içimde kötü bir his var anksiyete için ne yapılır?

süslüler 1 aydır depresyon tedavisi görüyorum başta çok kötüydüm şimdi daha iyiyim ama bugün beni tetikleyen hiçbir şey olmamasına rağmen çok huzursuzum anksiyeteden bir şey yapamıyorum şu an tavsiyeniz var mı?

1. bu arada bugün psikiyatristimle görüşmem vardı gayet güzel geçti sonra spora gittim vs hiçbir sıkıntı yoktu şimdi neredeyse nefesim kesiliyor inanılmaz huzursuzum. kafa dağıtmak için youtube, dizi vs izledim ama hala kötü hissediyorum

18 ekim 2023 19:51

2. Süslü bir şeylerden kaçınca birikiyor. Kaçtığın bir durum varsa yavaş yavaş üstüne gitmeye çalış. Şuan için değil ama uzun dönemde. Şuan da kendine izin ver zihnin çok dolu ve kafa ağırlığı varsa. Yani boşaltman lazım. Dizi izlemek anlık kafanı meşgul ediyor ama bıraktığın an daha da zihin yoruluyor kaygı ve huzursuzluk yapıyor. Gözlerini zihninini dinlendirerek nefes egzersizleri yapabilirsin.

18 ekim 2023 20:08

3. Muhtemelen görüşme sana ağır gelmiş. Meşgul olmaya çalışmışsın. Ondan dolayı böyle hissediyorsun. Bence gayet normal böyle hissetmen. İyileşmek 2 ileri 1 geri oluyor. Aslında geri gitmiyoruz. Sadece yorulduğun için böyle hissediyorsun. Bende zaman zaman bunu yaşıyorum

18 ekim 2023 20:11

4. teşekkür ederim cevabın için süslü. işimi ve birlikte çalıştığım insanları hiç sevmiyorum her gün onlarca başvuru yapıyorum. bugün doktor randevum olduğu için ofise gitmedim mesela ama evde tek olmak bana iyi mi geliyor kötü mü oluyorum anlamıyorum. psikoloğa da gidiyorum ama antidepresan, meditasyon, nefes egzersizleri, bitki çayları vs hiç işe yaramıyor. kalbime öküz oturmuş gibi resmen ve sabah gayet güzel uyanıp güzel de bir gün geçirdim. neden böyle hissettiğimi bilemiyor olmak daha da strese sokuyor:(

18 ekim 2023 20:13

5. Sosyal medya ve telefon da iyi gelmiyor zihni daha çok yorup enerji çekiyor. Bunu da azaltmak fayda verebilir

18 ekim 2023 20:13

6. a2 teşekkür ederim ben de bunu düşündüm biraz. her hafta terapiye gidiyorum ve çıkışta kendime gelmem vakit alıyor. bugün aylık psikiyatri görüşmem vardı doktorum içtenlikle beni çok iyi gördüğünü söyledi aslında kendimi iyi hissederek çıktım ama içten içe onun gördüğü kadar iyi olmadığımı anladım sanırım. bir de yapmam gereken işler birikti ona da stres yaptım tam üst üste geldi hepsi.

18 ekim 2023 20:17

7. instagram hesabım yok sadece twitter kullanıyorum ve son birkaç gündür gördüklerim okuduklarım da hepimiz gibi beni de etkiledi. kitap okumaya çalıştım onu da yapamadım. buraya size yazmak bile bir nebze olsun daha iyi hissettirdi teşekkür ederim

18 ekim 2023 20:20

8. Altta yatan başka sebepler de olabilir süslü. Zihnin bunu ortaya çıkartmamak için yoruluyordur. Hergün yaptığın bir şeyden bıkarsın bitsin istersin biraz rahatlaycak vakit olunca da beyin afallar ya alışkın olmadığı bir durum. Panikler çünkü alışkın olmayan şey kaygı yaratır. Sıkıntı yaratan şey ortadan kalkınca ve beyin bu alışkın olmadığı duruma alışınca kaygı da yapmayı bırakır.

Psikolog değilim bir bilgim de yok kendi kişisel yorumuma göre söylüyorum. Zaman zaman iyileşme sürecinde düşüşler normal bence buna zaman vermek lazım.

18 ekim 2023 20:21

9. a2 gerçekten nokta atışı yaptın. düşüşlerin normal olduğunu ve bunu tekrar kendime hatırlatmama yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim<3

18 ekim 2023 20:24

10. Süslü rica ederim. Aynı durumları bende yaşıyorum ordan biliyorum az çok :)

18 ekim 2023 20:26