Maaş beklentimi söylüyorum
Eskiden beklediğim marjı söylüyorum en son aldığım tekliften sonra vazgeçtim çünkü ikramiye falan göz önüne alarak hesaplayanlar oluyor direkt net rakamını söyle süslü bence
Kabul edebileceğim en alt sınırı söylüyorum. Çünkü onların vereceğinden daha üst bir rakam söyleyince asla geri dönmüyorlar. Ama ben en alt sınırı da söylesem onlar daha yüksek düşünüyorsa daha yüksek veriyorlar zaten. Daha aşağısını kabul etti o zaman maaşı düşürelim diye yaklaşmıyorlar
Anonim 3, öyle bir şey yok haberiniz olsun yan masasınzda oturan aynı işi yaptığınız insandan daha düşük aldığınızı öğrenebilirsiniz maalesef.
Çok yüksek sallayayım olursa olur olmazsa zaten işe almayı düşünürlerse daha düşüğünü teklif ederler ben de kabul ederim kafası ile yaklaşmak yanlış süslü. Bir tane arkadaşım var kıza kaç kere söyledik yüksek atma diye. gerizekalı gibi her gittiği iş görüşmesinde pozisyon için normalde ne kadar veriyorlarsa en az iki bin tl daha yüksek sallıyor bir daha ne arıyorlar ne soruyorlar. En doğrusu senin için kaç paraysa alt sınır onu ya da bir tık üstünü dürüstçe söyle. O pozisyon için aşağı yukarı ne kadar maaş veriyorlar ona bak. Zaten onların o pozisyon için belirledikleri bir maaş vardır az söyledin diye azını vermezler.
Anonim 4, şimdiye kadar pek çok iş değiştirdim hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım. Ayrıca yasal olarak da aynı işi yapan iki kişiye farklı maaş vermek ayrımcılık olarak geçiyor ve yasak diye biliyorum. Öyle bir şeyle karşılaşsam yasal yollardan hakkımı ararım
Tam da yarın iş görüşmem vardı iyi oldu bu başlık bana takipteyim. Bende geçinebileceğimden bi tık fazlasını söylüyorum genelde. Yani x maaş altı mümkün değil şu şu arası siz ne düşünüyorsunuz diyorum. Bakalım belki başka bir fikir çıkar
Anonim 3, ama işte insanlar diğer çalışanların maaşlarını normal şartlarda bilemediğinden bunlar oluyor ve tamamen işverene yarıyor. Daha ben çalıştığım yerlerde benim departmanimda ya da benzer işlerde çalışan insanların maaşlarını öğrenemedim. Burada anonim sorulan sorularda bile bu bilgiler verilmez falan diyen garip insanlar var.
Benim arkadaşım çok denk gelerek asina gelen böyle bir şeyi öğrenmişti. Yine ben de merak ediyorum böyle bir şey başıma geldi mi diye aslında ama bunu öğreneceğim insanlara maaşlarını soramıyorum. Siz iş yerlerinizde bunları konuştuğunuz mu hiç bu kadar eminsiniz.
Anonim 4 bizde şöyle oluyor genelde direk maaş sormuyoruz. Maaş günü birileri bana su kadar yatmış bu ay prim az geldi ya da bana su kadar yatmış bu ay size ne kadar fazla mesai yatmış falan diyorlar. Ya da işte şu kadar yatmış maaşın yarısı vergiye gitmiş falan diye dert yanıyorlar. Bu şekilde öğrenilmiş oluyor. Çalıştığım hiçbir yerde de maaş bilgisi bir tabu değildi bu şekilde konuşuluyordu. Maaş gizliliğine gereğinden fazla önem veren bir yerde çalışıyorsanız belki böyle bir ayrımcılık yapıyor olabilirler, bana hiç denk gelmedi.
Anonim 4, sizin adınıza sevindim. Benim çevremde nasıl bu kadar çok "maaş konuşulmaz maaş bilgisi kutsal bilgidir çalışanlar aralarında kesinlikle maaş konuşmaz" düsturunu benimseyen insan var anlamıyorum. Bunun tek kazananı işveren diyorum yine de bunu ölümüne savunuyor maaşlı çalışanlar. (gizlinot: Ki farklı farkı yerlerde çalışan insanlar bunlar tamamen)
Burada da çok görüyorum zaten bu kafada olan Yani maaş bilgileri işçiler arasında konuşulamaz diyen. Bir iş yerinde bütün işçiler maaş konusunda seffafsa bence de bir sıkıntı yok. Ama ne ben ne de çevremdeki insanlar bakımından böyle bir yere denk geleni de görmedim maalesef.