her kullandığınıza/aldığınıza göz diken görümce ? yaptığımı yapar mıydınız?

biz eşimle farkli sehirde yasiyoruz onun ailesinden, haliyle gittiğimizde 1 haftaya yakın kalıyoruz. esimin kız kardesi her gittigimde yanıma aldığım şampuan, saç kremleri, parfüm, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemelerini sürekli denemek istiyor beğenince de istiyor, veriyordum hep bende. ergenlik çağında bu yuzden fazla meraklı bu dönem. ben bilgi veriyordum ürün tavsiye ediyordum, denemesi için izin veriyordum. ama artık bu durum hem hijyen hem maddi olarak beni zorlamaya basladı. yani kazandığım parayı da 16 yaşındaki çocugun eline chanel, shiseido vb. ürünlerimi bayılmak için kazanmıyorum. bu defa kullandığım çogu urunu de seyahat için kullanilan şişelere doldurdum 1-2 hafta yetecek kadar. ayıp olur mu normal karsilanır mi yoksa? makyaj malzemelerinden de lykd, bee beauty, essence markalı ürünler aldım sirf oraya kendiminkileri goturmemek için. en azından isterse, içim yanmaz verdigim paraya diye düşündüm. net sınır çekmek istemiyorum eşim bozulur diye. siz olsaydınız ne yapardınız?

1. Makul bence ya

8 haziran 2024 04:54

2. mantıklı bence. amele gibi koca şişe taşıyordum böyle iyi oldu dersiniz. gerçi ben olsam kaynanama laf çakardım bu kıza hiç mi bir şey almıyorsunuz diye.

8 haziran 2024 07:14

3. Parfümünü beğendiyse neden veriyorsun ki? Doğum gününde alırız de. Doğum günü gelince söyle abisine alsın. Her gittiğinde kullandığın parfüme el koyacak hali yok 16 yaşında çocuğun. Şampuan saç kremi vs zaten 1 haftalık yere taşınmaz. Küçük seyahat şişeleri bunun için var. Durumun yoksa bol gönüllülük yapmanın da manası yok değil mi? Makyaj malzemeleri için de aynı şey geçerli. Çok beğendiyse doğum gününde alırıza getir lafı. Abisi alsın. Almazsa da abisi almamış olur

8 haziran 2024 08:33

4. Her aldığıma göz diken biraz fazla olmuş görümce deyince ben de yetişkin biri sandım allah iyiliğini versin çocuk ayol o daha :d Ergenlik çağında çocuklar böyle şeylere meraklı olur anlarım ama kocaman kadının kullandığı makyaj malzemelerini beğense bile vermem sen işin maddi boyutunu düşünmüşsün ama 16 yaşındaki çocuğun kullanacağı şeyler değil bunlar senin cildine uymaz deyip en baştan sınırı çizerdim bunu kendi kardeşim olsa da yapardım çünkü o yaştaki bir cilt için senin kullandığı ürünler zaten ağır gelir. bir tane renkli maskara bir lipgloss birkaç tane oje belki bir parfüm alıp hediye ederim en fazla o da hevesini alsın diye fazlasına gerek o yaşta. Bir de çocuğun her istediği her zaman verilmez sen baştan yanlış davranmışsın. Peki asıl soru annesi bir şey demiyor mu bu duruma?

8 haziran 2024 09:10

5. Hepinize tesekkürler süslüler.

A2, iyi bir fikir bunu uygulayabilirim.

A5, annesi birsey demiyor gercekten hatta bazen o da gelir yanimiza 1-2 birsey dener. Kıza verdiğim parfümü de 1-2 kere annesi de kullanırken gördüm.

Asit,serum tarzı birşeyler istediğinde ya da içerik olarak ağır kremlere yok yaşına göre değil diyorum zaten. Makyaja da fazla meraklı, yaşına göre çok yapiyor makyaji da annesi birsey demezken burnumu sokmak istemiyorum.

8 haziran 2024 11:52