hiç aliexpress ten alısveris yapmadım yapan bakabilir mi?

gümrük vs muhabbeti nasıl oluyor? kaç günde geliyor? dedigim gibi hiç kullanmadım internetten alışverişi de pek sevmem yardımcı olur musunuz

1. ben taa 2019da telefon kılıfı almıştım. 3 haftada gelmişti. 11 lira da vergi ödemiştim. gelme süresi 1-2 ay arası değişebiliyor

27 ağustos 2022 02:24

2. Bazı satıcılar ürün fiyatına, kargoyu teslim alırken vereceğiniz vergiyi ekliyor. Böylece kapıda ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Ürünü sepetinize atın ve ödeme yapacağınız adıma ilerleyin, ne kadar vergi eklendiğini göreceksiniz. Vergi eklenmezse kargoyu teslim alırken ödüyorsunuz nakit olarak. Eskiden ürünler 1 ayda falan ancak geliyordu ama bir-iki senedir hızlanmış bayağı kargo süreci. Geçen sene aldıklarım 10 günde gelmişti. Aldığınız ürün İstanbul'a ulaştıktan sonra genelde 2-3 gün içinde adresinize gönderiliyor. Ben ufak tefek şeyler aldım hep, şimdiye kadar hiç bir sorun çıkmadı. Elektronik ürün vb. tecrübem yok. Bir kere elektronik sigara almıştım, sonra onun girişi yasaklandı sanırım. Genelde takı, takma kirpik, çıt-çıt saç, korse, telefon kılıfı gibi ürünler aldım hep. İyi satıcıları seçtim. Yorumlarına ve puanlarına bakın mutlaka. Bir ara makyaj ürünü siparişi oldu, ki yasak bu ürünlerin ülkemize girişi. Satıcıya rica etmiştim, paketin üstünde makyaj ürünü açıklamasını değiştirmişti. Gelen ürünler yaramadı ama, gözlerimi rahatsız ettiği için atmıştım çöpe. Astarı yüzünden pahalı olmaya başladığından sipariş vermiyorum artık Aliexpress'ten. Yerli ve milliyim artık.

27 ağustos 2022 09:09

3. Yeni bir ürün aldım, vergisini de alırken ödedim. Hızlı geldi. Kapıda vergi ödemedim.

27 ağustos 2022 10:02