ilk ilişki sonrası regl hakkında bir soru?

kızlar ilk cinsel ilişkinizi yaşadıktan sonra o ayki reglinizde herhangi bir gecikme oldu mu?yaklaşık 3 hafta önce ilişki yaşadım,ilişkiden sonra idrar yolu enfeksiyonu da geçirdim ve antibiyotik de kullanmış bulundum.şu an reglim 1 hafta gecikmiş durumda.hamilelik durumu yok,zaten korunarak yaptık ve dün test yaptım negatif çıktı. çok fazla stres yaptım 1 haftadır neden regl olmuyorum diye düşünmekten uyuyamıyorum vs. stres kaynaklı olabileceğini söylüyor çoğu kişi.ilk ilişkiden kaynaklı ve antibiyotik kullanımıyla da alakalı olduğunu söyleyenler var.(şu an herhangi bir şekilde doktora görünebilecek durumda değilim maalesef o yüzden sizden yardım istiyorum) böyle bir durum yaşayan varsa veya bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatabilir mi?

1. ayrıca dipnot:benim normal regl döngü aralığım 34 gün,hep o civarlarda geliyor ve şu an yaklaşık 40 gündür olmadım.

16 ocak 2022 21:34

2. benim de ilk aylar çok değişkendi. buna dair bildiğim bir veri yok ama tamamen kişisel tecrübe. Enfeksiyon durumu yoktu ben de ama

16 ocak 2022 21:42

3. biontech de etkiliyor ss

16 ocak 2022 22:02

4. aşı olalı 7 ay oldu ss ya :( onunla alakası yoktur diye düşünüyorum

16 ocak 2022 22:13

5. süslüm öncelilkle geçmş olsun 5 ay öncesinde bende ilk deneyimimden sonra normal düzenli regl sürelerimde sapma gözlemnlemiştim 2-3 ay kadar devam etti aynı zamanda akıntım daha az geliyodu. Şimdi ise gayet normal yeni bir döngü oluştu akıntı falan normal önceki haline döndü. Düşünüp stres yapma hiç bak testin de negatif çıkmış zaten ben de deli gibi düşüne düşüne gecikmeler yaşadığımı düşünüyorum. Herkeste olmasa da sen, ben gibi bu durumu yaşayanlar olmuştur mutlaka

17 ocak 2022 21:44

6. canım süslü reglin gecikmesine sebep olan pek çok şey var. stres mesela benimkini çok etkiler sınav-teslim zamanları 1 hafta falan gecikir. eğer çok gecikirse doktora gitmen şart ama arada gecikmesi benim bildiğim herkesin başına gelen normal bir durum bu kadar kafana takmana gerek yok. eğer aşırı stres yapıyorsan doktora git biz buradan bir çözüm bulamayız

18 ocak 2022 00:56

7. cevaplarınız için teşekkürler kızlar.hala regl olmadım süslüler va hala fazla düşünüyorum.gerçekten stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum bugün 42 gün oldu regl olmayalı...

bir süre daha beklemeye devam edeceğim ve içim tamamen rahat olsun diye tekrar test alıp yapacağım :(

19 ocak 2022 02:54

8. süslüm kan tahlili yaptırsaydın belki hormonlarından kaynaklıdır. Mesela ben ertesi gün kullanmıştım o da prolaktin hormonunu çok yükseltmişti regl olmama engel oluyodu

19 ocak 2022 19:53