işe hastayım diyip gelmeyen fakat ‘fiziksel’ olarak hasta olmayan iş arkadaşım ile ilgili pasif kalmam yanlış mıydı?

tecrübeliler yazarsa sevinirim. şimdi çalıştığım yerde bir iş arkadaşımız bana ve yöneticiye  mesaj atıp hasta olduğunu gelemeyeceğini söyledi dün.  ben de takımdaki arkadaşıma söyledim. neyse biz işten çıktığımızda akşam bir doğum günü kutlamasına gittik ve bu hastayım diyen kişiyi orada arkadaşları ile içerken gördük. bu iş arkadaşım da, bana yarın bunu söyleyelim yöneticiye yalan söylemiş dedi. ben de belki moral olarak kötü olduğu için hastayım demiştir bilemeyiz. ben görmezden geleceğim dedim. o da onun tek başına söylemesi ispiyonculuk olur diye(çünkü hastayım diye mesajı bana attı ona değil) söylemeyeceğini ama yaptığımı etik bulmadığını söyledi. bilmiyorum ama hani yalan bile söylemiş olsa ben böyle şeylere karışmak istemiyorum bu çok mu pasif bir davranış?

1. Mental sorun da sağlık sorunudur, her koşulda sizi ilgilendirmez iyi günler.

8 haziran 2022 17:40

2. Sabah hasta hissetmiş olabilir, başka bir şey olmuş olabilir önemli bi isi vardır ama söylemek istememiştir. Bi sürü sebebi vardır. Ispiyon hic hoş degil.

8 haziran 2022 17:48

3. Ya hasta olmak için illa yatak döşek yatması gerekmez bence de. Turp gibi sağlam olup mental olarak yerlerde olduğum için çok kötü zamanlar geçirdiğim oldu. Fiziksel olarak basta olmayı tercih ederdim yani. İş arkadaşınızı tanımıyorum ama belki de O gün duygusal olarak çok kötü bir gün geçirip akşamına moral toplamak için çıkmıştır. Tabi siz daha iyi tanırsınız bunu suistimal edecek tğrde biri mi

8 haziran 2022 17:48

4. Kadın belki regl oldu sabah ağrısı çoktu akşama geçti? Ruhsal sıkıntı da olabilir ama gün içinde kendini daha iyi hissettiği bir durum da olabilir bilemezsiniz ki... gayet haklısınız bence

8 haziran 2022 17:53

5. Etik olan ispiyonlamak mıymış? Üç kuruş maaş alıp kendini çalıştığı yerin sahibi sananlardan bence o arkadaşınız. Benden söylemesi o arkadaşa dikkat edin. Kendi kariyer hırsları uğruna yarın sizi de satar o.

8 haziran 2022 17:57

6. yalan söylemiş de olabilir gayet, üsttekiler hemen savunmaya geçmiş ama... boşver iyi yapmışsın. cok fazla tekrarlandıgını görüp duymadıgın muddetce seni baglamaz.

8 haziran 2022 17:57

7. üst üste yaparsa kendisini uyarırsınız olur biter. arkadaşınıza dikkat edin derim. üsttekilerin dediği gibi belki sabah regl ağrısından kıvranıyordu? ya da bir sıkıntı oldu gelirken? sanki iş yeri sahibi arkadaşınız da zarar etti te allahım.

8 haziran 2022 18:03

8. Arada hastayım diyip işe gelmemek harika bişey ya anasını öptüğüm şirketlere 3 kuruşa köppek gibi çalışıyoruz babasının yeri olmadığı için çok da iyi olmuş. Herkes ayda 2 gün rapor hakkını kullanabiliyorsa kullansın.

8 haziran 2022 18:03

9. Sana ne ya niye patrondan çok patronculuk taslıyorsun. Velev ki yalan söyledi, zaten çalışma saatleri çok fazla köpek gibi çalışıp insanlıktan çıkıyoruz. Çalışan savunacağınıza patron arkasında koşuyorsunu

8 haziran 2022 18:12

10. Arkadasiniz tam bir cingirakli yilan. Sizi gazlayip yoneticiye sikayet etmenizi saglayarak hem hastayim diyen kisiyi ispiyonlamis olacak dolayli yoldan hem de kotu siz olacaksiniz gunun sonunda. Hastayim deyip aksam icmeye gidenden degil boyle sinsi tiplerden koruyun kendinizi is ortaminda.

9 haziran 2022 01:25