yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    6 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    ilişkide boşlukta hissetmek ve yaptıklarının bir türlü yetmemesi?

    nişanlımla yüz yüzeyken sürekli sevgi gösteriyor, sarılıyor, ben sıkılsam da o bırakmıyor, aynı zamanda çok eğleniyoruz ve huzurlu oluyor vs. ama bu olay pandemi şartlarında haftada 3-4 gün, birer ikişer saat oluyor yani. bunun dışında, yani hayatımın büyük çoğunluğu olan görüşmediğimiz anlarda ben onu hayatımda pek hissedemiyorum. konuşuyoruz, hep iletişim halindeyiz ama her şey tekdüze. eğlenceli şeyleri anlatan ben oluyorum, telefonda konuşunca güzel geçiyor ama arayan ben oluyorum yoksa birbirimizi hiç sesimizi duymak için aramayız. görüntülü konuşma falan yapmayız. ben bir şey anlatacağım zaman whatsapp web'den yazıyorum mesela o buna karşılık mobilden 2-3 cümleyle cevap veriyor. mobilden daha yavaş yazıyor. bana anlık konuşma hissi vermiyor bu. zaten seyrek konuşmasak da anlık da konuşmuyoruz, günde 10-15 dklığına da olsa saniyede cevap vermiyoruz birbirimize ve bu iletişim bana çok yetersiz geliyor. dediğim gibi ondan habersiz değilim, sürekli ne yaptığımı merak eder, sorar ama genelde işinden falan bahseder, dümdüz yaşadığı şeyi anlatır ya da akıl sorar. kuru kuru yani böyle, anlatabiliyorumdur umarım. gece yatarken artık otomatiğe bağlanan seni seviyorum cümlesi haricinde bir romantizm hissetmiyorum aramızda yan yana değilken, seni seviyorum cümlesinden de alışkanlık olduğu için romantizm hissetmiyorum. beklenmedik yerde gelmiyor hiç. o yüzden içten geldiğini hissedemiyorum. yıldönümünde, doğum günümde beni hep mutlu eder ama bunun dışında beni havalara uçuracak bir jest göremiyorum ki ben onun için hep mutlu edecek şeyler planlıyorum aslında. ama artık o adım atmadıkça adım atmamak için ben de yapmıyorum. canım cicim gibi sevimli laflar söylüyor ama onlar da romantik hissettirmiyor. bana sahip olduğu için şanslıymış gibi hissetsin ve belli etsin isterdim. mutlu olalım, birbirimize sahip olduğumuz için şanslı hissedelim, eksik hissetmeyelim istiyorum ama öyle değil gün sonunda hissettiğim. bu o kadar çok kafamı yoruyor ki, ortada sorun olmamasına rağmen ben mutsuzum şu saatte. bu beni çok yıpratıyor. birlikteyken cinsel olarak sıkıntımız yok ama uzaktayken sexting yapmaya da yeltenmez, beni arzuladığını bilmem mesela. daha önce aynı evde kaldığımız 2-3 aylık süreçlerde şu zamana kadar böyle sıkıntılar yaşamadım, yan yanayken kendimi boşlukta hissetmedim. o yüzden bir yandan diyorum ki nasılsa evlenmemize az kaldı, yan yana olunca sorunlar çözülecek. ama bir yanım da diyor ki bu yazdıklarım aslında birer sorun. ve bunlar beni üzüyor. az önce friends'te spoiler olmasın ama evlenme teklifi sahnesi izlerken üzülüp ağladım mesela. ben o duygunun eksikliğini hissediyorum uzaktayken. romantizm eksiği mi bu sizce? şımarıyor muyum? ne bileyim bunun adı ilgi deliliği mi yoksa ilişkimde gerçekten eksiklik olabilir mi? 5 yıllık ilişkiden anca bu kadar mı oluyor? siz ne düşünüyorsunuz?

    1. 5 yıllık ilişkiye bu kadarı fazla bile süslü. Ben evlenilecekse ilişkinin uzamaması gerektiğini düsünüyorum. Bu tarz problemler İlla oluyor. Heyecan bitiyor monoton , anti romantik bir düzen başlıyor. 

    Örneğin tanıstıktan 1-2 sene sonra evlenmiş olsanız bu sorunlar evliliğin 3. Yılına tekabül edecekti. ee zaten ev geçimi çocuk vs derken gözünüze batmayacaktı.

    Batmayacaktı diyorum çünkü anlattığınız aşırı büyük problemler değil, hatta problem bile değil. 

    Hepimiz mükemmel ilişkilerimiz olsun isteriz ama bazen eldekiyle yetinmek gerekir

    1 haziran 2021 06:19

    2. çok teşekkür ederim anonim 1 ve 3. süre konusunda evet, tam maddi bağımsızlık kazanabilmek için çok beklememiz gerekti maalesef. herhalde pms döneminde de olmanın etkisiyle tutkulu film aşklarına özendim biraz, öyle olmadığımız için üzüldüm. öyle tamamen ilgiye boğup mıç mıç olmaktan ziyade arada bir içten gelen güzel söz duymak çok yükseltiyor beni. sanırım evlilik, pandemi, iş telaşları araya girince uzun zamandır duyamadım.

    1 haziran 2021 06:28

    3. pardon, anonim 2 ve 4 olacaktı.

    1 haziran 2021 06:32


    4. süslü aynıyız ya ayyyynı. benim erkek arkadaşım da böyle mesajlaşmada çok "dry". hatta geçen 17 günlük yasakta ailesinin yanındayken biraz kızdım neden aralıklı mesajlaşıyoruz, günde 15 20 dk wp dan hiç çıkmadan sohbet etmiyoruz diye. ama benim durumum ilişkinin uzun olmasından kaynaklı değil, zaten 7 aydır birlikteyiz. tamamen sevgilimin karakterinden kaynaklı. normalde de çok konuşkan biri değildir zaten hep ben konu açarım. mesajlaşmada da bu böyle. dediğiniz gibi yüz yüze hiçbir sorun yok çok mutluyum çünkü sürekli konuşmasa da öperek sarılarak saçlarımı severek ilgisini hep belli eder beden diliyle. fakat uzaktan kötü maalesef. alıştım ben de kendimi oyalıyorum ki bu duruma çok takmayayım. ama eğer olur da bir gün ilişkimiz uzak mesafeye dönerse asla yürütemeyeceğimizi biliyorum mesela. siz evleniyormuşsunuz zaten o yüzden sorun etmeyin bence

    1 haziran 2021 08:50

    5. 3,5 yıllık ilişkimiz var. aynı sizin gibi hissediyorum. henüz nişanlanmadık. ancak ben düşününce aşırı monotonlaştığını ve sıkıldığımı hissediyorum hiçbir sebep olmamasına rağmen. ayrıca sizin ilişkiniz = bizim ilişkimiz. ve açıkçası bu yüzden evlenmekten vazgeçtiğimi bile düşünüyorum. devamı nasıl olur bilemiycem

    1 haziran 2021 09:52

    6. Kız sen ben misin :d bizde de aynı süslü nişanlıyım ama biz 7 buçuk yıldır birlikteyiz. Sanırım artık monotonlaştığı için ister istemez böyle oluyor. Şımarıklık demek istemiyorum ama bence her uzun ilişkinin geleceği nokta zaten bu. O yüzden yanyanayken mutluysan tamamdır bence. 

    Ayrıca biz son 6 aydır tamamen birlikte yaşıyoruz ve birlikteykende monotonlaşmaya başladık :d şimdi evlenip biraz ev telaşı derken çocuk vs ile monotonluğu kurtarıcam. Bu demek değil ki eğlenmiyoruz. Tabiki eğleniyoruz hem de çok ama öyle ciddili sürprizli birbirine deli divane aşk hissettirmeli değil. Yani velhasıl süslü çok normal yaşadıkların ve kaçınılmaz son ne yazık ki

    1 haziran 2021 11:11