her sabah boğaz acısıyla uyanmak?

süslüler her sabah uyandığımda boğazım felaket açıyor sonra gün içinde geçiyor neden sizce

1. Soruya kaynak yapiyorum bende de ayni durum var, ozellikle martin sonundan beri.

29 nisan 2020 17:28

2. gece kuruyor olabilir, bir gece önce soğuk bir şey tüketiyor olabilirsiniz, ufak üşütmeler vs. tam bilemiyorum ama genelde bunlar sıcak bir şeyler içince geçiyor. o nedenle böyle düşünüyorum.

29 nisan 2020 17:31

3. yıllardır benim de yaşadığım durum bu. doktor her seferinde bir şey yok diyip gönderiyor. bazen ilerleyip antibiyotik seviyesine geçiyor bazen de öldürmeyip süründürüyor. ama bu sene sanırım çözümünü (ya da nedenini) bulduğumu düşünüyorum aynı şeyler varsa sen de deneyebilirsin süslü.

ev malesef çok fazla tozlanıyor, ne kadar sık süpürüp havalandırırsam o kadar azalıyor bu durum. bir de uyuduğun odanın nemsiz olması da çok etkiliyor. varsa hava nemlendirici cihaz yoksa da kalorifer sulukları işe yarıyor.

ilk yaptığım şey küçük bi pet şişeyi kesip suyla doldurup peteğin üstüne koymaktı. birkaç gün böyle oda nemlenince acı geçmişti, deneyebilirsin.

29 nisan 2020 17:33

4. Boğaz kuruluğu veya faranjit.

29 nisan 2020 17:37

5. Faranjit için doktora görünün en müsait zamanınızda. Adaçayı, zencefil, zerdeçal iyi gelebilir.  Kaloriferler de aynı sorunu yapıyor maalesef, özellikle kışın ben de ağrı içinde uyanıyorum günün ilerleyen saatlerinde geçiyor. Çözümü petekleri kapatıp yatmada buldum bu sefer de normal hasta oluyorum kısır döngü gibi:d odanıza  buhar makinesi, hava nemlendirici de alabilirsiniz. Ya da petek üstü buhar yapıcılar var içine su koyup asıyorsunuz kuruluğu önlüyor. internette ve züccaciye satan yerlerde görmüştüm kalorifer suluğuydu ismi.

29 nisan 2020 17:51

6. benim de yillardir boyle. surekli bogaz agrisi sikayetiyle doktora giderim. doktor bana faranjitimin kroniklestigini soylemisti. geceleri agiz acikligin da olabilir, bogazin bu yuzden kuruyor olabilir. biri yazmis bana da adacayi cok iyi geliyor. bir de odani yaz/kis havalandirmani tavsiye ederim.

29 nisan 2020 17:57

7. Bende geçen 2 haftadan beri salı geceleri boğaz acısı başlıyor böyle tam hasta olacağınızı anlarsınız ya o halde. Sonra limon suyu içmeye başladım o kesiyor anında acıyı belki de mikrobu kırıyor ya da psikolojik ama uykudan uyandığımda keskin bir acı oluyor şu an geçti .

29 nisan 2020 18:08

8. Alerjik astımım var ama bu aralar kriz atak geçirmedim ama dediğiniz gibi boğazım kaşındığında anlıyorum astımla alakalı olduğunu ama bu astım değil

30 nisan 2020 10:27