hiçbir hayat amacım kalmadı motive olamıyorum?

işsizim hem de çok uzun zamandır önceden kendimi geliştirmeye çalışırdım fakat pandemiden beri hiçbir şey yapasım gelmiyor hem kendimi çok işe yaramaz hissediyorum hem de içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor siz nasıl motivasyon sağlıyorsunuz. bir gün gaza geliyorum üç gün dibe çöküyorum 8 aydır psikoloğa gidiyorum o da fayda etmedi gerçekten artık yaşamaya hevesim kalmadı çok çaresizim. arkadaşım kalmadı sevgilim de hep mutsuz görüyor beni kendimi toparlamak istiyorum ama olmuyor bir türlü. lütfen bir şey önerin.

1. en azından aşk hayatın yolunda. aşk öyle bir şey ki geri kalan her şeyi toparlayacak güce sahip. sevgilin seni seviyorsa zaten bu ruh durumuna aldırmaz. destek olur. covid konusunda herkes aynı durumda işi olan da evde olmayan da. işi olmayanların tek dezavantajı piyasaların hepsi durgun iş alımı yok gibi süreç belirsiz. normalde zaten tc de iş yokken şimdi hiç yok. bence şuan için tek ben böyle değilim para kazananlar bile aynı durumda deyip kendini motive edebilirsin. ayrıca bu sürecte dil öğren resim yap el işi yap sat... udemyde courserada kurslar var katıl. kendine yatırım yap kısaca.

23 kasım 2020 19:48

2. hiç iş tecrübem yok, başvurularıma dönüş olmadı. aşk iyi güzel ama karın doyurmuyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum. çok mutsuzum bu da ilişkimizi etkiliyor bence. onlarca sertifika, ikinci yabancı diller, yüksek lisanslar vs bunlarla geçti zaten ömrüm. tükendim artık. diploma ve sertifika çöplüğünden bir fayda göremedim, motivasyonum yerlerde. iyi niyetle cevap yazdığınız için teşekkür ederim yine de.

23 kasım 2020 20:47

3. kedi sahiplen. insanı hayata bağlıyor meret :)

23 kasım 2020 21:27

4. Onun çok ikilemindeyim aslında. Bir yanım çok istiyor ama öteki yanım maddi manevi ya bakamazsam diye korkuyor. Özellikle de maddi olarak.

23 kasım 2020 21:58

5. ben işsizken sahiplendim süslü. arkadaşım ya bakamazsan diyor ama ben nereye o oraya diyorum. kendi yediğimden kısarım sorun değil ortasını buluruz bir şekilde :)

23 kasım 2020 22:06

6. buarada hayat amacım kalmadı motive olamıyorun diyorsun. o kedinin sana verdiklerinden sonra belki daha mutlu biri olduğun için yepyeni bir sayfa açacaksın. ben artık onun için de çalışmalıyım diyorum mesela :) hala işsizim o ayrı. hatta artık işsizlik maaşı da almıyorum. bitti. ama biliyorum eğer o olmasaydı bu dönemi çok çok daha kötü geçirecektim. günün tamamında uyuyacaktım mesela. belki iş aramak bile istemiyor olacaktım artık. düzenimden vazgeçip ailemin yanına yerleşecektim muhtemelen.

23 kasım 2020 22:12

7. Süslü, kedinin ortalama aylık masrafı ne kadar oluyor peki? Veteriner vs.

23 kasım 2020 22:14

8. süslücüm masraf konusu kişiden kişiye değişir. kedine nasıl baktığına göre. seçtiğin mamanın kumun kalitesine göre değişir. bak suzionlineblog da çok güzel kategorilere ayırmış. (link: https://www.suzionline.com/kedi/bir-kedinin-aylik-masrafi-ne-kadar-tutar-2019/ tık) tabi bu 2019 hesabı ama aşağı yukarı fikir olur.

ben kum olarak lindocat kalın taneli bentonit kullanıyorum. hem uygun fiyatlı hem de çok başarılı. 10lt 22,5tl 10lt kum 1.5 ay rahat gidiyor.

mama royal canin veriyordum sanabelleye geçiş yapmaya çalışıyorum. nd ne yaptıysam sevdiremedim.

2kg royal canin kuru mama yanında bir paket yaş mama ile birlikte 141tl demişler (alışveriş yaptığım siteden anlık bakıyorum da şuan. sanabelle 2kg 140tl. iki kilo mama da 1ayı geçkin yetiyor yanlış hatırlamıyorsam. (hala büyümekte olduğu için tüketimi değişiyo çok takip edemiyorum o yüzden :)) ama bu küçük paketler nispeten pahalı olur. hangi mamada karar kıldıysan 10 kiloluk paketler falan aldığında çok daha uyguna geliyor. tek seferde tabii ki pahalı geliyor bütçeye ama benim aldığım site taksit de yapıyor :) 4aya kadar vadesiz olmak üzere 12 taksit :) harcamana göre puan veriyor :) bir de indirimleri takip edeceksin. zaten kedi sahiplendiğinde artık konunun içinde olmuş oluyorsun :) alışverişini mama sitelerinden yapıyorsan kampanya mesajları gelir :) aşıları da 3ay ara ile olması gereken iç dış parazitler toplamda 120tl idi sanırım. lösemi biraz pahalıydı ama onu kedisine evde bakan kimsenin yaptırmadığını duydum. ama ben yaptırmıştım. ilk başta yapılması gereken test kiti 180tl idi onu bir defa yaptırıyorsun bence onu herkesin yaptırması lazım zaten zira kedinin lösemisi var mı yok mu onu öğreniyorsun sonuçta. aşı yanlış hatırlamıyorsam 100tl idi. senede bir defa oluyor. kuduz ve karmanın ücretlerini hatırlamıyorum galiba onlar da 60ar tl idi. vakti gelince mesaj atıyor veteriner. internette de bulursunuz aşı ücretlerini. aşılar haric aylık masrafı 100tl filan benim. (mamayı 10kgluk aldım en son. daha hesaplı oldu) 3 ay da bir iç dış parazit eklersen o ay +120tl. işe girdiğinde gerçekten yapılamayacak şey değil. ama eğer ailenin yanında yaşıyorsan hiç tereddüt bile etme hemen sahiplen. sana çok iyi gelecek. ondan sonra işine de başlarsın :)

23 kasım 2020 22:39

9. Süslü yukarıdan yazan kişiye katılıyorum, aşka sarılın ve güç bulun. Bende ne iş ne aşk hicbir şey yok öğrenciyim, gençlik çürüyüp gidiyor. Üzülmeyim diye sevgili sorularına bakmadan geçiyorum.

24 kasım 2020 06:14

10. Anon2 çok detaylı bilgi vermişsin emeğine sağlık çok teşekkür ederim :)

Anon3 evet haklısınız kendimi ve etrafımdaki yıpratmaktan başka bir şey yapmıyorum ve sorunum da bu şekilde çözülmüş olmuyor..

Anon4 ilişkim başlamadan önce ben de öyle düşünüyordum ama doğrusunu söylemek gerekirse içinde bulunduğumuz gerçeklikte sevgili sadece ama sadece teselli oluyor ama içten içe tükenmenizi engellemiyor. Tabii bu biraz kişilikle de alakalı

24 kasım 2020 10:25