boyle mic mic arkadasliklari, yurtta ilk zamanlar herkes o kadar yakindi ki ben uzak kalirdim insanlari anlamaya tanimaya calisirdim o yuzden biraz dislandim. aynen dediginiz gibi birbirleriyle sorunlari oldugunda da gelip bana anlatirlardi simdi hepsinin arasi bozuldu.

31 ağustos 2020 21:50

8. Süslü sen içe dönük onlar dışa dönük insanlar mı? Aynı durumu yaşıyorum da

1 eylül 2020 00:00

9. ay itiraf ediyim aralari bozuldugunda mutlu olmustum, zamaninda boyle ortama dahil olamadigimda cagrilmadigimda biraz uzulmustum hdjdhsjsh

1 eylül 2020 00:59

10. İstemiyorlarsa neden çağırıyorlar ayıp olmasın diye ne saçma.. böyle insanları cepte gören tipleri ciddiye alma derim, arkadaşlık adına emek vermeye değmezler, takılmalık sadece.

1 eylül 2020 01:09