hiç evlenemezsem korkusundan nasıl kurtulabilirim?

öncelikle ''herkes evlenmek zorunda değil'' ya da ''insan yalnız yaşayabilmeli'' tarzı öğütler verecek arkadaşlara şunu belirteyim. istediğim şeyin gerçekleşmeme ihtimalinden korkuyorum. dolayısıyla aksi hayat görüşleriyle ilgilenmiyorum. öyle ki bazen rüyalarımda bir bebeğim olduğunu görüyorum. yaşım 26 bu arada. bazen gerçekten çok istiyorum. halam 45 yaşında ve hiç evlenmedi. nedendir hiç bilmiyorum, konuşulmaz böyle şeyler bizim ailede. beni de huy olarak ona çok benzetirler. şuanki iş hayatım vs. herkes halanda öyleydi, onun izinden gidiyorsun gibi benzetmeler yapıyor. bu benim korkularımdaki en önemli tetikleyici. bu kadar mı benziyoruz, benzeyeceğiz korkusu... yaşadığım her ilişki ayrı bir dram, ayrı bir hayal kırıklığıyla bitti. en iyi günlerdi dediklerim bile hayallerimdeki gibi değildi. buna tutunup geçmiş ilişkilerime üzülmemeye çalışıyorum ama olmuyor. düşünün ki her daha kötü kim olabilir, ne olabilir dediğiniz anda daha kötüsü geliyor. bende hep öyle oldu maalesef. terk edildim daha kötüsü aldatılmak oldu. daha beteri yoktur dedim tekrar aldatılıp bir de üzerine ben suçlanarak terk edildim. sanki benim için hep böyle kısır döngü var ve hiç aydınlık bir yol yok gibi. umudumu ayakta tutmaya çalışıyorum ama bazen pes edip dibe çökebiliyorum. bu gece de onlardan biri. sizden gelecek tek bir cümleye çok ihtiyacım var. çünkü insanlar nasıl evlenebilecek kadar güvenecek insanlar bulabiliyor aklım almıyor...

1. Evlenmeyi planlıyorsanız ilişkilerinizin başında evlenmeyi planladığımızdan bahsetmenizi tavsiye ederim. Hayal kırıklığını böylece ortadan kaldırır. Birde hayalleriniz karşı tarafa bağlı kılmayın diyebilirim.

14 ocak 2018 23:05

2. tek söyleyeceğim şey bu korku sizi acil ve yanlış bir evlilik yapmaya itmesin. bire bir şahidim ablam benden 10 yaş büyüktür; onun da böyle düşünen arkadaşları 26-27 gibi evlenmişlerdi. şu an 5-6 tanesinin arasından yalnızca bir çift boşanmadı, onların evliliği de sallantıda. evlilik eşit değildir mutluluk. o nedenle siz bu yanlışa düşüp acele edip eski sevgililerinizle evlenmediğiniz için kendinize minnet duyun, ileride de acele etmeyin demeye geldim. daha çok gençsiniz hayat yeni başlıyor.

14 ocak 2018 23:07

3. Daha çok gençsiniz, hem bu kadar endişe etmeyin, ben korktuğumuz şeylerin başımıza geldiğine inanıyorum.

14 ocak 2018 23:08

4. bende korktuklarımızın gerçekleştiğine inandığım için bu kadar korkuyorum.

14 ocak 2018 23:11

5. niyetliyim, istiyorum ama bunu ilk defa buraya itiraf ediyorum. tanıştığım erkeklere söyleyemiyorum. ''baskı yapıyor, bunaltıyor ya da evlilik meraklısı'' gibi yaftalamalara maruz kalabiliyorum. eski ilişkilerimde evlilikten bahseden çok oldu ama sonuç ortada. erkekler kadın ne duymak istiyorsa onu söylüyor. köprüyü geçene kadar evlilikse evlilik... ondan sonra at kazığı kaç.

14 ocak 2018 23:15

6. İlişkiye başlamadan söylemek gerek bence. Hatta eşe dosta evlenmeyi düşünüyorum derseniz alttan alttan karşınıza çıkan kişilerde evlilik düşüncesiyle çıkar. Onun dışında herkes kötü kazıkçı değil. Atın bu fikri kafanızdan. İçinize şüphe düşüyorsa devam ettirmeyin bile ilişkiyi. %100 mutlu da olamayız zaten. İlla ki hayal kırıklıklarımız oluyor. Mükemmel kocam var şöyle Harika böyle olağan üstü diyenlere de inanmayın. Kimse dört dörtlük değil.

14 ocak 2018 23:50

7. Bu bana yakin bi arkadaşımı düşündürdü. O da bi ilişkisi olmasini istedigi icin olmayacak yerlerde tanıştığı insanlari hayatına sokar ve görüşmeye devam ederdi. Bunlardan iki tanesi karsi tarafin sevgilisi olduğunu öğrenmesi biri de onu yıllarca oyalayıp mezun olunca çocuğun onu aramayip baska kizla sevgili olduğunu öğrenmesiyle bitti. Başka olaylar da var ve hep üzüldü hak etmediği şeyler yaşadı. Ne yazik ki insan ne söylese neyi anlatmaya çalışsa karşısındaki insan bi ihtimale sarılıyor ve bırakmıyor.

Tek önerim hayatiniza girme ihtimali olan insanlara ben bu insanla gercekten hayatimi gecirmek ister miyim, onla paylasabilir miyim her seyi diye düşünün. Gelen bir ilgiyi hemen ihtimal olarak düşünmeyin ve tartın, kişileri seçin. Evlenmek istiyorum diye herkese kucak açıyorsunuz demek istemiyorum, yanlış anlamayın. Ama dikkat etmek gerekiyor gerçekten, insanlari hayatiniza sokmak bile zorken evlenecek kadar güvenmek bambaska. Umarim istediginiz gibi bi hayatiniz olur, diğer anonimlerin de dedigi gibi daha gençsiniz içinizi karartmayın🖤

15 ocak 2018 17:19