hiçbir işim yolunda gitmiyor ?

merhaba süslüler. bir süredir elimi neye atsam olmuyor. aylardır iş arıyorum onlarca iş görüşmesi yaptım ama bulamıyorum. evliliğim sıkıntıda. boşanma gibi bir durum söz konusu değil ama sürekli küs ve kavgalı geçiyor. maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz ve bu da evliliğimize fazlaca yansıyor. eşimle çocuk istiyoruz yaşlarımız 32-38 ama maddi durumumuz buna elverişli değil, birkaç ay korunmadan seviştik zaten ona rağmen olmadı da. bu süreç geçici midir? bu süreci en az hafif nasıl atlatabilirim? çok yıprandım. geceleri uyuyamıyorum, acaba iş bulacak mıyım, bu ay sonunu getirebilecek miyiz, çocuğum olacak mı gibi sorular soruyorum sürekli. bazen delirecek gibi oluyorum

1. 8 aylık bebeği olan biri olarak ay sonunu getiremiyorsanız çocuk işini biraz erteleyin derim süslü. Çok masrafı oluyor, bezi, devlet listesinde olmayan aşısı, kıyafeti, sağlık sigortası ( bu olmasa çok daha fazla harcardık doktora) gibi akla gelmeyen bir sürü masrafı var ki ben emziryorum mama filan da vermedim. Ek gıday geçince sağlıklı beslenmesi lazım, o da ucuz değil. Sonra arı mama, pirinç unu-irmik muhallebicilerin verip “ maddi durumum el vermiyor.”  diyenlerden olmayın. Evet, herkes çocuğuna lüks şeyler giydirmek zorunda değil ama sağlıklı beslemek zorunda. Ben bu yüzden bu kısma dikkat çekmek istedim.

7 ekim 2019 10:42

2. Çoğu kişi aynı durumda ama ben de üstteki anonimin söylediğini söylemeye geldim bebeğin doktoru, maması, bezi , giysisi hep masraf, kışın evin sıcak olması gerek normalde tasarruf yaptığınız şeyleri yapamayacaksınız, bunları da gözden geçirin. En kısa sürede istediğiniz gibi iş bulabilirsiniz umarım.

7 ekim 2019 10:51

3. süslü inan bana geçici, gerçekten geçici. ama malesef ne zaman geçeceğini sana söyleyemem, sana bir zaman çizelgesi çıkartamam. 1 yıla yakın iş baktım, annem çaresi olmayan bir hastalığa yakalandı, Arkadaşlarımdan kazık yedim, en yakın arkadaşım dediğim kızdan istediğim desteği bulamadım. benim için ölüm kalım meselesi olan bir dava kaybettim ve çeşitli buraya yazmak istemediğim sıkıntılar derken üzücü bir dönem geçirdim. hepsi peşpeşe geldi. Fakat bunlardan sonra, iş buldum, tabi ideal iş miydi? hayır, aksine çok yoruluyorum ve tükendiğimi hissediyorum. ama dayanacağım. annem hala hasta ve hastalığı çok ilerlemiş durumda. bir yıl içerisinde hastalığın bu kadar ilerleyeceğini düşünmüşmüydük bilmiyorum. ama hayat bu sanırım. çok kötü şeyler de oluyor, zaman zaman iyi şeyler de. sen belirleyemiyorsun hayatın yönünü.

bebek konusunda yorum yapmayacağım. Ben 2 senedir evliyim ancak çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. o yüzden öyle bir isteğin varken olamaması gibi bir durumda ne hissederim şu an seninle empati kuramıyorum. ama genel olarak kötü şeyler zaten hep peşpeşe olur. sonra yavaş yavaş çözümlenir. buna inanmak istiyorum. ve galiba hep başına kötü şeyler gelen insanlar da bunları anlamlandırmak için daha çok dine ve spiritüelliğe yöneliyor. bence yoga tarzı şeylerle kendini rahatlatmaya çalışabilirsin. bu süreçte kendinle ilgili yeni şeyler keşfetmeye bak.

7 ekim 2019 11:00

4. Ben de kendi hayatımdan bir kesit sunayım size geçici olduğuna dair. Annem intihar etti, iflas ettik, 9 yıllık erkek arkadaşım beni aldatıp aldattığı kızla evlendi, geçici bir işe girmek zorunda kaldım yüksek lisanslıyım ama 2000 tl anca maaşım vardı , kendi işimi yapamadım, arkadaşlarım maddi durumun kötüleşince beni ezmeye çalıştılar, kimi de cenazeye bile gelmedi, annemin borçlarından dolayı davalar açıldı reddi miras davaları sonra başka borçlular tüm bunlar 6 ay içinde oldu, ama sonra yavaş yavaş herşey düzeldi , önemli olan ben bittim dememek sağlam kalabilmek

7 ekim 2019 11:08

5. yok artık ya 32-38 yaş için çocuk sahibi olmak için yaşlısınız demiş biri de. evet şu an için bebek sahibi olmak mantıklı değil gibi duruyor. hayat şartlarınız bebekli yaşam için elverişli değil sadece maddi olarak da değil bir küs bir barışık kavga gürültü çocuk için uygun bir ortam yok. ama umuyorum önce bir iş bulup daha sonra da evliliğinizle ilgili sıkıntıları pürüzleri ortadan kaldırırsınız.

üstteki anonim ne kadar saçma sapan bir şey söylemiş ikiniz de yaşlısınız demek nasıl bir densizliktir. bu yaşlar tam anne baba olmaya uygun yaşlar yaş konusunu hiç sorun etmeyin ikiniz de sağlıklı ve çocuğu hazır olduktan sonra bu en son düşünülecek şey. buradaki insanların had bilmezliği mi diyelim yoksa çocuk yaşta anne baba olmayı marifet sayması mı yoksa kendi çocukluğu mu bilemedim ama bu gibi saçma cevaplar beni deli ediyor.

7 ekim 2019 11:22

6. Anonim 4 dışındaki herkese cevaplar için teşekkür ederim. Herkesin kendince sıkıntıları oluyormuş, bu durumun geçiciliğine umut bağlamak en iyisi. Şu durumda çocuk zaten doğuramam ama koşullar iyileştiğinde de belki çocuğum olmaz, onu da bu durumda dert etmemek en iyisi gibi. Umarım hepinizin istediği gibi işleri ve ilişkileri olur, anonim 4 hariç

7 ekim 2019 11:23

7. aileniz ne diyor çocuk konusunda? yani biz de senelerce çocuğu rafa kaldırdık, durum düzelsin diye şimdi de olmuyor. belki 20'li yaşlarımda olsam daha doğurgan olacaktım. o zaman ertelemesem annem bize yardımcı olurdu. aileden geçici süreliğine yardım almak ayıp değilmiş onu anladım. şimdiki aklım olsa ertelemezdim çocuğu çünkü yaş geçtikçe de olmuyor. gerekirse bir ayakkabıyı yırtılana kadar giyerdim, biz gerekirse bir ay makarna yerdik, yumurta yerdik ama bebeğimi büyütürdüm bir şekilde. gerekirse bir odada soba yakıp bebeğ.mi oradan çıkartmayıp masraflarını karşılardım. ne bileyim bilmiyorum, isteyince olmaması da çok zormuş.

7 ekim 2019 11:59

8. Bende geçenlerde sizinde hayatınızda arka arkaya her şeyin ters gittiği zaman olmuşmuydu gibisinden soeu sormuştum. Bir dönem mi bilmiyorum bana bende böyleyim. Kaç senelik artık evleniyoruz dediğim erkek arkadaşım son dakika beni ortada bıraktı tüm iş hayat düzenimi ona göre ayarlamışken. E haliyle hayatım alt üst oldu iş yerinde işlerin en kötüsü hep bana kaldı kura çekilse en kötüsü hep bana geldi. Büyük küçük bir sürü talihsizlik. Ama geçecektir illa ki diyorum beklemekten geçeceğimi düşünmekten başka seçenek yok. Bebek konusu da çevremden gördüğüm kadarıyla artık hadi olsun dediğiniz zaman olmuyor maddi olatak toparlanınca hemen bir doktora gidin

7 ekim 2019 12:00

9. en azından eşin var. o da olmayanlar var. evliliğini bari bozma derim.

7 ekim 2019 19:23

10. Cevaplar için teşekkür ederim, her şeye rağmen iyi düşünmek için çabaladığıma ve iyi niyetli bi insan olduğuma sevindim. Benle aynı durumda ya da daha kötü durumda olanların bile güçlü kalabildiğini görmek güzel.

7 ekim 2019 20:35