herkes tatilde sanki ben evdeyim gibi hissediyorum?

moralim bozuldu süslüler ya. herkes tatilde ama ben evdeyim. gitmek çok isterdim baya da ihtiyacım var ama maalesef ki param yok. birkaç tanıdığım 3.tatillerine çıktılar, instagram desen zaten herrrrrkes deniz kum güneş storyleri atıyor. bazen buna canım çok sıkılıyor şu an da onlardan biri. siz ne durumdasınız? :/

1. Süslü ben de tatilde değilim ramazan bayramında da gitmemiştim. Bu sene henüz tatile çıkmadım. Üzülme yalnız değilsin.

17 haziran 2024 20:53

2. Köyüm denize yarım saat. Köye geldik halbuki ama instagramda tatile gittiğimi zannedecekler :d

17 haziran 2024 20:58

3. :/ ay umarım gidebiliriz tatile çok yorgunum ya

17 haziran 2024 20:58

4. A2 süslüm valla Harika. Ben de denizi olan bir şehirdeyim ama plaj yok maalesef bi 2 saat uzaklıkta. Oraya bile gidemiyorum inanılmaz hahaabha

17 haziran 2024 20:59

5. Of evet ya. Ben de pandemiden önce her yaz tatile giden bir insandım ama şimdi yok yani. Maaşım anca yaşamaya yetiyor.

17 haziran 2024 22:31

6. Annem babam emekli. 10'ar bin maaşları var. Ev kira değil allahtan. Yazları sezonluk ev kiralarlar biraz kalır gelirlerdi artık ona da gidemiyorlar çünkü en ucuzu aylık 30-35 olmuş. Ülke ikiye bölündü resmen. bir kısım kabuğunda hayat mücadelesi verirken bir kısım 2 ayda bir tatile çıkıyor.

17 haziran 2024 22:55

7. Ailemin sahil kasabalarında evleri var. Bayramda asla gitmem. Eskiden karadeniz'e kaçıyorduk. Havalinanları uçuşlar attığımdan beri oralar da çok kalabalık oldu. Annemler de yazlığa gittilerse, kalabalıktan dolayı evden çıkamaklarını söylüyorlar. Ayrıca esnaf da bu dönemlerde fiyatları en az 1,5 yapıyor. Benim için Bayram tatillerinde tatil yapmak zulüm artık. Ramazan'da tüm aile yunan adalarına gitmiştik. Ay ve mevsim olarak bu defa o da mümkün olmadı. Adalar da çok kalabalıkmış, iyiki gitmemişiz.

Bu arada ben de birikim yapıyordum. Önümüzdeki ay isteğim şeyi alacağım. Oraya ulaşınca tüm bu günleri unutuyorsun. Gezmek, tatil tamamen instagramıb psikolojik dayatması aslında. Bana da söylüyorlardı ama hedefe ulaşınca hak verdim. Şu an "aaa neden Bodrum'da gitmiyorsun" diye aklı sıra ezmeye çalışan iş arkadaşım (arkadaşım değil aslında yöneticim) yüzü beş karış "x alıyormuşsun hayırdır miras mı kaldı, parayı nerden buldun" diye kurcalayıp duruyor. Senin gibi 150 bin kazanıyorum diye şişmediğim için alabiliyorum demek isterdim. Bir gün o da olur umarım.

17 haziran 2024 22:59

8. bu hep bendim anlıyorum seni. şimdi daha çok kazanıyorum hani istesem giderdim ama bayramda herhangi bir yere gitmek kepazelik oldu. her yer ekstra pahalı, esnaf bulduğuna geçirmeye çalışıyor. yetmezmiş gibi hınca hınç kalabalık. neler duyduk, ipsala sınır kapısında 6 saat bekleyenler mi dersin, yunanların kalabalık yüzünden başvurulara asla yetişememesi ve adaya girişleri limitlemeler mi dersin. parasıyla rezil olanlar da var yani. efendi gibi tatilime temmuzda gidiyorum oh şimdi de kafamı dinliyorum.

17 haziran 2024 23:29

9. bayram tatillerinde tatile gitmemek is the new status symbol baby...

18 haziran 2024 00:34

10. yok süslü ben de evdeyim hatta bayramlaşmaya da gitmedik bayramlaşmaya gelen de olmadı. et baklava falan da yemedik. öyle oturuyoruz, çocukken hikayelere bakarak çok üzülürdüm ama artık bağışıklığım oluştu umrumda olmuyor.

18 haziran 2024 09:26