istanbul'da gece tek metrobüse binmek?

merhaba süslüler, gece 11-12 arası bir saatlik bi levent-pendik yolculuğu yapmam gerekiyor. metrobüse tek başıma binmeye çekiniyorum o saatte. sizce sorun olur mu?

1. Süslü gündüz bile çekiniyoruz, mecbur musunuz? Tanıdığınız biri arabayla alamaz mı ya da taksi falan

11 ağustos 2020 02:05

2. istanbulluyum, bence yapma

11 ağustos 2020 02:06

3. neden ki süslüler metrobüs kötü bi ulaşım aracı mı? ben izmirdeyim izbanın gece seferlerine falan biniyorum bazen evet çoğunluk erkek oluyor ama sıkıntılı bir durum olmuyor. bence yanınıza biber gazı falan alın süslü, sonuçta birçok insan biniyordur ama içiniz rahat eder en azından.

11 ağustos 2020 02:09

4. ben kışın saat 10da binmiştim gayet kalabalıktı. yazları daha kalabalık oluyo zaten. ama şu an pandemiden dolayı nasıldır bilmiyorum. alternatifiniz varsa onu düşünün derim yoksa asıl çekinmeniz gereken yer Pendik süslü. umarım sizi almaya gelecek biri vardır

11 ağustos 2020 02:12

5. Metrobus kalabalik olabilir ama metro daha sakin olur tahminim.

11 ağustos 2020 02:24

6. @anonim8 tüm yolu 500t ile gideceğim, indiğim durağın hemen karşısında taksi durağı var. Oradan taksiyle eve gideceğim zaten ev duraktan 2 km kadar uzakta ama maksat yürümemek. Metrobüse binme taksiye bin falan demişler ama 200 tl falan verecek bütçem yok, alacak biri de yok. Biber gazım var ama umarım sorun yaşamam..

11 ağustos 2020 02:34

7. Ben tahmin edebileceğiniz her saatte metrobüse binmiş biri olarak söyleyebilirim ki tek başınıza biraz tehlikeli ancak 11-12 arası pek bir şey olacağını sanmıyorum. Siz yine de dikkatli olun ve kulaklık falan takarsanızda etraftaki sesleri dinleyin yine de. Normalde o saatlerde baya insan oluyor yine. Ancak gece 2den sonra tenhalaşıyor ve sarhoşundan bağımlısına insanlar oluyor.

Korona sebebiyle daha tenha olur şu an o yüzden başka seçeneğiniz varsa birinin sizi alması gibi onu yapın.

11 ağustos 2020 02:45

8. Başka bir taktik ineceğim durak daha gelmeden kalkıp beklemeyin birinin sizi takip etme olasılığı artıyor. Ben genelde kapılar açılınca pat diye çıkıyorum ve baya hızlı yürürüm öyle bir olasılığı düşürmüş oluyorum. Eğer ürkerseniz yine bir taktik telefonla konuşuyor gibi yapabilirsiniz inince. Ben biri bekliyormuş da acele oraya gidiyormuşum gibi "tamam geldim şuranın önündeyim, of iki dakika bekle az sonra oradayım" diyorum. Keşke böyle şeyler yapmaya gerek olmasa ama tedirgin olunca mecbur.

11 ağustos 2020 02:49

9. Böyle bir soru sordurtan ortamdan nefret ediyorum... korkmamak elde değil ki

11 ağustos 2020 02:51

10. Ya süslüler şu konuşulanlara çok üzüldüm ben de istanbula yakın bir şehirde doğdum ama böyle bi sıkıntı yaşamadım hiç. gece 11 de bu kadar tedirgin olmanız falan çok üzücü... keşke böyle bir ülkede yaşamasaydık :(

Şuan çalıştığım yer doğuda kücük bir yer herkes doğuyu kötüler ama gece 1 de yürüyüşe falan çıkıyoruz biz ya...

11 ağustos 2020 03:31