içecekler ile su ihtiyacı karşılanır mı?

süslüler selam, ben çok az su tüketen bi insanım yani aklıma hiç gelmiyor gelse bile birkaç yudumdan sonra midem bulanıyor. çeşitli uygulamalar indirdim ama işe yaramadı, susuzluktan çarpıntım olup gözümün karardığını biliyorum yani. ama bu durum çok zararlı farkındayım o yüzden gün içinde su dışında çeşitli içecekler tüketmeye çalışıyorum. örn dün 1 bardak su ile toz c vitaminini karıştırıp içtim, ardından 1 bardak suda çözülen kahve, 1 bardak zencefil çayı, 1 bardak papatya çayı 2 bardak süt içtim mesela dün. en azından çaylar su bazlı diye kendimi avutuyorum ama doğru mu düşünüyorum? tek başına su gibi olmaz ama işe yarar mı yinede? özellikle doktor olan varsa yanıtlarsa çok sevinirim hastanelerde randevu bulup gidemediğim için buraya sormak durumundayım

1. Karşılanmaz

Ayrıca suda çözünen kahve bildiğin vücutta su tutuyor nasıl karşılasın?

21 şubat 2021 13:24

2. Doktorlar çay süt vs sıvılar su ihtiyacından düşülmez, su yerinr geçmez, su içmiş sayılmasın diyorlar süslü

21 şubat 2021 13:26

3. Suyunuzun içine limon salatalik tarcin gibi sevdiginiz seyleri koyun aromalandirin baya yardimci oluyor ve mutlaka sise taşıyın. Ben böyle aştım bu sorunu tıpkı sizin gibiydim. Ve alışınca vucudunuz otomatik daha cok istiyor. Bu arada herkesin günlük ihtiyaci 2.5 lt degil bu kilonuza göre değişiyor kilo başına 30-40 ml gibi düşünülüyor. Örnegin 50 kiloysaniz 1.5 lt yeterli.

21 şubat 2021 13:31

4. tam tersi kahve içtikten sonra daha çok su içmelisiniz kahve içtiğiniz suyu da tutuyor. şekerli bir şey içerseniz de daha fazla su içmelisiniz mesela portakal suyu gibi. onlar da sayılmaz.

21 şubat 2021 13:31

5. Çay kahve diüretiktir işetir yani. Çay kahve içince su da içmelisiniz.

21 şubat 2021 13:38

6. Teşekkür ederim 44-45 kiloyum bunu bilmiyordum kiloma göre bakayım. Kahvenin su tuttuğunu da bilmiyordum yani zararlı olduğunu biliyorum nescafenin ama zorunluluktan içiyorum bunu da yeni öğrendim. Çayları falan şekersiz içiyorum ama işe yaramıyor demek ki. Süslü bu arada ben üstünde limonlu salatalık desenli suluk aldım, mudonun su içmelisin tipli bardağını aldım, suya bisürü şey ekledim, hatırlatıcı indirdim ama yok yani içemiyorum. Zorlayarak max 2-3 gün içiyorum diğer günler yine başa dönüyorum :( teşekkür ederim cevaplarınız için sevmesem bile mecbur zorlayacam artık kendimi

21 şubat 2021 13:44

7. Peki rezene, ihlamur gibi bitki caylari su yerine gecer mi? Bende su icemiyorum hemen midem bulaniyor sebebide az su icmekmis. Su icemeyenlerde mide bulantisi oluyormus zorluyorum kendimi ama bir kac yudumdan sonra eger cok susamamissam hemen midem bulanmaya basliyor

21 şubat 2021 19:16

8. Benim de öyle süslü midem almıyor bardağı ağzıma götürüyorum yudum alınca resmen boğazım kapanıyor o an yudum gitmiyor. Sıcak suya poşet çayları atıp bikaç dk bekliyorum sonra poşeti içinden alıyorum ama saf su yerine geçmiyormuş ne yazıkki

21 şubat 2021 19:21

9. Bu arada cay kahve konusu da biraz bilinenden farklı. Su uzman postunu okumanızı tavsiye ederim.

21 şubat 2021 20:15

10. Başka içeceklerden ve yiyeceklerden de vücut su ihtiyacının bir kısmını karşılayabiliyor ama bunu ölçmek çok zor o yüzden günlük yeterince su aldığımızdan emin olmak için en az 6 bardak su içmek gerekiyor. Ne olur ne olmaz diyerek, sanki tükettiğimiz diğer besinlerden hiç su almamışız gibi hesaplanıyor o oran. Süslü ben de senin gibiydim 23 yıl boyunca neredeyse hiç su içmeden yaşadım. Özellikle kış aylarında 2 3 gün hiç su içmediğim oluyodu. Hoşuma giden şişeler almaya başladım kendime. Neredeyse her ay yeni bi su şişesi aldım çünkü yeni alınca kullanma hevesim oluyodu sürekli yanımda taşıyordum. Su içme alışkanlığını kazanınca bıraktım bunu sürekli şişe almıyorum artık :d pipetli şişeler çok hoşuma gidiyor benim mesela. Pipetli su şişesini aldığımdan beri düzenli su içiyorum en sevdiğim şişe çok eğlenceli su içmesi ve yudum yudum içmediğim için midemi bulandırmıyordu

22 şubat 2021 02:53