ikinci üniversite marka iletişimi veya adalet okumuş süslüler?

merhabalar, ben iyi bir üniversitede siyaset ve ekonomi çapı yapıyorum bu sene ikisi de bitiyor mezun oluyorum. geçen gün ikinci üniversitem derslerine baktım marka iletişimi çok hoşuma gitti çünkü aslında alan olarak marketing yapmak istiyorum stajlarımda da tecrübem var sanırım yeni açılmış ama kayıt olan vardır diye sormak istedim ne yazık ki kaçırdım ben eylül ayında kayıt olacağım ama sizce benim bölümlerin üstüne marka iletişimi bir katkı sağlar mı? dediğim gibi pazarlama alanı özel sektör düşündüğüm için sektörümde de ilerlerim en azından yaptığım işi hakkıyla yaparım diye düşündüm. bir de adalete kayıt olmayı düşünüyorum o biraz hayal tabii ama dgs ile hukuk'a geçen insanlar var hatta bir arkadaşım adaleti bitirdi dgs kursuna gidiyor. benim için ya tutarsa tarzında bir olay çünkü zaten iki bölüm okudum dilim var hukuk okuma gibi bir hedefimde olmadı hiç ama olursa da hayır demem. aramızda adaletten hukuk'a geçen var mı? geçemesem bile cv'de durur en kötü diye düşündüm.

1. süslü dürüst bi yorum istersen ben seni biraz kafası karışık ya da hedefsiz buldum. bahsettiğin bölümler çok güzel, ama zaten elinizde birbirinden çok alakasız olmasa da iki diplomanız olacak. marka iletişimi bunların yanında ne alaka? ya da hukuk okumak istiyorsanız sadece ona odaklanın mesela.

bence ayrı ayrı hepsinin cv'de bir bütünlüğü yok ve en az biri zaman kaybı olacak ilerde.

marka iletişimi okumak istiyorsanız ekonomiyle harmanlayabilirsiniz, ya da hukuk okumak istiyorsanız siyaset ve ekonomi de elinizi güçlendirebilir bir nebze.

bence öncelikle ilerde ne yapmak istediğinize karar verin ve ona göre adım atın. yoksa boşu boşuna zaman ve efor kaybı olur.

2 şubat 2022 16:51

2. çalıştığınız alandan çook başka alanda aldığınız eğitimlern işveren için herhangi bir önemi yok. yani siz pazarlama alanında çalışmak istiyorsanız cvnizde adalet yazsa nolur yazmasa nolur boşa sizin için vakit ve emek kaybı. onun yerine önce ne yapmak hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verin sonrasında o alanla ilgili efektif şeyler yapın.

2 şubat 2022 16:52

3. haklısınız kesinlikle kafam çok karışık :) bu sanırım son sınıfın verdiği bir telaş okul bitiyor aman allah ne yapacağım yüksek mi yapsam, iş hemen bulur muyum, başka bir bölüm daha mı okusam kafamda binbir türlü soru var. aslında adalet-hukuk'u düşünmem ailemin avukatlık bürosunun olması eğer geçiş yapabilirsem yasal stajımı orada tamamlayıp ofisle ilgilenebilirim diye düşünüyorum. dediğiniz gibi siyaset-hukuk çok güçlü bir birliktelik bence. marka iletişimi konusu ise olur da direkt marketing tarzında bir işe girersem o işte gelişmem için katkı sağlar diye düşündüm. maalesef türkiye şartları her şey çok belirsiz insan kendine ne katacağını bilemiyor. bir yandan da insan kendi hayatını kurmak istiyor evim olsun vs gibi beni buna en hızlı ne götürür onun peşindeyim. teşekkürler cevaplarınız için

2 şubat 2022 17:11

4. Süslüm adalet bölümü aöf ise artık kayıt olamıyorsunuz ama yksye girip tekrar 2 yıllık adalet okumak da angarya biraz. Yani hukuk için tekrar girseniz daha karlı. Çünkü dgsde kontenjan aşırı az, rekabet de çok yüksek.

Marka iletişimi konusunda da kendinizi geliştirmek istiyorsanız yapabilirsiniz ama bu insanların yaptığı işleri sizin bölümden mezun olan da yapabiliyor sonuçta mezun olunca yine yetiştirilmek üzere personel olarak başlayacaksınız. Direkt iş başvurusu yapsanız daha doğru.

Ya da o bölüme yakın bir tezsiz yüksek lisans daha iyi durur özgeçmişinizde(uzaktan eğitim opsiyonları oluyor çoğu alanın)

2 şubat 2022 17:58