hiçbir şey yapmak istemiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

ne ders çalışabiliyorum ne de yapmam gereken işleri yapmak istiyorum. masanın başına oturmak bile zor geliyor. çok kilo aldım spor yapmak diyet yapmak istiyorum ama eski irademden eser yok yokken karar verip açken vazgeçiyorum. mecbur olmadıkça hiçbir şey yapmak istemiyorum resmen. her seyi erteliyorum. ne yapabilirim? nasıl enerjik olabilirim? nasıl motive olabilirim? bu şekilde devam etmek istemiyorum. kendime kızıyorum ama önüne geçemiyorum. özellikle aramızda psikolog sözlüler varsa yorumlarını/düşüncelerini/tavsiyelerini bekliyorum.

1. bir süslümüz daha sormuştu böyle bir soru. ben de aynı şeyden muzdariptim, bana iyi gelen şey şu olmuştu: her gün minicik bir şey yapmak. spor yapamıyorsanız çayı şekersiz için ya da suyu daha fazla tüketmeye başlayın mesela. bir süre sonra günde 5 dk yürümeye başlayın. bir süre sonra 10 dkya çıkarın vs. dersin başına oturduğunuzda 2 saat çalışmak için zorlamayın kendinizi, 10 dk çalışın bırakın. 1 hafta sonra 20 dk olur. bunun gibi küçük adımlar ve küçük eklemeler yapmayı deneyebilirsiniz

5 kasım 2018 01:01

2. +++++