her gün soğan ve sarımsak yemek zararlı mı?

her gün yiyor babam. ölümsüzlük iksirini bulmuş gibi de övünüyor. sürekli pis kokuyor, oturduğu yere bile yaklaşılmıyor. dışarıdaki insanlar ve biz uyardık, utandırmaya çalıştık, birçok yol denedik ama yok. çok faydalı olduğunu, bağışıklığını kuvvetlendirdiğini söylüyor. midesinde gastrit olan biri olarak eminim ki midesinin ırzına geçmiş olması lazım şimdiye kadar ama hiç şuram ağrıdı vs de demez. google’da aratıyorum sürekli övmüş onlarda çok faydalı diye. bilgisi olanlar yazabilir mi? makale linki de çok iyi olur

1. Sogansiz yemek yok gibi bir sey zaten. Sarimsak da cogu yemege katarim cunku antioksidan ayrica da tadini seviyorum. Ikisinin de bir zararini gormedim. Abartilmadikca bahsettiginiz gibi kokma falan durumu da olmaz yani. Dus alan disini fircalayan insanlar olarak boyle bir sorun yasamiyoruz.

3 ocak 2022 16:53

2. Suslucugum annemle babam da böyleydi. Hele ergenken disarda ne zaman yemek yesek benim için kabustu utaniyodum artık disarda yemek yedikten sonra alışverişe gittiğimizde satış danismanlariyla konusacaklar diye hfhfhd. Sonra sarımsak tozu ve soğan tozuyla tanıştırdım onları. Gerçekten hiç kokmuyo. Sabah kahvaltıda peynir zeytinin üzerine bile sarımsak tozu koyuyolar:d çok şükür kurtulduk kokudan. Sarımsaklı yoğurdu bile sarımsak tozuyla yapıyoruz. Hem de mayistirmiyor.

3 ocak 2022 16:55

3. Bu arada soğan ve sarımsak zararlı oldugunu sanmiyorum. Sürekli korelilerin vloglarini izliyorum neler neler yiyorlar suslu her gun. Dipcik gibiler de yani onlar yiyorsa vardır bildikleri.

3 ocak 2022 16:57

4. Yemeğin içindeki pişmiş soğan sarımsaktan bahsetmiyorum kahvaltıda mesela bir soğan kırıp yiyor çiğ çiğ ya da işte 2 diş sarımsak yiyor çiğ. Aşırı rahatsız edici bi koku oluyor. Normal karşılamanıza şaşırdım. Tabi ki duş alıyorlar diş fırçalıyorlar.

3 ocak 2022 17:16

5. Hahahshs koptum ya. Babanız doğru söylüyor ama dişlerini iyi fırçalayıp gargara yapsın. Bir de kırmızı soğan yesin daha faydalı ve sarmısak tabii ki. Sarı soğan yemeklere, beyaz soğan balık yanına ve hamburgere güzel olur.

3 ocak 2022 18:14

6. Ve bunları sadece akşam yemeli. Sabah yerse tüüüm gün kokar.

3 ocak 2022 18:16

7. Emekli bankasinda calisiyorum. Yemin ederim kapilar açıldığı an soğan yumurta kokusu doluyor içerisi. Hakkimi helal etmiyorum o yaşlılara sgsgayayaya. Resmen burnumun ve zihnimin hakkina giriyorlar.

3 ocak 2022 20:27