işsiz olduğum için hiçbir şeyi hak etmiyorum gibi geliyor ?

saçıma ombre yaptırmak istiyorum ailem yaptır diyor sonra diyorum ki sen kimsin ki saçına bir şey yaptıracaksın kuaför senin neyine ne kendime bir şey yaptırmak istiyorum ne de kendi kendime evde bakmak. sanki hiçbir şeyi hak etmiyorum gibi geliyor.kaşlarımı kendim alıyorum boka çevirdim suratımı ama sorun değil çünkü hiçbir şeyi hak etmiyorum gibi geliyor. dışarı çıkarken makyajımı yaparım giyinirim ama para verilecek bir şey olduğunda asla yaptırmak istemiyorum aileme karşı da yüzüm yok gibi geliyor. bu psikolojiden nasıl kurtulabilirim ?

1. Sana biri değer verdiğini gösterene kadar çıkamazsın. Aynı durumdayım hayatınızdaki biri ya da arkadaşlarınız sizi sevdiğini değerli gördüğünü gösterirse siz kendinizi daha da çok yükseltirsiniz. Biraz yalnız kalmış olabilirsiniz tahminimce. Dışarı çıkıp arkadaşlarınızla oturun değişik şeyler yapın bu depresiflik geri de kalır biraz daha en azından.

9 temmuz 2021 15:11

2. Hemen kimliğini eline alıyorsun ordaki Türkiye yazısını görüp olayın çok normal olduğunu, iş beğenmemenin lüks olmadığını, iş arasan bile düşük maaşla kendini yıpratmak istememenin Gayet normal olduğunu kendine telkin ediyorsun. İşinin olup olmaması seni ekonomik olarak etkiler. Şayet bunlara paran yetiyorsa çatır çatır yaptıracaksın. Ne demek ben bunları hak etmiyorum eminim daha güzellerini de hak ediyosundur. Umarım hak ettiğin maaşla hak ettiğin güzel şartlarla gönlüne göre iş bulursun ama o ana kadar kendine eziyet çektirme senden bi tane var kendini kaybedersen her şeyi kaybedersin

9 temmuz 2021 15:12

3. Teşekkür ederim süslüler çok haklısınız özellikle son anonim 3 süslü yazdığınız çok iyi geldi. aslında sevgilim ailem bana çok değer verir bu konuda çok da konuşurlar ama ben çok hassas bir insanım ve çok kötü hissediyorum böyle şeylerde masraf çıkarıyorum gibi geliyor ve sonra diyorum ki sen kimi görüyorsun da insanlara bir de masraf çıkarıyorsun diyorum. Neden böyleyim bilmiyorum :(

9 temmuz 2021 15:17

4. Anonim 3 süslüm güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim ağlayarak okudum yazdığınızı

9 temmuz 2021 15:18

5. işsizlik psikolojisi. nerede görsem tanırım. evlenip işsiz kaldığımda, kadın kocasının eline bakmamalı psikolojisi de eklenince içine, eşime şunu alalım demeye bile utanıyordum o derece. o kadar iyi anlıyorum ki sizi. kendinize haksızlık etmeyin. kendinizi sevin. işsizlik sizin değerinizi eksiltmez. geçici bir süreç olarak görün. umarım çok güzel bir işiniz olur, bakın sonra o özgüven nasıl yerine geliyor.

9 temmuz 2021 15:22

6. Kıyamam Süslü 2 ay önce aynı durumdaydım. Hatta ilerletip ben neden yemek yiyorum ki enerjimi harcayacak bi yer yok diye de düşünüyordum. İş bulunca geçti. İş bulmasan bile kendine bi meşgale edinirsen çözülür bu sorun. Örneğin yemek yapmak, evdekilere yardımcı olmak gibi.

9 temmuz 2021 15:23

7. Süslü ben de geçtim o dönemlerden. Ailene sahip olduğun için çok şanslısın. Bir sürü aile çocuğu calismadiginda evde yük görüp bunu da hissettiriyor. Lütfen kendinden vazgeçme. İnternetteki bu tip konuları okumamaya çalış. Yarın bir gün evlendiğinde ıssız kalırsan burada sana "olur mu öyle şey" diyenler tabii ki yaptırmayacaksin, asalaksin sen de diyecek çünkü. Bu tip seyleri okuma, görme, duyma. Genceciksin, imkanın varsa kendine bak, kendini sev, simart. İşsizliğin bu kadar fazla olduğu, çalışanların eşek gibi çalıştırılıp düşük ücretlerle somuruldugu bir ülkede yaşıyorsun. Çok normal bir dönemden geçiyorsun. Umarım gönlündeki ise sahip olursun bir an evvel. Hemen bugün ya da yarın git kuaföre, erteleme.

9 temmuz 2021 15:32

8. bende çalışmıyorum hatta işten çıkarıldım işe yaramazmış gibi hissediyorum ve o kadar anlıyorum ki seni. ama şöyle de bir şey var kendine eziyet ettiğinle o orada seninle kalıyor ve boşluk hissi büyüyor. kendine iyi bak pozitif tut bir şekilde umarım güzellikler hayatına girer süslücüm.

9 temmuz 2021 15:34

9. Tam olarak bu düşüncedeyim

Ama şunu da bil çalıştığında köle gibi çalıştırılacaksın ve aldığın para hayatını feğiştirmene yetecek kadar olmayacak. Çalışsan da ombre yaptırmak lüks gelecek pahalı gelecek çünkü

Bu zamanı bir fırsat gibi düşün ister akademik olarak bir şeyler yap ister gez toz gençlik sağlık geri gelmez. Hayat bizi bazı durumların içerisinde bırakıyor bundan en iyi şekilde faydalanmaya bak

9 temmuz 2021 19:17