internetten alışveriş yaptığınız organik sebze&meyve satan yerler?

1. Güvendiğiniz küçük üreticiler varsa burada toplayalım mı? Zehir yemekten bıktım artık

7 ocak 14:50

2. ve bir soru daha taze direkt'e güveniyor musunuz?

7 ocak 14:55

3. artık hiçbir yere güvenemiyorum süslü ya. Marketlerdeki ürünlerde pestisit oranları normalin çok üzerinde çıkıyor. Büyük marketler en azından denetlenen yerler dersin orada bile öyleyse pazardaki üründe neler yoktur. Maalesef anadolu insanı para için her şeyi yapabilir

7 ocak 15:03

4. Taze direktle ilgili gecen gun haber çıkmıştı pestisit orani fazla diye ayni zamanda file market icin de.

7 ocak 15:07

5. aaa taze direkt ile ilgili haberi atlamışım. teşekkürler a3 :(

7 ocak 15:18

6. tazedirekt hala konu hakkında açıklama yapmadı. ben marketten almayı çok azalttım. pazarlar da temiz değil ki pazar öneriyorsunuz... benim araştırmalarımda bulduğum üreticiler: şaban burhan, dermancı çiftliği ve veteriner anne. sonuncusu bana pahalı geldi ama saydıklarımın temiz iş yaptıklarını gene doğal ve temiz tarımla ilgilenen birinin önerisiyle öğrendim.

7 ocak 16:08

7. Ya pazarda bahçesinden  ekip biçip satanlar oluyor, onlara da güvenmiyorum artık. Ziraat mühendisi bir arkadaş en tehlikelisi onlar çünkü kontrol yok, kafalarına göre pestisit vb kullanabilirler demişti.

Aslında en iyisi tarım ilaçlarının da normal ilaçlar gibi kayıtlı satılması ve bir sistemde tutulması.

Mesela adamın 50 dönüm pamuk tarlası var. Ektiği zaman bildirim yapacak. Ektiği döneme ve dönüme göre max ne kadar tarım ilacı kullanması gerektiği belirlenecek ve o kişiye o kadar ilaç satıldığı kayıt altına alınacak. Fazlası satılmayacak. Çiftçi belgesi olup tarla ekip biçmeyen o ilacı alamayacak vs vs.

Çok mu zor?

7 ocak 17:53

8. çok teşekkür ederim öneriler için inceleyeceğim. Ya maalesef denetlenmek istese hiç de zor değil fakat kimsenin umrunda değil. Ne kadar sürdürülebilir olacağını bilmiyorum çok zor bence de. Hamile kalmayı planlıyorum en azından bu süreç içerisinde biraz daha dikkat etmek istiyorum. Keşke zehirlenmemek için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmasak. Bu ara 2n14 karşıma çıktı internette. Fİyatları aşırı uçuk bence ama denenebilir

8 ocak 08:41

9. ben farge organikten alıyorum.

abonelik şekline. o hafta ne hasatı yaparlarsa onları yolluyorlar. seçmiyoruz yani. yine de baya çeşit oluyor.

ama yılbaşında aksama oldu. geçen hafta gelmesi gereken paket gelmedi. kontrol etmek için sisteme gireye çalıştım giremedim. dün desteğe mail attım dönüş olmadı. yani aslında düne kadar memnundum. parasını ödediğim paketim gelsin. aboneliğimi sonlandıracağım. demirci bahçesini deneyeceğim bir de. fargeyi yaşadığım yere yakın, kargo da ürünler daha az vakit geçiriyor diye tercih etmiştim. demirci bahçesinden memnun kalmazsam da yukarıdaki önerileri değerlendireceğim.

pazar çok güvensiz bu arada. benim de kuzenim ziraat mühendisi. sakın alma demişti.

8 ocak 09:30

10. ben tazedirekt canlı yardımda pestisit haberini sordum, endişenizi anlıyoruz geri dönüş yapacağız denildi ama tabii ki cevap gelmedi. soran herkese bunu deyip geçiyorlarmış. 2n14 var güvenilir ama fiyatlar tazedirekt'e göre çok daha pahalı kaçıyor yani bir demet roka 80 tl idi en son.

geçen gün lanet olsun deyip yine tazedirekt'ten organik yazan sebze meyve söyledim; kuş kadar çürümek üzere bir yeşil soğan göndermişler, hazır salatanın uçları çürümüş. gelen koliyi ilk açtığımda buram buram yüzüme rutubet kokusu vuruyor hemen. elmalı ve pancarlı meze söyledim; meze rutubet kokuyor. herhalde depolarında uzun süre beklemiş elmaları koydular ve depoları çok rutubetli. bu dediğim problemi ben migros'ta da yaşıyorum, çağdaş market'te de yaşıyorum. çürük çarık sebze meyve görmekten çok yoruldum artık. elim kadar büyük yapraklı maydanozlar, açınca içi çürük çıkan soğanlardan, sürekli ıslatıldığı için 2 günde filizlenen patateslerden çok yoruldum. kafamı kurcalamadan dümdüz sebze meyve yemek istiyorum ya çok mu şey istiyorum gerçekten lanet olsun artık ya.

bu arada benim bir arkadaşım geçen sene kansere yakalandı. eşine tazedirekt'i göstermiştim, bak analizli sertifikalı satıcıları belli vs diye övmüştüm. neyse ki köylü bir tanıdıktan yardım aldılar ama hani vebalin büyüklüğüne bakar mısınız

8 ocak 11:07