insanlar gecimsiz ve kinci olduğumu soyluyorlar oyle miyim sizce?

simdi soyle ki susluler ben iliski ve arkadaslik konusunda biraz sertim. sevgilim bana en ufak kotu niyetli bir sey soylese yada kotu bi davranisi olsa direkt onu gozden çıkarabiliyorum. yani burda okuyoruz insanlar nelere goz yumuyorlar ben insanlari en ufak hatasinda direkt hayatimdan cikariyorum. yada bi arkadasim ima yaptiginda hosuma gitmeyen bir sey yaptiginda direkt yuzune soyluyorum hareketlerine biraz dikkat et diye onlar da alınıyorlar. annem benim tam tersim cok alttan alan uyumlu bi insandir mesela bana surekli gecimsizsin diyor. oyle miyim gercekten kendimi degistirmem mi gerekir? genelde ailem akrabalarim boyle diyorlar en yakin arkadaslarim da tarafsiz cevap vermiyorlar o yuzden size sormak istedim.

1. insanlarin mukemmel olmadiklarini, herkesin hata yapabilecegini kabullenirseniz belki daha ilimli olabilirsiniz. muhtemelen bu tavriniz kendinizi koruma ic gudusudur. bunun icin psikolojik yardim da alabilirsiniz.

tek bir hatada hayatimizdaki insanlari silecek olsaydik hepimiz yapayalniz olurduk. yikici kararlar almadan once biraz orta yolu bulmayi deneyin.

bir de durustluk ve patavatsizlik arasinda ince bir cizgi var onu asiyor olabilirsiniz.

7 mayıs 2021 15:15

2. Süslü benim annem de çok alıngan, naif, kimse kırılmasın diye kendini kıran bir kadındır. Ben de onun tersiyim hatta o böyle olduğu için daha da tersi oluyorum karakter olarak. Ama bu uçları abartmamak lazım diye düşünüyorum kendini ezdirmemekle patavatsız olmak arasında bir çizgi var ona dikkat ediyorum verdiğim değeri görmediğim insanlara zaman harcamıyorum ama herkese böyle değilim bildiğim, tanıdığım insanlara karşı tolerans göstermek gerek diye düşünüyorum insanlık hali her gün aynı olamaz insan

7 mayıs 2021 15:15

3. Çok iyi ediyorsun. İnsanlar ilişkilerinde devamlı ezilerek bir yerlere geliyor. Arkadaşlık da öyle herkes yalnız kalmamak için her şeyi yutuyor oysa en ufak şeyde silebilmek bir insanın güçlü bir karakteri olduğunu gösteriyor bence. Zamanında böyle davranmadigim için çok pişmanım.

7 mayıs 2021 15:16

4. Tamam kimse kendini ezdirmesin tabi ki ama insanları tek hatasında silmenin sonunun yalnızlığa çıkması kaçınılmaz diye düşünüyorum. Evet biri sizi tekrar tekrar üzüyorsa, kırıyorsa, size zarar veriyorsa hayatınızdan çıkarmanızdan daha doğru bir şey olamaz. Ancak herkesin dertleri var, sıkıntıları var, iyi günü kötü günü var hiçbir insan kusursuz değil, siz de kusursuz değilsinizdir sizi de tek hatanızda gözden çıkarsınlar o zaman? Karşınızdakilere bu kadar değersiz hissettirirseniz yanınızda kimse kalmaz. Hatasız kul olmaz, eğer yaptığı bağışlanabilecek düzeyde bir şey ise insanları bağışlamak büyük bir erdemdir diye düşünüyorum

7 mayıs 2021 15:53

5. Ben de öyleyim. Önceden kimse kırılmasın, üzülmesin diye odun verirdim. Sonra baktım ki nasılsa alttan alıyorum diye gözden hep ben cikariliyorum, o anlar diye kirmakta sakınca görmüyorlar. Başkasını incitmemek için beni incitiyorlar. Bilerek böyle olmadim ama zaman içerisinde buna evrildim. Tabii ki tek hatada insan silmiyorum ama inanın karşıdakinin gözünden, tek bir sözünden anlıyor insan gerçekten değer verip vermediğini, yarı yolda bırakıp bırakmayacağını. Birkaç şey gördükten sonra çıkarıyorum hayatımdan çünkü soğuyorum. Böyle olmaktan çok memnun değilim ama elimde de değil.

7 mayıs 2021 15:58

6. Süslü ben de evin şirreti olarak biliniyordum küçükken. Annem sorunları sineye çeker, kendini ve bizi savunmayan biriydi. Baba tarafıyla sorunlarımız vardı. O yüzden ben biraz tahammülsüzleştim ve en ufak şeyde kendimi saldırganca savunuyordum. Arkadaşlarımı bir anda siliyorum filan. Psikolog böyle bir baş etme yöntemi geliştirmiş olabileceğimi söyledi.

7 mayıs 2021 16:24

7. Süslüm senin gibi bir arkadaşımız var grubumuzda. Biz üniversiteden 8 yıllık bir arkadaş grubuyuz. Ama bu arkadaşımız bizi o kadar yordu ki. Şöyle izah edeyim: dürüst olduğu düşüncesiyle o an ne düşünüyorsa onu pat diye söyleyebiliyor. Ama bu patavatsız sevimli bir tip değil, aksi ve lanet bir imaj oluşturuyor. Asla şaka kaldırmaz, şakanın sonunda herkes gülerken o ne demek istedin yani diye tutturur, halbuki o an tamamen arkadaşlığın verdiği bir espri, şakalaşma halidir. Bizim grup da acayip minnoş tiplerden oluşur yani kimse kimseyi kıracak düzeyde zorbaca şakalar yapmaz.

Bu arkadaşımız aylar önce bir mevzu ya da şaka esnasında kullandığımız bir cumle varsa aylar sonra bir anda "sen .... Tarihte zaten şöyle demiştin ne demek istediysen artık" diyip insanı dumura uğratır. Biz dün yediğimiz yemeği hatirlamazken o 10 ay öncesinde tamamen öylesine kurulmuş, muhabbetin ortasında gelişigüzel geçmiş bir cümleyi cımbızla çekip, aylarca aklında tutup, kafasında kurabiliyor. Ayrıca birşeye alındıysa gönlünü almak için gösterdiğimiz çabayı burnumuzdan getirecek kadar da kincidir. Ben de çok dobra bir insanimdir ve imalar,laf sokmalar gelemem zaten bı benimle kötü olmamıştı galiba biraz baskın bir karakter olduğum için ama en sonunda bana da yapınca ağır haşladım ve kendine geldi. Şuan konuşmuyoruz pek ve hayret ediyoruz biz onu o kadar çok sevip sayarken o nasıl bu kadar alıngan, aksi olabiliyor bilmiyoruz. Kendi aramızda da çok konuştuk çocukluk, genç kızlık dönemlerinde acaba güvenini kıracak birilerine mi denk geldi diye ama anlamlandiramadik. O kadar çok insanla küstü,bozustu ki bu huyları yüzünden anlatamam. velhasıl bu geçimsizlik en çok size zarar. İnsan kendine bile net olamayan bir varlikken sırf arkadaşsınız diye size yüzde yüz net biri olmasını beklemek insan doğasına aykırı. Gerçekten sizi seven insanları kıra kıra uzaklaştırıp çok yalnız kalırsınız, zamanla o yalnızlığa alışınca da kimseyle samimi olamazsınız.

7 mayıs 2021 23:37

8. Anonim 8 bahsettiğiniz kişinin Burcu ne?

7 mayıs 2021 23:52

9. İlişkilerde denge önemli. Saygısızlık alttan alınmaz ancak her şey kırmızı çizgi olamaz. Sizin hiç mi hatanız olmuyor? Hataları olduğunda kendilerini açıklamalarına izin verin bence. Bir de çabaya bakın telafi konusunda çaba gösteren değer verendir. Sizin gibi çok keskin olanları hayat zaten törpülüyor bir şekilde. İlerde pişmanlık yaşamayın.

8 mayıs 2021 04:46

10. Aslan burcu süslüm. Yükseleni nedir bilemiyorum çünkü etrafim aslan kaynar ve yarısı böyle alıngan ve kinci iken yarısı umursamaz ve neşelidir.

8 mayıs 2021 15:16