ikinci çocuk ve buyuk cocugun psikolojisi?

1.5 yasinda bir oglum var simdi ikinci cocuguma hamile kaldim ama icim cok rahatsiz. dogdugunda 2 yasini yeni doldurmus olacak nasipse. ona olan ilgimi nasil surdurecegim yanlis anlasilmasin gonlum diger cocuga kayar manasinda sormuyorum yenidogan bakimi cok ilgi isteyen birsey ya onunla ilgilendigimi gorunce kendini yalniz hisseder kiskanirsa? onunla az ilgilendigimi dusunurse? bakici istemiyorum cocuklarim bir yabancidan oz bakimini alsin istemiyorum ama tek basima ikisine birden yetebilecek miyim? babasi ya da buyuklerimiz ne kadar ilgilenirse ilgilensin anne temasi cok baska. o kadar uzuluyorum ki oglum icin kiyamiyorum ona. benzer durumu yasayanlar ya da cevrelerinde tecrube edenler yazabilirler mi bu donemi nasil iki cocuga birden adaletli olarak gecirebilirim?

1. Anonim 1 bugun ogrendim daha cok yeni yeni doldurmus derken 2 yas 4 aylik gibi olacak. Butun gun bunu dusunmekten kitap ayrintilari aklima gelmedi bile. İlk hamileligimde cocukla ilgili hic bir kitap okumadim sadece cevremde kileri gozlemledim. Cunku her cocugun karakteri farkli oluyor inanin kitaplarda ki seyler bilimsel olsa bile kitapta ki gibi olmuyor hic birsey. İlk 3 yas cok onemli oldugu icin bunun derdine dustum zaten insan zihninde herseyin bu 3 yil icinde yapilandigina inaniyorum.

Anonim 2 tesekkur ederim oncelikle. Sizin durum biraz farkli hem cinsiyetten oturu fitraten anac bir tavir almissiniz hem de 3 yasi gecmissiniz. Aslinda beraber buyumeleri acisindan cok ideal bir yas ama ikinci cocuk oyun cagina geldikten sonra ideal gibi. Birde benim oglum cok sicak kanli ama cok duygusal

2 kasım 2020 22:56

2. Yalniz bu duygusallikla siz ikinci cocugu harcayacaksiniz gibi geldi bana

3 kasım 2020 00:15

3. Anonim 4 sorumun cevabi bu degil, bu konuyu tecrube edenlerden fikir istedim.

Yine de soyleyeyim 36 olmak uzereyim daha gec olmadan cocuk sahibi olmak istiyorum ileride kardes kardes birbirine dayanak olsunlar. Bir bos konusmayin artik ya her seye bir fikriniz var

3 kasım 2020 13:26

4. ablacım benim etrafımdan gördüğüm kadarıyla birşey diyeceğim asıl sen ne yapacaksın? birazda kendini düşün korun diyenler bebek için demiyor senin için diyorlar. anne sevgisi başkada baba sevgisi patlıcan değil yüzde elli elli. böyle diyerek tüm sorumluluğu alma. asıl sen insan olarak kadın olarak ne yapacan onu düşün eşinle paylaş sürece dahil et.

3 kasım 2020 22:38

5. Suslucugum duyarli mesajin icin tesekkur ediyorum. Esim gercekten cok ilgileniyor ve benim rahatimi konforumu saglamak icin elinden gelen cabayi gosteriyor. Tek basima ikisine birden yetebilecek miyim acaba sorusu bir anne olarak annenin  gostermesi gereken ilgi olarak dedim. Yoksa babasi isi disinda kalan zamanlarda hep oynuyor zaten. Yani suan icin dinlenebiliyorum, cocugu esime anneme birakip geziyorum. Sorum duygusal olarak iki cocuga yetebilmek cunku 0-2-3 yas arasi anneye cok buyuk duygusal sorumluluk dusuyor ve baba ne kadar ilgilenirse ilgilensin bu surecte annenin rolu farkli oluyor.

3 kasım 2020 22:56