iktisat mezunu biri veri bilimci/analisti olabilir mi?

merhaba süslüler, iktisat bitirdim bu yıl, hiç sevmediğim bir iş yapıyorum şu an. okulda iken veri analizi ile ilgili assignmentları çok severek yapardım, r bilgim var az çok ama python bilgim çok az. programlama üzerine geçerliliği olacak ve bildiğimi ispatlattıracak sertifikalar alsam (hoş, nereler olabileceğini de tam bilmiyorum ama) veri bilimci/analisti olarak işe başlayabilir miyim, lütfen aydınlatın beni. :(

1. isterseniz lise sağlık mezunu olarak bile olabilirsiniz ama çok çalışmanız gerekiyor.

27 aralık 2020 18:30

2. Merhaba, Türkiye'de mezunlar direk analist olarak çalışabilir mi emin değilim, r bilgim var demişsiniz ama bu konuda uzmanlasmaniz gerekiyor sanırım. Yurt dışında business adıyla geçen fakültelerin lisans mezunları Business Analytics alanında uzmanlasiyorlar. İş analitigi olarak arastirirsaniz belki faydalı olur

27 aralık 2020 22:57

3. Veri analisti olarak genelde endüstri mühendisleri, istatistik ve matematik mezunları tercih ediliyor. Ancak bildiğiniz programlara ve deneyiminize göre bu da değişebiliyor. Tavsiyem r, spss, python ve özellikle sql i ileri seviye öğrenmeniz.

28 aralık 2020 18:36