ilk buluşmada annen baban ne iş yapıyor sorusunu normal buluyor musunuz, türklerin bu direkt sosyoeknomik statün ne soruları bir tek beni ?

mi rahatsız ediyor? başka milletten erkeklerle varsa tecrübeleriniz nasıl?

1. beni de rahatsız ediyor. biriyle sohbet başlatmak için sorulan ilk 5 soru arasına ne iş yapıyorsun.. girmemeli.

anne babanız hakkında böyle soru soran biri oldugunda; neden sordunuz? diye sorun. öylesine merak.. derse; hemen ''senin annen baban ne iş yapıyor'' diyin kendiniz cevaplamadan. rahatça cevaplıyorsa garipsemeden siz de arzu ediyorsanız cevaplarsınız. ama cevaplamak istemiyorsanız, ailemin mesleğinin konuyla alakasını çözemedim :) diye gülün kapasitesi varsa anlayacaktır ne demek istediginizi.

4 aralık 2022 16:44

2. herkes sormuyor ama soranları direkt siliyorum. cevap vermem gereken durumlarda ayrıntılı cevap vermiyorum. iş gibi sebeplerle zorunlu görüştüğüm insanlar sorduğunda bir daha o kişiyi asla ciddiye almıyorum.

4 aralık 2022 17:09

3. bu arada türkle, yabancıyla ilgisi yok. gerek eğitim gerek iş için brtanya'da çok defa bulundum. herkes olmasa da orada da soruldu. dil eğitimi için çocukken gittiğimde okulda öğretmenler bizdeki gibi tek tek soruyordu. diğer milletlerden de soranlar oldu.

4 aralık 2022 17:13

4. Normal değil yani. Oldukça garip hatta mesela 30 yaşında insanlar birbirlerine annen baban ne iş yapıyor mu diyor ?

4 aralık 2022 17:16

5. valla ben artık ciddi olmayacaksa başlamayalım yaşındayım. nasıl bir ailesi olduğunu, aile ilişkilerini bilmek önemli benim için. direkt sormuyorum, zaten bahsi geçiyor. aa babam da şunu yapmıştı annem çok güzel yemek yapar vs diye konu açılıyor. o zaman annen ev hanımı mı vay be helal olsun vs diye soruyorum eğer kendi söylemezse. konusunu açmak için çabalamadım sanırım hiç. zaten muhabbet akmıyorsa bana ne annesinden babasından.

4 aralık 2022 17:25

6. Gayet normal, direkt sorulmasa da ailenin durumu da önemli elbette. Evliymis de kocası ailesi ne iş yapiyor bilmiyormuş. Bir de normal gibi yazmış ya.

4 aralık 2022 17:42

7. İlk buluşmada aile biraz fazla, kişinin kendi işini sormak normal ama sonraki buluşmalarda aile hakkında neden sorulmasın ki? Tabi bu sorgu şeklinde yapılıyorsa çok itici oluyor.

Turkiyede iki kişinin evliliği değil iki ailenin evliligi söz konusu, o yüzden ciddi düşünülüyorsa sormak çok normal.

4 aralık 2022 18:46

8.  ss hiç yurt dışına çıktın mı? farklı ülkelerden farklı kültürlere sahip insanlarla tanıştın mı? yanlış anlama ama son zamanlarda bir salgın var 'türklerde şöyle ama bak bu hiç yabancılarda yok yabancılar bunu aşka yapmaz' diye atıp tutuyorlar bir bakıyorsun hayatında tanıdığı yabancı sayısı 2 falan. sen de türklerin soruları diyerek girdiğin için soruyorum. Sorunun kendisine değil tepkim ben de sormam kimseye annen baban ne iş yapıyor diye. Lafı geçerse karşı taraf söylerse öğrenirim. Çok önemli bir bilgi değil.

4 aralık 2022 18:49

9. ilk buluşmada sorulması biraz tuhaf olabilir ama sonrasında zaten bir şekilde öğreniyorsun. Yani kendinden, hayatından bahsederken her iki taraf da anlatıyor zaten. Benim de erkek arkadaşım yabancı. Ben biliyorum mesela annesinin ne iş yaptığını, kardeşlerinin işlerini vs. (babası ile ayrılar, görüşmüyorlar ama onunla ilgili bile bilgim var). Çocukluğuyla, hayatıyla ilgili konuşurken kendisi söyledi. Söylemeseydi sorabilirdim de. Bu arada ben de ona anlattığım için bana özel olarak sormadı ama mesela bir ablamın ne iş yaptığını sormuştu, ondan bahsettiğim sırada. Evli kişilerin ailelerinin ne iş yaptığını bilmemesi ilginç geldi bana açıkçası, sırf bir araya geldiğinde muhabbet kurmak için bile bilmek istersin, ama herkesin kendi hayatı ve ilişkisi, yargılayamam tabii...Dediğim gibi yetişkin iki insanın ilk buluşmasında durup dururken sorması biraz tuhaf olur ama ilk buluşmada bile eğer yeri geldiyse, sorabilir. Ne bileyim, annem çok yoğun çalışıyor, onun için ben de ona şöyle böyle yardımcı olmaya çalışıyorum gibi bir cümle kurduğunda karşıdakinin annen ne iş yapıyor demesi çok normal. Ama alakasız bir şekilde sorması garip bulunabilir, o zaman ben de sosyoekonomik statüyü mü tespit etmeye çalışıyor diye düşünebilirim. Bence bunun Türkü yabancısı yok, her iki durumda da bağlantısız şekilde sorulduğunda, bu tuhaf olur. Ama her iki durumda da insanlar yeri geldiğinde, karşıdakini ve ailesini biraz daha yakından tanımak amacıyla sorabilir.

4 aralık 2022 19:20

10. Ya bilmiyorum süsluler ya ben karşıdaki kişinin sorma niyetini kötü hissetmediysem çok takmam sanırım. Bazen heyecandan tuhaf sorular sorabiliyor insan sjsj. Lafı geçtiyse anne babanın bir şekilde yine sorulabilir. Düşündüm de ben sormadım galiba ama bana soruldu. Paracı ya da hımm nerden kimlerden bakalım bu diyen tarzı yoksa önemli değil bence ya.

4 aralık 2022 19:41