insanların nicklerinde isimlerinin başına mesleklerinin kısaltmalarını eklemeleri çok kötü değil mi dr dt dyt av falan?

tamam sensinnnnn diyesim geliyor.

1. yoo? hiçbiri değilim ama bir kere bile böyle düşünmedim. o kadar okuyup dr diş hekimi olduysa yazar yani ne var? he ama benim arkadaşlarım şöyle yapıyor, dt yazdıysa artık bu hesabı işi için de kullanmaya başlayıp yaptığı dişlerin gülüş tasarımlarının fotoğraflarını falan paylaşıyor. avukatsa iki hesabı oluyor mesela av yazanda hizmetlerini paylaşıyor önemli içerikler paylaşıyor gibi. dr yazıp tatilden foto paylaşan yok çevremde.

28 temmuz 18:25

2. Ben de bunlardan hiçbiri değilim ama o kadar okuyup dirsek çürütüp olduysam ben de yazardım neden yazmayayım. Sokaktan geçen herhangi biri değilim sonuçta Ahahaha. Keşke de olsaymışım ama kısmet. Beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası. Aksine evleneli 10 yıl olmuş hala tek başarısı evlenmek gibi her Allah'ın günü düğün fotosu paylaşan, sanki millet kıytırık çocuğunun boklu götüne meraklı gibi emojili bebek fotosu paylaşan, en mutlu benim diye gösteriş yapıp sürekli tatil ve yemek fotosu paylaşan daha çok rahatsız ediyor beni ya. Bu arada benim de bebeğim var ya açık açık paylaşırım ya paylaşmam kimse meraklısı değil 7/24 ağlayan bebeğin

28 temmuz 18:30

3. ya instada kişisel hesabın kullanıcı adının başına eklemek gayet de saçma. kariyer için kullanıyosa ok ama git bioya yaz hafi o bir nebze. tamam sensin denilecek cinsten gerçekten

28 temmuz 18:35

4. Yani iş için kullandığı hesapsa normal. Orada iş ile ilgili şeyler yapıyorlar zaten belirtilmeli. Ama main hesapta bence de saçma ki siz onu kast ediyorsunuz sanırım.

Bu yüzden benim çevremde iki hesap kullanıyor. Biri meslek kimliğiyle meslekle ilgili şeyler paylaştığı bunda unvan kullanıyorlar evet ama kendi hesaplarında yok

28 temmuz 18:37

5. Avukatım. Bana garip geliyor. Kişisel hesabımda Av.isim falan yazmıyor. Sadece bio kısmında bağlı olduğum baro yazıyor, başka da bir şey yok. Meslekle alakalı hesap açsam evet, kafam kadar yazarım oraya. ama bizde de reklam yasağı var ve mesleki hesapları bu açıdan riskli buluyorum.

Tabii şahsi fikirlerim. Yapan yapar, çevremde görümce ıyy öğk falan olmuyorum. Tercih meselesidir

28 temmuz 18:38

6. bi insanin buna takilmasi, bunun ustune dusunmesi ve soru acmasi icin baya kompleksli olmasi lazim ya. umarim sen de bi gun kendini ve hayatini seversin dostum :/

28 temmuz 18:55

7. Ortamına bağlı yani insta daha lay lay lom bir app gibi geldiği için kullanıcı adında yazması alakasız ama bioda yazması normal gelir. Öte yandan orayı profesyonel bir hesap olarak kullanıyorsa adının başına da koyması çok doğal. Sonuç olarak pek takılmazdım

28 temmuz 19:07

8. avukatım. profilimde baro bilgisi, terazi sembolü vs yok. hayatım boyunca av. unvanıyla kullanıcı adı almadım. av'lı maili bile beş yıllık avukatken aldım. tüm bunlara rağmen görgüsüzlük olaral nitelendirmiyorum çünkü avukatlık, doktorluk gibi mesleklerde reklam yasağı var. mesleğini belirtmen ise yasak değil. o yüzden bazı avukatlar bir mağazaya alışverişe bile gitse ben av. x diyebiliyor ki ileride oradan iş gelir belki diye. ayrıca her yer hukuk fakültesi olsa da zorla iyi okullara giren ve zorlu bir eğitimden geçen çok meslektaşım var, eğitim ve unvan bir kişi hakkındaki gayet önemli veriler. mesela macaristan'da eğer doktoranız varsa pasaportunuza bile dr unvanınızı ekletebiliyorsunuz. eğitiminizi sergilemeniz abes görülmüyor.

28 temmuz 19:07

9. 20 senedir insanlarla çok içli dışlı bir iş yapıyorum. "insan"olamamış istisnasız herkes hasbelkader elde ettiği titr ve diploma aldığı kurumların adıyla kendini var etmeye, saygı toplamaya çalışıp ayrıcalık bekliyor. Bir nevi sen benim kim olduğumu biliyor musun vakası.

28 temmuz 19:10

10. iş için değil arkadaşlar. normal kişisel x hesabı instagram hesabı mesela. o açıklama bölümüne yazılan meslekten bahsetmiyorum. draysebilmemne avselinşu gibi direkt nicke eklenen. hele bi de uzmdytbilmemne avarabulucuahmetk uzm.dr.şu lar var ki. bu etiket çok anlamsız değil mi?

28 temmuz 19:29