hipnozla terapi yapan psikolog hakkinda dusunceleriniz neler?

ankrada bi psikolog buldum alp ardic. hipnozla terapi yapiyor. hipnoz denince akliniza madalyon sallayip hipnoz ettigi gelmesin. siz uzaniyorsunuz arkadan muzik gibi bi frekans aciyor ve “simdi rahatliyosun, gevsiyosun, xx ” gibi seyler soyluyor. inanilmaz ovulen bi psikolog seansi 800tl. acikcasi bu isin bilimsel aciklamasi var mi bilemedim? bilen suslu varsa yazabilir mi? hani sorunlarimi konussak daha iyi olmaz miydi? birkac seans ben anlattim dinledi sadece ve frekanslara gectik. bi etkisini gormuyorum hayatimda aynen devam. soyledigimde de zamanla duzelme olacagini soyluyor. bilinc altima isleniyormus. ise yarar mi sizce?

1. Hadi ya uzuldum simdi

29 aralık 2022 12:11

2. süslü, hipnozda şu an oto hipnoz yöntemi çok popüler diye biliyorum. terapist, size kendi kendinizi telkin etme yöntemini öğretecek, başınız sıkıştığında terapistsiz de toparlanacak hale geleceksiniz gibi. hipnoz hatta terapist tecrübesi bile olan biri değilim ama birçok terapist birden fazla yöntem kullanıyor ve kullanacağı yöntemi de danışanın durumuna, şikayetine göre seçiyor. en azından sizin için neden bu yöntemi tercih ettiğini sorabilirsiniz kendisine. o tabii ki "işe yarayacak, uzun vadede, belki de çok uzun vadede..." filan diyecek, siz de verim alamıyorsanız "yav he" diyerek yeni terapiste yöneleceksiniz.

29 aralık 2022 12:25

3. bu yontem uzmanlarca önerilmiyor. hipnozun saygınlıgı da yok. acilen değiştir bence terapistini.

29 aralık 2022 17:20