insanların siz izin vermeden sizi ellemesi? yılışık enişte, yılışık komşu vb?

bugün geldi eniştem - annemle teyzem de yanımda - teyzemle evden çıkmak üzereyken yanağımdan makas aldı, zaten yaslanmıştım bir yere kaçış da yok, gün boyu davranışları sinir bozucu birisiydi günümün enerjimin içine etti, üstüne bununla iyice sinirlendim. yakınlık kurmadığınız, olabildiğinizce uzak durduğunuz ama kız kardeşlik ilişkisinden dolayı ne teyzenizden ne de ailesinden uzak duramadığınız ilişki durumu. bundan yıllar önce de kendi evimde koltuğumda kestirme yaparken annemle ilişkisi yakın olan alt komşumuz gelip kalçama vurmuştu "kız uyan" diye. 19 yaşında genç yetişkin bir kadın olarak şu muameleden nefffret ediyorum. izinsiz dokunmalar, seviyesiz konuşmalar. anneme bahsettim durumdan ve klasik 'sevgi göstergesi' diyor. ben kimseden bana sevgi göstermesini, hem de bunu fiziksel olarak üstümde göstermesini istemedim. siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? bir şey demediğim için kendime de kızıyorum ama bana kalsa ne anne tarafı ne baba tarafı hiç kimseyi görmek istemiyorum şu davranışlar yüzünden. ben evden ayrılana kadar görmek de kötü etkiliyor beni, bütün hayat enerjimi sömürüyorlar, hayatımdan defolsunlar istiyorum...

1. Türk kültüründe çok yaygın bu tacizci davranışlar biliyorum ama en azından konuşalım istedim soru altında. çok sinirlendim gerçekten, her geldiklerinde şu yılışık hallerini görmemek için ben evden kaçıyorum ama bir gün görsem yine bu hallerine maruz kalıyorum, şaka gibi.

26 mart 2023 18:46

2. Yine bir A1 klasiğisin sen de. Aileden kaçacak yer mi var? Bu ülkede Üniversite okumak zor, ayrı eve çıkmak zor, yurt dışına hem akademik hem de maddi olarak deli gibi çalışıp gitmeye çalıştım paranın değeri de ülke insanına verilen değer de o kadar yok ki o da zor, kısaca ailenden bağımsız yaşamak zor. Başka şans bırakmayan bu hükümetten bu yıl kurtulacağız umarım, siz de insanları bu kadar hızlı ve net yargılamaktan kurtulursunuz belki.

26 mart 2023 18:51

3. Deli deli bak, yalnizsaniz hırla . Ne diyecek annene :)

26 mart 2023 19:07

4. eniştesi yanağından makas almış diye low mu oldu? kardeşi gibi görüyordur seni ne var bunda ne kötü niyetlisiniz

26 mart 2023 19:12

5. A5 süslüm, özellikle kötü niyetli yaklaşmıyorum sadece istemeyene zorla mı yapılacak, ben rahatsız oluyorum, bir sürü insan gibi temastan hoşlanmıyorum. Çift olarak ikisinin de yılışık olduğunu sadece ben de söylemiyorum, yaşıtım kuzenlerim de söylüyor.

26 mart 2023 19:17

6. Ne tatlısı ya kız kardeşi olarak görüyormuş bu ülkedeki ensest oranını bilmesek inanacaz. Baldız baldan tatlıdır işte baya taciz bu. Ss cingar çıkaracaksın başka yolu yok. Biri sana dokunmaya yeltendiğinde vuracaksın eline bağıracaksın. Adın deliye çıkarsa artık kimse dokunmamaya başlar.

26 mart 2023 19:19

7. istediği kadar kardeşi olarak görebilir kimse kimseye izinsiz dokunamaz. Oldu o zaman her kardeşimiz gibi gördüğümüzün orasını burasını elleyelim.

26 mart 2023 19:21

8. Sonunda anlayan birileri çıktı, a6, A7 teşekkür ederim. kaç tane akrabam var küçükken bayrama gittiğimde karşılaştığım, kimse onun gibi yılışmadı. Zaten o zaman bile uzak durduğum, yakın olmadığım ve hoşlanmadığım birisiydi, kaç yaşında kız çocuğuydum hayvan gibi yapışıp öptü yanağımdan. İnsanlar hakkında izlenimleriniz bir makas almakla olmuyor, rahatsız oluyorsam bir sebebi var, sebebim de istemiyor oluşum, bu kadar. Teyzem de onun gibidir bir olayı anlatırken sana yaşatır, iter, çekiştirir anlatırken. 19 yaşında hala çevremde olmaları midemi bulandırıyor, bu davranışları normal değil bana göre. Babam da sevmez onları, yılışık insanlardan o da nefret eder, böyle davranışlarını görse ağzını açardı o. Babama bahsedeceğim yalnız kaldığımızda, iğrenç hissettiriyor bu durum.

26 mart 2023 19:40

9. yılışık enişteye öyle boşlukta yakalandım ki gümledim resmen ahahshddgdfgdgf

26 mart 2023 19:48

10. A9 süslüm sağ ol. İlk gelen yorumların ciddi olmayacağını biliyordum, ekşiye vpn ile girmeyi beceremeyen erkeklerin süslü sözlüğe dadanması olarak yorumluyorum. Ciddi alıp cevap veren tüm süslülere teşekkür ederim. Yarın da bize evin bir işi için geliyorlar ben dışarı çıkacağım yine. Sonra da babamla konuşacağım, onun es geçip ciddi almayacağı bir olay değil bu. Sadece böyle bir konuyu babamla konuşmak zorunda kaldığım için ağlamadan anlatırım diye ummak istiyorum, sinir hakim olsun istiyorum benim bir suçum yok.

26 mart 2023 20:10