hiç kimseye eyvallahı olmayan biri olmak için ne yapmak lazım ?

1. kendi işini kendin görmen,kimseye muhtaç olmaman, zayıf yönlerini saklaman, aleyhine kullanılabilecek hiçbir bilgiyi kimseyle paylaşmaman.

24 aralık 2020 23:57

2. ben böyle biriyim belki çok klişe gelecek ama en başta kendini sevmen gerekiyor

25 aralık 2020 00:04

3. Kendi kendine yetebilen biri olmak.

Alıngan bir tip olmamak, kimseye muhtaç olmamak(arkadaşlık, ilişkiler anlamında)

25 aralık 2020 00:08

4. süslü ben tam öyleyim. kendimi tanımlayıp laf kalabalığı yapmayacağım. yukarıdaki anonimlerin anlattığı gibiyim.

ama artık mutlu değilim. bu özelliklerim beni yalnızlığa itti. ne desem bilmiyorum ifade edemiyorum durumumu ama güçlü olmaktan yoruldum sanırım.

kusura bakmayın aklınızı karıştırdıysam üzgünüm

25 aralık 2020 00:16

5. Kimseye eyvallahı olmamak soğuk bir şekilde kendini toplumdan soyutlamak değil bence, bu tanımı görünce aklıma rahmetli babaannem gelir. Hem yokluk içinde yaşarlarmış hem de dedem çalışmasına izin vermezmiş. O işittiği lafları duymazdan gelip her gün bıkmadan apartmanlara temizliğe gitmiş, bu sayede borçları kapatmış da dedemin kazandığı sermaye olmuş iş kurmuş köşeyi dönmüş. Kapıcı dairesinden çıkıp üsküdarda köşke taşınmışlar fakat dedem köy zihniyetli bir insan olduğu için refah içerisinde yaşamak ne demek bilmiyor, evin temizliğine birini almıyor ancak babaanneme de izin vermiyor yapmasına. Pislik içinde yaşayalım diyor. Babaannem yine eyvallah etmiyor ve binlerce kavgaya gürültüye rağmen her sabah kalkıp bahçeyle ilgileniyor. Dedemi yıldırıyor. Kulağı duymaz olduğu zamanlarda denileni duymadığı için hıyar babam onu genelde sustururdu, iletişim kurmak zor olduğu için. Ona da eyvallahı yoktu kafa göz yara yara bağıra bağıra söyleyeceğini söylerdi. Gitme fatma derlerdi giderdi, sus fatma derlerdi konuşurdu, çocuğun yok anne değilsin derlerdi en ala anneden daha iyi annelik yaptı babama, gözün görmüyor otur oturduğun yerde derlerdi 4 kere hacca gitti. Ne köy zihniyetine ne de aptal insanlara tahammülü yoktu, edecek eyvallahı da yoktu. Şimdi onun bilekliğini ben takıyorum ve her baktığımda bu dünyadaki hiçbir şeyin benim eyvallahımı hak etmediğini hatırlıyorum

25 aralık 2020 00:44

6. Ben böyle biriyim. Kendimi seviyorum değer veriyorum. Ve ne olursa olsun kendimden asla vazgeçmiyorum. Kendime sahip çıkıyorum. Fakat diğer süslüye katılıyorum. Ben de çok yoruldum. Abartıyor gibi algılanıyorum bazen. Ya da trip atıyorum sanılıyor derdimi şak diye söylediğim zaman.

25 aralık 2020 01:30