her konuda şanssızım sizde de var mı bu durum?

bir şeyin olacağı kesinse bile hep aksik hep terslik beni buluyor. herkesin kolayca ulaştığı şeye binbir zahmetle uğraşıyorum ki başarıyla alakası olan bir durum değil tamamen şans, pardon şanssızlık :) siz de böyle misiniz

1. Tam olarak böyleyim.

10 haziran 2020 20:47

2. Ben, kendimi bildim bileli böyleyim. En basitinden herkesle birlikte staj yapacağım millet şak diye buldu, ben yok bulsam bile binbir türlü engel çıktı karşıma. Hiçbir zaman bir şeyi kolayca elde edemedim.

10 haziran 2020 20:51

3. benim erkek arkadasim da böyle süslüler

10 haziran 2020 20:54

4. Evet öyleyim aynen.

Ufak tefek cinayetler'de hani Oya'nın kuyusunu kazmaya çalışan eski okul arkadaşı doktor bir kadın Yüzünden sürekli Oya'nın başına aksilikler saçmalıklar olmayacak işler filan geliyordu ya. Oya bir anda bunalıma giriyordu dağılıyordu noluyor bana diye. Heh işte onu izleyince çok üzülmüştüm çünkü benim normal rutin hayatım öyle.

Bu durumu artık pek dillendirmiyorum çünkü çevremde sürekli sızlanan insan olarak hatırlanmak istemiyorum. Bir de insanların "sen öyle söylediğin için öyle oluyor, öyle düşünme öyle deme" şeklinde yorum yapmaları sinirlerimi daha çok bozuyor.

10 haziran 2020 20:55

5. valla ben billa ben... olmayacak şey gelir bana çatar. herkes yapar ihale bana kalır masum olduğum halde. hep karşıt görüşteyim, hep şanssızım. hep bir sakarlık hep bir aksilik. kaderim şanssızlık ve drama üzerine kurulu fenalaşıyorum

10 haziran 2020 20:57

6. Ben de tam tersiyim süslü. Dünya cayır cayır yansa benim üstüme yağmur yağar o derece.

Biraz kötüyü çağırmak işine inaniyorum. Kendinize şanssizim demeyin, başınıza gelenlerin iyi yönlerine odaklanin bence.

10 haziran 2020 20:58

7. Offf şanssızlık konusunda çevremde kimse benimle yarışamaz. Gökten dolar yağsa bana Türk lirası düşer o derece şanssızım. İstemediğim şey hemen olur, istediğim aradığım şey asla ama asla olmaz.

Mesela ehliyet kursuna yazılmıştım, çevremde benden kötü olan herkes ehliyet aldı. (cidden benden kötülerdi çünkü kurstaki hocalar bile sen nasıl alamıyorsun da onlar aldı şaşkınım diyorlardı). Evet 4 denemede de alamadım. O yüzden mesela araba kullanma fobim oluştu. Şu anda kursa yazılsam, tekrar alamayacağım ehliyet gibi hissediyorum bu yüzden asla yazılamayacağım sanırım.

Olumlama yapmaya çalışıyorum artık ama öyle kanıksadım ki bu şanssızlık durumunu. hayatımda düzgün giden hiçbir şey yok.

10 haziran 2020 21:14

8. beni tanıyan herkes için şükür sebebiyim. yaşadığım talihsizliklere bakarak hayatlarına daha memnun devam ediyorlar. hayata gelme misyonum bu olabilir.

en olmaz denilen, öngürülemeyen her türlü şanssızlık tarafımdan yaşanıyor. bana çok söylenilen bir şey ama olumlama ile ilgisi yok bu durumun. ne kadar pesimist görünsem de yaşadıklarımdan dolayı aslında en küçük olaydan ya da olasılıktan bile mutluluk çıkarmaya çalışırım. ne zaman olumlu düşünsem olumsuz sonuçlanır. işin ilginci de olumsuz düşüncem de olumluya döndüğü de oluyor ama genel hatlarıyla hayatı benden daha trajikomik (tabi yaşayan ben olduğum için trajik ama anlatırken trajikomik), daha elimi uzatmayı düşündüğümde bile kuruyan dallar, hep bir engeller, şanssızlıklar kendimden beterini görmedim.

10 haziran 2020 21:23

9. Ah benim şanssız süslülerim. Yıldız harikasından anlamıyorum süslü pek ama dediğin gezegenlerden görünüyor 6. Yerde doğru mu baktım bilemiyorum tabii

Son süslü işte ben de kısmen aynı durumdayım. Sınavda en yüksek ben aldım onlar gidiyor ben gidemiyorum ama başarısızlıktan değil tamamen şans işte

10 haziran 2020 21:26

10. Son süslü maalesef öyle olmuyor. bu konu hatta sözlükte başka bir soru altında da tartışılmıştı.

Dediğin şekilde bazı erkekler yardımcı olmaya çalışıyor iş hayatında ve devlet dairesi vs gibi yerlerde. Ama kadınların geneli kıskanç davranıyor. Maalesef güzel olmak öyle saldığınız kadar çok hayatı kolaylaştırmıyor.

12 haziran 2020 13:37