1. merhaba, kendim hakkında başkalarının geri bildirimlerine göre rahatsız olduğum bir konu var bu konuda fikir danışmak istedim. Beni o kadar rahatsız eden bir konu ki bu, hakkında yeni bir olay yaşayınca soru sormak için hesabımı tekrar açtım. Esasında spesifik bir olaydan ziyade bir durumu anlatacağım, arada örnekler verebilirim. Durum şu, çoğu zaman, çoğu kişi tarafından, en minnoş, relax olduğum zamanlarda bile sinirli ve gergin olduğum geri bildirimini alıyorum ve bu beni gerçekten çok üzüyor. Birden fazla kişi birbirinden bağımsız olarak böyle belirttiği için sorun bendedir herhalde diye düşünüyorum ne yazık ki ve böyle olmak istemiyorum. Aslında sorum şu: insanlara nasıl gergin/kızgın olmadığımı davranışlarımla gösterebilirim? Direkt olarak soruma cevap değil de yorum yazarsanız da benim için faydalı olabilir, şimdiden teşekkür ediyorum.
Bunun fiziksel özelliklerle ilgisi olan bir konu olduğunu düşünmesem de bazıları bununla ilişkilendirebiliyor, o yüzden fiziksel özelliklerim hakkında da bilgi vereyim. Minyon bir kadınım, kara kaşlı kara gözlüyüm, 34 yaşındayım, makyaj filan da yapmıyor olmam minyonluğumla birleşince insanlar çok daha genç olduğumu düşünüyor, 30 yaşında yüksek lisans yaparken lisans eğitimime yeni başladığımı düşünenler oluyordu diyeyim, dişlerim kocaman yani değil gülerken dişlerini saklamak, normal konuşurken, dururken bile dişlerim gözüküyor (en çok dişlerim insanların dikkatini çekiyor, en belirleyici fiziksel özelliğim olabileceğinden bahsetmek istedim), sesim gür, aşırı gür değil. Bazı insanlara bundan yakınınca fiziksel özelliklerle de ilgili muhabbet dönmüştü de bu sebepten bahsettim, neyse.
Annem, eski sevgilim, eski yakın arkadaşım, az tanıdığım ya da tanımadığım insanlar (bu liste daha uzar) bana bu geri bildirimle geldi. Bu geri bildirim gerek bu insanlarla direkt iletişimimize istinaden gerekse bu insanların yanında başkalarıyla kurduğum iletişime istinaden geldi. Örneğin, üniversitede 3 yakın arkadaş aynı odayı paylaşıyorduk, biri okulu bırakıp gidince başka bir kız geldi, mezun olmak üzere olduğumuzdan kızla samimi olmadık. Bazı davranışları (ne olduğunu bile unuttum üstünden 15 yıl geçmiş neredeyse) rahatsız edince gerçekten aşırı kibar bir şekilde (daha önceden bozulmasın diye üslubum üstüne uzun uzun düşünmüştüm) rahatsız olduğum konuda uyarınca "söyleyiş şeklin çok rahatsız edici" minvalinde bir itirazla bana çıkıştı. Daha geçen gün bir olay oldu, yakın arkadaşımın yanında mağazada beğendiğim ayakkabıyı çok normal bir şekilde (bana göre normal yani) satış görevlisine soruyorum, arkadaşım "iyi kızdın" gibi bir cümle kurdu, arkadaşımın art niyetli olmadığından eminim ama o kadar kötü oldum ki anlatamam.
Konuyu uzatmamak için eski sevgilimin hemen hemen her tartışmamızda onu azarlamamla suçlamasını, oynaşırken normal (hatta bir tık cilveli) bir şekilde bir şey rica edince onu azarladığım gerekçesiyle sevişmemizi yarıda bıraktığını, eski yakın arkadaşım bana sık sık sinirli olduğum iddiasıyla gelmeye başlayınca arkadaşlığımı kopardığımı detaylı anlatmıyorum. Yani olay sadece eski oda arkadaşımla yaşanan bir gerginlik ya da tezgahtarla nasıl konuşacağımı bilememem değil. Çok samimi bir şekilde gayet kibar, nazik olduğumu düşündüğüm zamanlarda gerek yakın gerekse yakın olmadığım insanların böyle söylemesi beni çok üzüyor. Gerçekten akıl verseniz, yorum yapsanız ya da benzer şeyleri yaşayan varsa paylaşırsa daha iyi hissedeceğim, tekrar teşekkürler.