iktisatı ingilizce okuduktan sonra bir de türkçe okumak gerekiyor anlamak için çünkü hiçbir şey öğrenmeden bitiren çok fazla öğrenci var. işletme biraz daha rahat okunuyor çünkü kavramlar daha tanıdık geliyor ve kafada oturuyor.
isletme daha geniş, ve ilanlarda daha çok işletme öğrencisi mezunu ön plana çıkıyor.
İngilizce İşletme okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim, iktisat finansal ve sayısal ağırlıklı bir bölüm. İşletme ise daha çok yönetim, tabi finans da var içinde ama daha genel. Nereye yönelmek istediğinize bağlı biraz.
Ekstra olarak İngilizce İşletme bölümleri okuldan okula çok farkediyor. Örneğin Marmara işletme ile İstanbul Üniversitesi İşletme arasında bariz bir fark var kolaylık açısından. Seçim yaparken üniversiteleri de iyi araştırmanızı öneririm.
Benim kuzenim iktisat bitirip mali müşavir oldu, bana şey demişti ben işletme yapamazdım çünkü sözel ders fazla. Ona göre secim yapın. Son süslünun dediği gibi de okul faktörünü de ele alın.
Aptal mısın? Bana vahiy gelmedi herhalde , tercih yaparken ben de zamanında sormuştum. işletmenin sözel yani iktisat dan biraz daha fazla , onu yazdık. Hayret bişey ya. Her bölüm sorusunda bi tane " sallamayın yeaaa" diye damlayıp her boku bildiğini sanan çok bilmiş damlıyor. Şuraya formül sorsam kalırsınız yazmış bide allahın sorunlusu
iibf bölümleri hemen hemen aynı işi yapıyorlar ama bölüm arasında farklar mevcut. işletme de muhasebe, denetim, finans gibi dersler görürsünüz ilerde bu alanlara yöneldiğinizde bir artınız olur. iktisat ise güzel bir alan ekonomi bilgini geliştirirsin. işletme iktisata göre daha kolay bence, iki bölümde de sayısal dersler ve sözel dersler mevcut. Ben de iibf mezunuyum iktisat derslerinden çok keyif almıştım hep seçmelilerimi iktisat derslerinden aldım. Tr ekonomisi, ua iktisat vs. Gibi... şu an işletmeden bir alanda yüksek yapıyorum, muhasebeyi de sonradan öğrendim. Ben olsam ingilizce işletme seçer seçmeli derslerimi iktisat derslerinden yana kullanırdım.
Bide başkalarının ağzına bakmayın yazmış shshs bunu dediği kişi de ingilizce iktisat mezunu mali müşavir shshs ben de işletme mezunuyum olanı yazdım. Okuma anlamadan bir haber olup ortalığa düşmek komik.