isim değiştirme, kısaltma işlemleri hakkında?

merhaba süslüler 2 isimliyim. ilk ismim fadime bunu kimlikten sildirmek istiyorum. nerelere müracaat etmeliyim? dava açsam ne kadar ücret vermem gerekli olacak? bilgisi olan böyle bir durum yaşayan süslülerim bekliyorum cevaplarınızı

1. Bir avukata vekalet vermelisiniz, o sizin için dava açacak.

20 şubat 2022 00:53

2. avukata gerek yok çok para istiyolar işlem basit.

iki ismim vardı ikisini sildirip farklı tek isim aldım geçen sene açtım davayı açarken 300 küsür ödedim. gazete ilanı vs 600 650 lira vermiş oldum toplamda. internette dilekçe örneği var zaten süslü ona göre doldurursun. isim sildirme sebebini de ilk ismimi kullanmıyorum çelişkiye yol açıyor herkes ikinci ismimle tanıyor yazarsın.

adli tatile denk gelmeme rağmen 5 ayın sonunda kimliğimi çıkardım. adliyenin yoğunluğuna göre 3 6 ay arasında halledilir. aklına takılan bir sey olursa sor süslü

20 şubat 2022 01:03

3. süslüm rica etsem detay verir misin? Adliyede nereye dilekçe veriyorum. Komple iism değiştirmek mi 600 e patladı? Neden gazete ilanı veriyorsunuz

20 şubat 2022 20:55

4. bağlı bulunduğun ilçenin asliye hukuk mahkemesine veriyosun dilekçeyi süslü. adliyeye girdiğinde dilekçe vereceğin yeri sorsan gösterirler zaten. vezneden de ne kadar yatıracağını söylüyolar sonra çıkıp evine gidiyosun.

e devletten sürekli kontrol et benim dava tarihim 2 gün sonra falan belli oldu. ama evine 1 ay içerisinde kağıt geliyor zaten dava gününün yazılı olduğu. o gün gidiyosun davan görülüyor. ben yanımda 1 şahit ile gittim ama dilekçeye 2 şahit yazmıştım.

dava görüldükten sonra yine bişey yapmıyosun bekliyosun sana bi telefon numarası veriyolar o numaradan dava sonucum çıktı mı çıkmadı mı diye öğreniyosun. çıktığı zaman tekrar adliyeye gidip kaleme gidiyosun kalem gazete ilanı için ücret belirliyor onu yatırıyosun. resmi gazetede isminin değiştiği yayınlanması gerekiyor çünkü.

gazetede yayınlandıktan 1 2 hafta sonra da ismin e devlette değişmiş oluyor sonra gidip kimliğini değiştiriyosun

21 şubat 2022 02:54

5. bu arada evet toplam 600 650ye mal oldu ama şehirden şehire değişiyormuş ücret. yıl geçtiği için yine bi artış olmuştur. ben ankara batı adliyesinde açmıştım davayı

21 şubat 2022 02:55

6. çok teşekkürler süslüm....

21 şubat 2022 23:04