herkes 34-36 beden mi gercekten?

selam susluler. trendyolda alisveris yapmak istiyorum, bedenimi anlamak icin yorumlara bakıyorum istinasiz herkes ya 34 ya da 36 beden. ama sağlıklı bilgi yok. 59 kgym yazan da 36 aldim tam oldu demis 52 kgym yazan da. cidden hic 38, 40 giyen yok mu? ya da zorla 36larin icine giriyor ya da yalan mi söylüyoruz? bu guzellik algisinin sonu nereye varacak cok merak ediyorum. neyse siz guveniyor musunuz bu yorumlara? sizce gercekten herkes bu bedenlerde mi?

1. Değil tabii de millanın bedenleri maalesef biraz dar kalıp. Pantolonları yani. O yüzden daha çok 34-36 bedenler tercih ediyor olabilir süslü. Mesela ben 44 bedenim ve alamıyorum oradan halbuki beğendiğim şeyler de oluyor maalesef :(

28 mart 2021 10:49

2. süslü oradaki yorumlar kimse için güvenilir değil. etek alacaktım kırk yılın başı, bedenler çok küçük bir beden büyük alın yazmış herkes. 36 aldım, aşşşırı büyüktü. 34le değiştirdim inanın beden küçük bile değildi ki ben ince bir 34 beden değilim. asla güvenmiyorum oradaki yorumlara. herkes "sığabildiği" bedeni gerçek bedeni sanıyor.

28 mart 2021 10:54

3. Burada da 155 boy 58 kiloyla 34 bedenim diyen var. O yorumları ciddiye alma süslü. Her şeye kalıbı çok küçüüükkk bir beden büyük alıınnnn diyorlar ama her zaman kendi bedenimi aldım ve tam oldu.

28 mart 2021 10:57

4. Valla cok haklısınız. Zar zor sigdiklari bedeni gercek saniyorlar. Bi de cogu yorumda bir beden buyuk alin yaziyolar. Gercekten "bir beden buyuk sizin gercek bedeniniz olmasin?" Yazasim var. Ille herkes 36 olacak, ille. 38 aldim tam oldu yazmak istemiyor kimse. 40ları zaten soylemiyorum bile..

28 mart 2021 11:03

5. Anonim4'e katılıyorum, yorumlar çok yanıltıcı. Türk kadını bedenini bilmiyor. Orda yazan ölçülere bakın anlarsınız zaten az çok kıyafetin boyutunu.

28 mart 2021 11:04

6. Ne zaman " şu bedenim ama dar oldu kalıbı küçük bir beden büyük alın" yorumuna aldansam çuval gibi durdu üstümde. İsmini vermeyeceğim büyük beden sayılacak bir kızımız var( 100 kilo civarı ) ben L/xL giyiyorum tam oluyor bana diyo ürünü giyiyo strece sarılmış tavuk göğsü gibi kalıyo. Ben 171/68 kiloyum ben bile bazen L /40 beden giyerken 160/80 kilo insanlar nasıl 38 tam oldu diyor anlamıyorum.

28 mart 2021 11:11

7. Allah askina guzellik algisini bilmem de milletin bedenine guzellik algisi diyecek haldeyseniz siz yazin yorum gogsumu gere gere soyluyorum 40 bedenim diye. Herseye guzellik algisi falan sacmaladiniz artik. Kendini begendigin kilo ideal kilo ve bedendir onun disinda her kilo herkeste ayni sonuc vermez biri hafif kiloludur ama baseni yoktur kalcasi dardir 36 giyer digeri zayiftir ama kalca genistir 38 giyer. Ne alaka yalan soylesin sizr millet borcu mu var?

28 mart 2021 11:19

8. ay evet adının sanının kim olduğunun bilinmediği bir ortamda ben 34bedenim diye haykırıyordur sana, nedense bunlar hep sizin gözünüze batar. güzellik algısıyla ne alakası var acaba, ayrıca bu soru soruldu daha önce birebir. ne biliyim ayakkabı alırken de böyle yorumları didik didik edip ıhhm güzellik algısı çk ktü herkes 36 mi giyiniyor diyor musunuz? bariz kompleksli olduğunuz için direkt size yansıyor bu. ayrıca belki de alışveriş yapan genç kitledir çoğunlukla ve çoğu dışarda gördüklerim de gayet fitler zaten boyları da kısa değil. 42bedenlik birinin ben 36 yım dediğine hiç denk gelmedim. 36beden zaten ender rastlanan bir beden de değil, kendi ortamıma göz gezdirsem çoğu kadın zaten 34-38 beden arası değişir. kompleksinizi bırakın artıkkkkk, çok özgüvensizsiniz ya da biraz spor falan yapın rica ediyorum ya.

28 mart 2021 11:26

9. 60 kiloyum ve gerçekten 36 beden giyiyorum. Çünkü düzenli spor yapıyorum ve kas kutlem fazla olduğu için ağırlığım bedenime göre yüksek.

Belki öyledir.

28 mart 2021 11:49

10. Bu arada şöyle bir bilgi vereyim ben dikiş dikiyorum Avrupa beden kalıplarına göre de 36 bedenim. Hatta geçende arkadaşima 38 beden etek diktim epey bol geldi.

Yani trendyolundan tutun, İpekyol, zara, Bershka hepsinde 36 beden tam oluyor.

Ölçülerimde 90-64-96

Burdan yola cikarak hareket edebilirsiniz. Her beden arasında belden 2 cm fark vardır.

28 mart 2021 11:53