instagramda satış yapmak a'dan z'ye? babaanneye anlatır gibi?

süslüler, bu konuda neredeyse hiçbirşey bilmediğim için bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. bana detaylı olarak bilgi vermeniz mümkün mü? instagram üzerinden nasıl satış yapılıyor? şirket mi kurmak gerekiyor? vergi ödemesi nasıl? fatura mı kesmemiz gerekiyor? şu an tam net olmamakla birlikte böyle birşey yapmayı düşünüyorum ama açıkçası o da borçla olacak ne yazık ki:( dolayısıyla herşeyi çok iyi hesaplamam lazım. el işi ürünü, gıda veya giyim gibi birşey değil. ama başka ne satılır onu da bilmiyorum. diğer bir konu da, mesela bu ordinary ürünleri veya far paleti veya işte ne bileyim cilt bakım ürünü falan yurtdışından getirip instagramda satanlar nasıl yapıyor bu işi? yurtdışından gelirken (veya birine getirtip) 20-30 tane mi getirtip satıyorlar? ve bunu yaparken fatura gönderiyorlar mı alan kişiye? bu insanlar vergi nasıl veriyor?alan kişiler ödemeyi nasıl yapıyor? banka havalesi mi mesela? bir de e-ticaret internet sitesi olması şart mı instagramdan satarken? bir de, kargo konusu nasıl hallediliyor? bir kargo firmasıyla mı anlaşmak gerekiyor? gördüğünüz gibi kapsamlı bilgiye ihtiyacım var. satış yapan veya oradan alan süslüler bana yardım edebilir misiniz? burada arattım ama pek birşey bulamadım. bu arada instagram'a da çok vakıf değilim aslında ama öğrenirim. cevaplara hemen bakamayabilirim şu an ama tüm önerileriniz, vereceğiniz bilgiler çok kıymetli benim için, mutlaka bakacağım. şimdiden teşekkür ederim.

1. sırf instagram'da satış yapmak değil pazarlamayla ilgili bilgilere de vakıf değilsiniz. bir de borçla yapacağınızı söylüyorsunuz ve ne satacağınızı da bilmiyorsunuz. böyle bir şeye kalkışmamanızı öneririm bi dijital pazarlama uzmanı olarak. eksiden başlayıp her şeyi öğrenip kısa sürede artıya geçme ihtimaliniz çok düşük.

shopier tarzı sitelerden satış yaparsanız şirket kurmanıza gerek yok. doğrudan satış yapacak ve paraların havale/eft olarak gönderilmesini isteyecekseniz vergi levhanız olması gerekiyor. e-ticaret sitesine ihtiyacınız yok. başka bir site aracılığıla satış yapacaksanız kargoyu onların anlaşmalı olduğu firmadan halledersiniz. vergi konusunda bahsettiğim ikinci seçenekten ilerleyecekseniz bir kargoya aylık kota üstünden anlaşabilirsiniz daha uyguna gelmesi için.

4 ocak 2021 14:05

2. ilk kez baslayacaksan shopierden baslayabilirsin. onların anlaşmalı kargosu oluyor %3 de komisyon alıyor. ve kdv de kesiyor tabi her satış için. vergi levhası-şirket kurma konularını bilmiyorum ama kargolar vergi levhası olmayan kişilerle anlaşma yapmıyor.

4 ocak 2021 16:09

3. Süslülerim üçünüze de cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Shopier'i duymamıştım, bir araştıracağım. Amacım kaçak, göçek hile hurda ile birşey yapmak değil bu arada, doğru ve düzgün biçimde nasıl yapılıyor onu öğrenmek istiyorum. Yapan insanlar nasıl yapıyor bu işi bilmiyorum.

2. Anonim süslü, keşke arkadaşım olsaydınız, sizden birçok şey öğrenebilirdim. Haklısınız, ticaret, pazarlama vs gibi şeyleri de bilmiyorum ama Şu an bir şekilde gelir elde etmek zorundayım, ailecek bayağı zor durumdayız ve uzun zamandır işsizim:( borçla başlamanın sebebi bu:( netlik kazanmamasının sebeplerinden biri de borç alacağım kişi bu iş kazanç sağlamayacaksa yardımcı olmayacak. Burada durumu ancak bu kadar özetleyebilirim.

Instagramdan Satış yapan yada alışveriş yapan, detaylı bilgi vermek isteyen başka süslüler varsa seve seve dinlerim.

4 ocak 2021 18:28

4. deneyiminiz ya da yeteneğiniz olan alanlardan gelir elde etme şansınız hiç mi yok? zor durumdayken bilmediğiniz bir şeye girişmek sizi çok daha fazla zorlayacaktır. en azından satışını yapacağınız ürünleri deneyimli olduğunuz şeylerden seçmeye çalışın ki onların mantığını ya da gerekliliklerini de en baştan öğrenmekle zaman ve emek kaybetmeyin.

bir de bu dönemde çok fazla kişi instagramdan satış ya da e-ticarete yöneliyor. yapılan yatırımların kısa sürede kara geçirme ihtimali çok düşük. bunu da göz önünde bulundurun mutlaka. başladıktan sonra takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım, soruyu takipteyim.

4 ocak 2021 19:21

5. Bizim bi akraba gözlük satıyor. Vergi falan da vermiyor. Bana da al dedi hatta uyduruk diye almadım. Kapış kapış da gidiyor. Çok ilginç.

4 ocak 2021 23:50

6. Süslülerim hepinize çok çok teşekkür ederim. <3

6. Anonim süslüm ne kadar güzel anlatmışsınız, fakat hiç de tabi göründüğü gibi kolay olmadıgını izah etmişsiniz. Siz bayağı profesyonelce yaklaşmışsınız, doğrusu da bu, umarım sizin için de güzel, hayırlı kazançlar olur. Tüm bu aşamalar biraz gözümü korkutmadı değil, hem şimdi salgın var hem de en başından tüm bu prosedür için de belli bir para ayırmak gerekiyor demek ki:( süslü, bir de şunu merak ettim, sattıgınız ürünleri kargolarken örneğin o ürünü paketlediniz diyelim, kargoya gidip vermek şart mı yoksa gelip evden kapıdan paketi teslim alıyorlar mı?

O shopier'e baktım, yapılabilir gibi görünüyor hani sadece oraya baksak ama işte...ben de bilmiyorum ne yapacağımı:(

Daha tabi şu an için ortada birşey yok, belki de yapamayacağım. 2. Süslüm dediğiniz doğru hem kısa vadede bir gelir elde etmek zor görünüyor, hem de herkes birşeyler satmaya başladı.

Aslında şu gardrop, dolap gibi uygulamalarda da satış yapıyorlar ama onları da bilmiyorum, sıfır hiç kullanılmamış birşeyler de satılıyor galiba. Ona dair ayrı soru açmak daha mantıklı belki de.

Bu sorum açık kalsın, sizler de takip edin isterseniz, tekrar sizlere danışmak isterim çünkü. Tekrar çok teşekkür ediyorum her birinize.

5 ocak 2021 13:54

7. a2nin dediine çook katılıyorum. ben daha +ya geçemedim gelen tüm para masraflara gidiyor, kredi kartlarıyla malzeme alıyorum kartımda su an 1 tl limit var, aralık ayı enn yoğun olduğum aydı (ekimde başladım) ve hesap yapınca 699 tl satış yapmışım ve 696 tl masraf yapmışım :(

dolaptan satabilirsiniz ilk anda cünkü cok fazla butik var dolapta, ben kendi ürünkerimi dolapa da yükledim ve birkaç satış da ordan yaptım akmasa da damladi diyebilirim.

5 ocak 2021 15:56