işi işte bırakmak kafada sürekli iş düşünüp bunalmamak, işi sevmek nasıl mümkün olabilir?

şu an işsizim ama bi iki aya muhtemelen işe gireceğim. işsiz kalmak istemiyorum ama yaptığım işi sevmiyorum o yüzden çalışmak istemiyorum. çalıştığım sürece işi hiç sevemedim iyi insanların olduğu bir ofisteydim ofisle sıkıntım yoktu. ama öyle ortamı bir daha bulmam zor hem sevmediğim iş hem gergin ofiste nasıl yapacağım bilmiyorum çok köşeye sıkışmış hissediyorum bunu nasıl aşabilirim?

1. İşin bir amaç değil araç olduğunu anlayarak mi bilemedim

7 haziran 2021 16:04

2. işi sevmek mümkün değil bence. sizi çalışmaya motive eden şey neyse ona odaklanın. ben sadece ay sonu alabileceğim kıyafete odaklanıyorum. mesleğiniz nedir bu arada?

7 haziran 2021 17:57

3. ben de avukatim suslu djjdjr allahin belasi bi meslek. ozellikle bagli calisan olmak dunyada cehennemi yasamak gibi. her gun kasiyer olsam daha mutlu olurdum en azindan mobbing stres vs olmazdi zaten yine ayni maasi alirdim diye dusunuyorum.

7 haziran 2021 18:23

4. suslu sen ben misin ya... uykumda filan mi actim bu soruyu? tam olarak ayni kelimelerle "hayatim boyunca bu isi yapabilecegimi sanmiyorum". zengin bile olsam stresine degmez. hatta cok yakin zamanda ben de issiz kaldim soruya calisiyorum yazdim ama dnfj yeniden is arayacagim bu kez farkli sehirde, cevre degisikligi olsun diye. burada ne zaman meslegiyden sikayetci birini gorsem ahh bu kesin avukat diyorum ve soruyorum, avukat cikinca daha derbeder oluyorum ama biraz da iyi hissettiriyor. sorun meslegin durumunda, seninle alakasi yok diyorum. bence sen de oyle soyle kendine. kendime 2. yollar yaratmaya calisiyorum ve onume cikan tum sinavlara giriyorum bakalim nolacak. ozel sektorde ise giderken su otobus bana carpsa diye dusunecek duruma gelmistim. geri donmek cok korkutuyor beni.

7 haziran 2021 21:13

5. suslu inan ben cumartesi de calisiyordum, staj zamaninda eve ulastigimda 8 saatim kalmis oluyordu, 8 saat icinde tekrar kendimi otobus duraginda otobus beklerken buluyorum. 8 saat normal bir insnain uyku suresi, ben o saatte dus alip yemek yiyip uyuyup uyanip hazirlanip geri yola cikiyordum. bende yarattigi travmayi anlatamam. gerci benim burom gordugum en rezil buroydu. patronun asiri zengin oldugu burolar boyle oluyor. izmir'e de gelirdim ama orada da is bulmak zormus. bir tek istanbuldaki arkadaslarim is buldu. buro acmak icin kendimi yeterli hissetmiyorum. asil sorun bunlar da degil ama ulkede meslek gun gectikce batiyor. bu alanda devam etmek pek mantikli degil sanki. napsak ki.

7 haziran 2021 22:13