istanbul üniversitesi fransız dili edebiyatı bölümünde devam zorunluluğu var mı?

fransız dili edebiyatı veya diğer diller de olabilir. devam zorunluluğu hakkında bilgisi olan var mı? veya devam zorunluluğu olmayan bir dil bölümü duyan bilen var mı istanbulda? teşekkürler

1. Fakulte genelinde %70 devam zorunlulugu var. Yonetmelikte de yaziyor.

Hocalarin insiyatifine kalir genelde devamsizliktan birakma durumu.

26 şubat 2020 20:33

2. ay sınıf arkadaşlarımı görmüş gibiyim şu an ahdjkdjfkdj %70 devam zorunluluğu var en fazla 4 derse girememe hakkın var yani. beşincide devamsızlıktan kalıyorsun ve her ders yoklama dekana gidiyor onaylanıyor, haftaya imzalarım gibi bir durum söz konusu değil

26 şubat 2020 20:46

3. hayati develi'nin icraatleri süslüler :( ilk dönem bu devamsızlık olayı değişecek değişecek dedi değiştirdi cidden. maalesef var, her ders için ayrı olarak 5 kez devamsızlık yapınca finale giremiyorsunuz

26 şubat 2020 20:56

4. benim okulumda %85 devam zorunluluğu var maalesef ama devam zorunluluğu olmayan bir okul ben daha duymadım süslü. ya çevremdeki tüm dilciler herkes şanssız ya da hep öyle denk geldi bize.

26 şubat 2020 20:56

5. Bir de sanırım dekanlık onayından geçiyor yukarıda söylendiği gibi, o yüzden hoca insiyatifinde de değil artık

26 şubat 2020 20:57

6. Bu bölümden mezunum, devam zorunluluğu var. Hocadan hocaya değişmekle birlikte genelde %50 gelmiş olman gerekiyor, çoğu hoca mazeretin oldu mu anlayış gösteriyor vs.

Fakat bu bölüme girmeyi düşünüyorsanız bölümü kesinlikle tavsiye etmiyorum.

26 şubat 2020 21:20

7. Ben mezun olduğumdan beri değişmiş olabilir tabi onu hesaba katmadım bu arada. Ama zaten resmi olarak da %70 gelme zorunluluğu var normalde

26 şubat 2020 21:21

8. teşekkürler hepinize. ben iüde farklı bir bölümden mezunum bizde devam zorunluluğu yoktu. diğer fakültelerden arkadaşlarımda da devam zorunluluğu olmadığını hatırlıyorum o yüzden iü diğer üniversitelere göre daha esnektir diye düşünmüştüm. ikinci üniversite olarak okumaya çalışsam diye hayallerim vardı ama suya düştü şu an :d

26 şubat 2020 21:40

9. Bölümü hiç önermemekle birlikte hazırlığı gayet iyiydi. Fransızca öğreneyim falan derseniz hazırlığı önerebilirim.

26 şubat 2020 21:58