ispanyol dili ve edebiyatı okumak, ankara üniv değişim programları, ispanyolca öğrenmek, 0 bilgi ve 0 ilgiyle başka bi dil bölümünü okumak ?

soru başlığında dediğim şeyler hakkında bir bilginiz, yorumunuz varsa söyler misiniz? (normalde başka bir dil istiyordum fakat tutmuyor, ankara üniversitesi dil bölümünde çok çok iyi olduğu için ve araştırdığım kadarıyla da ispanyolca mantıklı olduğu için bu bölüme kaydım ama ne bir ilgim var ne de temelim:( )

1. Yani dil öğrenmek harika bir şey ve ispanyolca da çok güzel bir dil ancak diğer latin dilleri gibi ispanyolca da oldukça zor. Bir de dil edebiyat bölümü aynı zamanda tarih, kültür vb. konuları da kapsıyor ve bence ilgin yoksa sadece dil için gireceksen bir kez daha düşün. İspanyol dili ve edebiyatı için konusursam sadece ispanya tarihi değil ama latin amerika tarihi ve kültürü de doğal olarak işin içine giriyor. Yeteri kadar şevkin olursa ve çalışırsan dili öğrenebilirsin elbette, İngilizce öğrenmekten çok çok daha zor olduğu doğrudur ama. Ankara ise evet dil için bence de çok güzel bir seçenek. Çok yardımcı olamadım gibi ama bu kadarını söyleyebilirim:(

26 temmuz 2022 12:10

2. temelin olmasi gerekmiyor suslucum. bolum zaten 5 yil, bir yili hazirlik. cok yogun bir sekilde ilk yil ogrenip ikinci yil tak tak cevirilere metin okumalara geciyorsunuz. okuldan ve hocalardan memnun kalacagina eminim. yalniz 0 ilgi demissin. benim gordugum su oldu, ilgin olmadan bir dil kolay ogrenilmiyor. en azindan o kulture, o dile sempatin olmasi gerekiyor. ispanyaya, ispanyolcaya sempatin belki zamanla olusur ama hic olusmaz diyorsan ve aklinda baska bir bolum varsa uzak dur derim. insan sevdigi dili, yakin hissettigi kulturu daha hizli ogreniyor ve daha yakin hissediyor. istedigin dil hangisiydi?

26 temmuz 2022 12:29

3. a3 çok haklısın teşekkürler ama kim zorunda olmadıkça istemediği dili, kültürü vs. öğrenmeye maruz kalsın ki... şartlar ve sıralamam gereği en mantıklı tercih bu olduğu için düşünmek zorundayım,, çok haklısın teşekkürler <3

26 temmuz 2022 12:36

4. suslu zaten ispanyolca 5 yil, japonca 4 yil. ispanyolca hazirligini okuyup ayni sene sinava calisip japoncayi kazanabilirsiniz. hocalarla arayi iyi tutarsaniz japoncadan da yan dal yapabilirsiniz. genelde acilmaz ama bir sekilde italyanca-japoncayi birlikte okuyan birini taniyorum. cok zor tabii. ben de ankara japon dilindeyim de kulturu sevemedigim icin birakiyorum. gercekten kulture ilginiz varsa sinif ortaminda cok rahat edersiniz cunku herkes sizin gibi olacak.

26 temmuz 2022 13:01

5. a1 zahmet edip yorum yapmak için sıralamara baktığın için teşekkürler öncelikle.

Onun dışında Asyaya bir ilgim olduğu için Kore ilgimi çekmiyor diyemem ama o alanda, o ülkede o dille alakalı bi iş yapmak istemiyorum. İspanyolca daha mantıklı geliyor, çok daha konuşuluyor vsvs. bir sürü sebepten. Zaten araştırdım alakası olup da çok zoor sıkıcıı hayır dili önermem diyen kimseye rastlamadım herkes bir keyifle anlatıyor nedense yani benim de böyle olacağım anlamına gelmiyor da. Mecburum baştan beri dediğim gibi.

Ailenizle yaşadığınız şeye üzüldüm herkes abd de bok olsam kafasında ama cidden kimse sizin yerinizde olmadan zorlanacağı şeyleri düşünmeden sizi anlayamaz ama gitseniz daha iyi olabilirdi bence de, kendinizi suçlamayın :((

26 temmuz 2022 23:29

6. a3 anonimden çıkabilir misin mesaj atsam, ya da istersen ben çıkayım sen at, hem çevresinde bu iki dille alakası olan hem kendisi okuyan biri bulmak nimet gibi bir şey benim için yani mümkünse sorularımı falan sormak isterim adam akıllı yardımcı olacak kimse bulamadım :((

26 temmuz 2022 23:31

7. Japonca için Çanakkale 18 Mart üniversitesi de çok iyi diye biliyorum, öğrencileri mext bursu alıyor. Ona sıralamanız yetiyor mu? Orada okuyanlara ulaşıp bilgi edinebilirsiniz sanırım.

26 temmuz 2022 23:41

8. a4 tutuyor ama Ankara dışı istemiyorum istemekten geçtim maddi sebeplerden dolayı direk çıkamıyorum, teşekkürler yine de

26 temmuz 2022 23:44

9. Merhaba suslu. Anonim 3'um. Bana yazabilirsin