ingilizce öğretmenliği yapabilir miyim/ nasıl yaparım?

selam arkadaşlar, ingilizce işletme mezunuyum. bir devlet üniversitesinde 5 yıl çalıştım ama dille alakalı bir konu değil (faydası olabilir mi diye yazıyorum). ama hep aklımda ingilizce öğretmenlği kaldı. bu saatten sonra ing öğretmenliği yapabilir miyim? yds puanım 95. ieltsden de 7 almıstım. bunun bir yolu varmı sertifika vs. ile? devlet veya özelde? bilenler yol gösterebilir mi?

1. anonim 1, hep ingilizce öğretmeni olmak istediğim için kendi kendime sözlük kitap vs okurdum küçüklüğümden beri. üniversitede de tüm dersleri ingilizce okudum. hiç özel okula gitmedim. ama sonra dil seçemedim, öğretmen liseleri vs vardı ing öğretmenliği zor kazanılır, dilde de pek başka alternatif yok diye kendimi garantiye almak istemiştim. ama hep içimde arzu olarak kaldı.

anonim 2, öğretmenlik mezunları varken şansımın az olduğunu biliyorum ama olabilir mi diye düşünmüştüm. devlet şansı zaten yok sanırım?

2 ağustos 2019 11:03

2. Süslüm merhaba beni yanlış anlaşmanı istemiyorum, dilin çok iyi olabilir ama öğretme ve öğrencilere aktarma konusunda eksikliklerin olabilir. Plan yazma, öğretim teknikleri hep okulda formasyon dersleriyle öğrenilen şeyler. Tesol ve selta yı araştırabilirsin gerçekten. Bunlar alındığında devlette değil ama özelde ingilizce öğretmenliği yapılabiliyor diye biliyorum ben de. Umarım senin için en iyisi olur, tekrardan sınava girip güzel bir üniversiteye de yerleşebilirsin ydsden bu kadar yüksek aldıysan. Bazı derslerden muaf olabilirsin belki daha önce üniversite bitirdiğin için. Hevesini kırmak istemiyorum, umarım en hayırlısı olur senin için 💙

2 ağustos 2019 11:09

3. süslü bu kadar istekli olman çok güzel bir şey. benim çalıştığım okulda tesol sertifikası alarak ingilizce öğretmenliği yapan bir meslektaşım vardı. ama o da başka bir dilin öğretmenliğinden mezundu, sizin gibi iibf mezunu değildi. meb'de ataması olmadığı için ücretli öğretmenlik yapıyordu. o yüzden haliyle maaşı da çok düşüktü. ama bu kadar istekliyseniz yapabilirsiniz. hele sizin gibi istekli öğretmenlere çok ihtiyacımız var. öncelikle üniversitelerin ingilizce öğretmenliği yüksek lisans programlarını araştırmanızı öneririm. gerçi kabul alır mısınız bilmiyorum çünkü bazen önkoşullu olabiliyor bazı bölümler.  o size bir basamak olur. böylece özellerde daha kolay iş imkanı bulursunuz.

2 ağustos 2019 11:16

4. üniversitedede araştırma görevliliği yapmıştımi yani ders tecrübem var aslında. tabii formasyon dışardan iibflilere de verilen bir şeyse onu almak isterim.

yeniden sınava girmeyi ben de düşündm ama öss'ye çok uzaklastım. ancak dil sorularını yaparak istanbulda neredeokuyabilirim ki, öğretmenlik hala yüksektir. ing dili okusan yine çıkacak karşıma formasyon olayı, ki kalktı diye duymustum.

tesolü düşüneceğim. ama çok az maaş veriliyorsa idealimi devam ettirebilir miyim bilmiyorum. çünkü ailemden para almıyorum artık.

2 ağustos 2019 11:36

5. istanbuldayım. tesol için uygun bir yer önerirseniz sevinirim sevgili anonim 1. :) teşekkürederim.

2 ağustos 2019 11:37

6. Tesol özelde geçerli olabilir ama devlette geçerli değil. Öğretmenlik mezunu olmak, en azından formasyon sahibi olmak şart. Öğretmenlik alanında yapılmış yüksek lisans'ın da atamaya bir katkısı olmaz. Yani formasyon şart. Önceden dönem dönem veriliyordu ünv.ler formasyon programı açıyordu ama şimdi yok sanirim.

2 ağustos 2019 11:48

7. İngilizce öğretmeni olmak için yeterli kredide ingilizce ders almanız ve belli bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Ama tesol alabilirsiniz, onu herkes alabiliyor. Özel kurumlarda iş bulabilirsiniz ama çoğu kurumda maaş 3 bin lirayı geçmez. Özel kurumlarda çalışırken de ilçe milli eğitimden kurumunuza atama yapılıyor. Bazı bölümlerden mezunlar ingilizce öğretmeni olarak çalışamıyor, ilçe milli eğitim izin vermiyor. Misal karşılaştırmalı edebiyat mezunu birinin aldığı ingilizce derslerin kredisi ingilizce öğretmeni olarak çalışmaya yetmiyor. Ama tesol bu sorunları çözer diye düşünüyorum.

2 ağustos 2019 22:43