iş görüşmesinde geçen entresan olay?
uzun zamandır işsizim dün başvurduğum ve gönlümden de çok istediğim bir yer iş görüşmesi bugüne randevu verdi. yalnız iş yeri fabrika şehir dışı bir organize sanayide olmasına rağmen şartlarımı zorlayarak gittim.. ilandaki bütün özelliklere birebir uyduğum için açıkçası biraz rahattım.. neyse insan kaynakları,departman yöneticisi ve patronla beraber mülakata girdim.. mülakat daha başlar başlamaz departman görevlisi bir önceki ayrıldığım iş yerinin patronun ismini söyleyerek orda çalışmışsınız dedi.. bende “evet, tanıyor musunuz ben kendisini çok severim”dedim. sonra patron ve insan kaynakları klasik sorular sordular ama patron topu insan kaynaklarına ve departman yöneticisine attı sizler pozisyonu daha iyi biliyorsunuz diye.. neyse departman yöneticisi sorular sormaya başladı ama arkadaşlar nasıl anlatsam bilmiyorum hiç tanımadığım bir adam resmen benim üzerime oynamaya çalıştı.. bu programları biliyor musunuz diyo mesela evet diyorum hepsini biliyorum.. ama bunları da bilmen lazım diyo( iş tanımında olmayan bir şeyden bahsediyor) bilmiyorum ama öğrenirim diyorum sonra diyor ki gerek yok diyor sonra kendi kendine öğreniceksin diyor.. ne demek istediğini ne yapmak istediğini zerre anlamadım 10 yıllık iş kariyerim var bi mülakatta bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum.. sonra biz gece 12-1 lere kadar çalışıyoruz yapabilecek misin diyor mesela gerekli zamanlarda kalırım diyorum ordan patron atlıyor 12 lere kadar değil ama bazı zamanlar bir iki saat geç çıkabiliyoruz diyo bu da mesainize yansıyor diyo bende kabul ediyorum.. neyse çok uzattım mülakatta devamlı departman yöneticisi çok yoğun olduğundan bahsedip durdu bende dedim ki kaç tedarikçi firma ile çalışıyorsunuz ki dedim bunu soran sen misin? mülakat boyunca bunu neden sordunuz diyip durdu.. patron ve insan kaynakları benim tarafımdayken aynı soruyu sorunca patron en sonunda iş yükünden mi kaçıyorsunuz yapmayın mülakatta bu söylenmez dedi kalakaldım.. dedim ki ben kendim için değil beyfendi için diyorum bu kadar anlattığına göre çok yoğun olması gerekiyor dedim.. yoksa benim nasıl iş yüklerinde çalıştığım cvimde yazıyor dedim ama inanılmaz gerildim..sonuç iyibariyle mülakattı el sıkarak ayrıldım.. ben ve insan kaynakları oda dan çıkarken patron ve yönetici içerideydiler ve ne konuştukları ortada.. insan kaynakları kadın ben sizi gideceğiniz yere bırakayım dedi şehir dışı yer olduğu için arabada genel bir sohbet ettik inerken “belki görüşürüz” dedi ama görüşmeyeceğimiz ortada..
benim sorum şu arkadaşlar, bir mülakata insan gardını alıp neden girer bilmiyorum başından böyle bir mülakat geçen oldu mu? madem zaten şartlarım ne kadar iyi olursa olsun beni eleyecektiniz neden taa şehir dışına görüşmeye çağrıyorsunuz ? bir de patron ve insan kaynaklarını tenzii ediyorum onlar mülakatta kesinlikle ön yargılı falan değillerdi ne yaptıysa o departman sorumlusu yaptı.. acaba daha önceki iş yerimdeki patronumu tanıdığı için mi diyorum ama o önceki iş yerimdende kendim ayrıldım büyük bir problem yaşamadık?
çok uzun ve karışık anlatmışım kusura bakmayın ama çok güzel bir iş fırsatı dengesizin biri istediği için resmen kaçırdığım için içimi döktüm..